jz 09.01.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A czym tniecie wełnę przy układaniu? Nożem? Czymś innym? Niedługo mnie to czeka, będę robił sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grreeg 10.01.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Poniewaz mam ten etap za soba i ocieplenie wykonywałem równiez sam to podziele sie kilkoma uwagami:- kup wełne w tzw. kostkach - łatwiej ją kłaść, dokładniej dotniesz - mniej odpadów - ja miałem "superrock 150 i 50"- koniecznie dobry nóż, długi - fisskars robia super- oczywiście ubranie, najlepiej kombinezon, rekawice ciękie ale zachodzące na rekaw,- dobry sznurek, średnie papiaki- okulary przemysłowe -ochronne za 4zł- no i duzo chęci.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 10.01.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 wszystko ok tylko nie papiaki a zwykly zszywacz cena ok 25zl szybciej i wygodniej mocowac sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 10.01.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Mam takie proste pytanie, wszyscy piszą że dają 5cm w profil. Czy możliwe jest umieszczenie 10cm wełny w stelażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 10.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Mam takie proste pytanie, wszyscy piszą że dają 5cm w profil. Czy możliwe jest umieszczenie 10cm wełny w stelażu? Nie wszyscy!! 10cm w stelażu jak najbardziej możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 04.02.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Potwierdzam, jak najbardziej 10 cm w stelażu to nie problem. Sam bede mial 15 + 10 (właśnie ekipa robi), notabene kupiłem URSA DF40 głównie ze względu iż dostałem na nią super cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 04.02.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ja wczoraj kupiłem 15 + 10 FELTRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaj 04.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ursa jest bardziej sprężysta, przez co dobrze trzyma się między krokwiami.Swego czasu producent twierdził,że jest to jedyna wełna na rynku której włókna unoszące się w powietrzu podczas montażu nie są rakotwórcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 04.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ja jestem właśnie w trakcie wykańczania poddasza, i daję u siebie Isover Super-Matę 2 x 15 cm(wzdłuż i w poprzek). fakt drogo to wychodzi ale dach to najbardziej newralgiczne miejsce utraty ciepła i stwierdziłem że na tym nie bedę oszczędzał. Ocieplałem kiedyś poddasze u teściów ( z 10 lat temu) isover uni-matą. Porównanie tych dwóch produktów to jak przymiarka fiata 126 p do mercedesa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geezer_krk 02.11.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Rockwool MEGAROCK 15 cm + 10 cm Rockwool Toprock w płytach. Myślę, że przy takiej kuna znajdzie sobie jakieś inne miejsce do zamieszkania. Po za tym jestem zadowolony, wełna ma rzeczywiście grubość 15 cm, a nie tak jak w przypadku mineralnych. Na szczyty dawałem mineralną knaufa, przy niej Rockwool to mercedes wysokiej klasy:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts