p 07.01.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witajcie, niedawno zamówiłem 3 tony ekogroszku. Oczywiście przywieźli multicarem ... tylko się zastanawiam czy to jest rzeczywiście 3 tony czy może jednak mniej. Wrzucam go tzw. "magazynku" czyli wybetonowanego małego pomieszczenia o wymiarach X * Y * Z(nie mam pod ręką wymiarów) więc mogę obliczyć ile to zajmujeobjętościowo. A według Was 3 tony ekogroszku to ile jest metrów sześciennych (w przybliżeniu) ? Pozdrawiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.01.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witajcie, niedawno zamówiłem 3 tony ekogroszku. Oczywiście przywieźli multicarem ... tylko się zastanawiam czy to jest rzeczywiście 3 tony czy może jednak mniej. Wrzucam go tzw. "magazynku" czyli wybetonowanego małego pomieszczenia o wymiarach X * Y * Z (nie mam pod ręką wymiarów) więc mogę obliczyć ile to zajmuje objętościowo. A według Was 3 tony ekogroszku to ile jest metrów sześciennych (w przybliżeniu) ? Pozdrawiam Was Zależy ile dolali wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.01.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A co to ten multicar?? Brakuje informacji czy groszek workowany czy luzem.Jeżeli workowany to liczysz ile masz worków. Kontrolnie ważysz kilka z nich. Bierzesz średnią wagę i mnożysz przez ilość worków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 07.01.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Ja kupowałem w 30kg workach i w każdym worku brakowało średnio 2kg, kupując 100 worków jestem 200kg do tyłu = 136zł , co dla mnie to jest na dwa tygodnie grzania. Mówiłem gościowi że oszukuje, mówił że nie możliwe. Jak by tak gościa postraszyć urzędem miar i wag, czy posiada aktualną legalizacje wagi, może by nie był taki mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.01.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A co to ten multicar?? Brakuje informacji czy groszek workowany czy luzem. Jeżeli workowany to liczysz ile masz worków. Kontrolnie ważysz kilka z nich. Bierzesz średnią wagę i mnożysz przez ilość worków. Jak multikarem to raczej luzem. Jest to taka skarlała ciężarówka. Mieści o ile pamiętam wg danych oficjalnych 3,5t, ale w praktyce wozi więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 07.01.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Na 3-4 łopaty to tego było ze 150 kg. Zamówiłem 1,5 tony to kupka miała 2,5 2,5 m i wysoka była na do klaty (około 1,2m). Tylko, ze ja nie mam ekogroszku tylko orzech. Jeżeli chodzi o multicara to teoretycznie wejdzie na niego 3 tony. Kolega miał i czasem woził tyle. Jednak powiedzmy szczerze, ze jak C przywieżli 2,5 tony to i tak sporo. Ja teraz niere u Teścia, bo jak zamówiłem w innym składzie to mi zamiast tony przywieźli 3-4 łopaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.01.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A co to ten multicar?? .... no co Ty? nie wiesz co to multicar? to prawie tak jakby nie wiedzieć co to trabant http://pl.wikipedia.org/wiki/Multicar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 07.01.2009 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 koledze jak wysypali 1,5 tony to, "kupka" sprawiala wrazenie, ze zmiesci sie na 3-4 lopaty te 3t to bedzie chyba z 1.5metra szesciennego co? No właśnie tego nie wiem więc pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 07.01.2009 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A co to ten multicar?? Brakuje informacji czy groszek workowany czy luzem. Jeżeli workowany to liczysz ile masz worków. Kontrolnie ważysz kilka z nich. Bierzesz średnią wagę i mnożysz przez ilość worków. Gdyby to były worki to bym dawno to zrobił. Ale mam luzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 07.01.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Ja byłem przy ważeniu na składzie i co z tego-mokry opał z placu waży inaczej. To trzeba kupować latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 08.01.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Zimą, przy takich mrozach to mi sie wydaje, ze bedzie właśnie najbardziej suchy. W lecie, jak nie pada, to polewaja woda... Dlatego mi wungiel teść przywozi. Zaraz jak przywiozą, suchy jak pieprz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.01.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 może polewają że się nie zapalił ? co do różnic w wadze worków. Jak ja kupowałem workowany to mówili żebym nie przejmował sięwagą worków bo oni najpierw wrzucają na auto np 50 worków (teoretycznie 1,5t) a przy wyjeździe to ważą jak jest za mało to dorzucają worek jak za dużo zdejmują - znowu ważą i dopiero wtedy wystawiają fakturę. Mój ojciec był przy jednym załadunku i faktycznie ważyli auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts