JarzyQ 07.01.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witam, jaką wełnę jakiej firmy wybrać do ocieplenia swojego dachu?? Myśle nad grubościa 20 + 5. Moja hurtownia proponuje mi ISOVER UNIMATA, ale slyszalem tez o firmie URSA,,, ktora lepsza?? Możecie cos polecić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 07.01.2009 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 no to chociaz napiszcie jaka wełne macie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 07.01.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 a jakiej szerokości masz krokwie? ma mam 18 cm; zastosowałem między 15 cm toprock rockwoola; a w poprzek w stelaż 10 cm superrock nie będę wypowiadał się na temat producentów; bardziej istotna jest lambda i cena tyle ja wiem i dlatego rockwool; dodam że towar ściągałem od razu od prodecenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 07.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Aleś niecierpliwy :D:D:D Sam rozważałem Uni-Matę. Ursa tak samo zdaję się to wełna szklana, zależy którą odmianę chciałbyś. Trzeba się kierować współczynnikiem lambda i gęstością. Sam ostatecznie zdecydowałem się na Isoroca, występuje tylko w płytach, co może być dla niektórych mankamentem. A cenowo znacznie korzystniejsza od "topowych" marek. Do znalezienia na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.01.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Aleś niecierpliwy :D:D:D Sam rozważałem Uni-Matę. Ursa tak samo zdaję się to wełna szklana, zależy którą odmianę chciałbyś. Trzeba się kierować współczynnikiem lambda i gęstością. Sam ostatecznie zdecydowałem się na Isoroca, występuje tylko w płytach, co może być dla niektórych mankamentem. A cenowo znacznie korzystniejsza od "topowych" marek. Do znalezienia na allegro. A po co się kierować gęstością skoro nawet dla producentów nie jest to istotny parametr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 08.01.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Chialem skorzystać z "rady" projektu, ale tam jest napisane aby uizyc tylko jednej warstwy welny 18cm co wydaje mi sie zdecydowanie za mało. Teraz tylko decyzja czy 18+5 czy 20+5, ale to zalezy od moich krokwi-->jutro jestem umowiony z moim wykonawca...pozdrawiam i dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 08.01.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 isover unimata flex nowosc duzo leprza wspolczynnik 039 naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.01.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 isover unimata flex nowosc duzo leprza wspolczynnik 039 naprawde polecam A po polsku? Paroc UNS 37. Lambda w nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 09.01.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 isover unimata flex lambda 0,39 gestosci nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.01.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 isover unimata flex lambda 0,39 gestosci nie pamietam To od czego ona jest dużo lepsza (leprza)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 09.01.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 to jest moja opinia jest dobra w ukladaniu i parametry ok dodam ze knauf ma najleprza 0,4 lambda wiec dlaczego nie isover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.01.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 to jest moja opinia jest dobra w ukladaniu i parametry ok dodam ze knauf ma najleprza 0,4 lambda wiec dlaczego nie isover Lambda im wyższa tym gorsza. Lepsza piszemy przez "sz", a nie "rz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 09.01.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 dzieki stary teraz bede bral slownik a co do lambdy to 0,39 wydaje mi sie przyzwoita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.01.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 dzieki stary teraz bede bral slownik a co do lambdy to 0,39 wydaje mi sie przyzwoita Przyzwoita, czy nie to i tak najważniesze jest dobre jej położenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 09.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 U siebie robiłem m.in. Unimatą 039 - samodzielnie - robi się bardzo przyjemnie. Niższe współczynniki były dla mnie zbyt drogie. Miałem też trochę Knaufa 044 - różnica jest bardzo widoczna (na niekorzyść Knaufa oczywiście, ale mniemam, że wynika to z innego współczynnika jedynie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raafi99 09.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A jak pod względem jakości i łatwości układania ma się URSA DF40 ( lambda 0,40) do Isover Unimata (lambda 0,39). Cenowo to Ursa jest tańsza. Planuję dać 15+10.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 09.01.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ursy w rękach nie miałem, ale skoro Unimata tańsza i lepsza (o 2,5% !! jeśli chodzi o współczynnik ), to wybrałbym Unimatę. Mi bardzo wygodnie się nią pracowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.01.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ursy w rękach nie miałem, ale skoro Unimata tańsza i lepsza (o 2,5% !! jeśli chodzi o współczynnik ), to wybrałbym Unimatę. Mi bardzo wygodnie się nią pracowało. raafi99 chyba napisał odwrotnie jeśli chodzi o cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 09.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 no to chociaz napiszcie jaka wełne macie... Między krokwie Toprock-150mm i Supperrock-50mm między profile. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raafi99 09.01.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ursy w rękach nie miałem, ale skoro Unimata tańsza i lepsza (o 2,5% !! jeśli chodzi o współczynnik ), to wybrałbym Unimatę. Mi bardzo wygodnie się nią pracowało. raafi99 chyba napisał odwrotnie jeśli chodzi o cenę? Zgadza się Ursa jest Tańsza, na całym ociepleniu około 400 zł, tyle co na dobrą folię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts