luki04 07.01.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów.Mam pytanie, na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.Mianowicie chce mieć tynki cementowo wapienne, które mi wykona ekipa, a ostatnią szlichte tak zwany filc chcę wykonać sam z piasku kwarcowego.Jeśli ktoś z was ma takie tynki badz sam je wykonywał to może zna proporcje jakie powinna mieć ta zaprawa na tą szlichte. Czy jest to zaprawa z samego piasku i wapna czy też dodaje się cementu.Interesują mnie dokładne proporcje i jaką to zaprawa ma mieć konsystencje, czy taką samą jak do filcu ze zwykłego pisku czy gęstsza czy rzadsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki04 08.01.2009 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 CZy naprawde nikt nie moze mi pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 08.01.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 pod nickiem masz pięknie napisane WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi http://forum.muratordom.pl/filcowanie-tynkow-cementowo-wapiennych,t26116.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.01.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 CZy naprawde nikt nie moze mi pomóc pierwsze slysze zeby na gotowym tynku wykonywac tynk z piaskiem kwarcowym ( czyzbym dobrze zrozumial ) wiec nie moge pomoc p.s. poczytaj DOKLADNIE co to jest tynk "filowany"i zapoznaj sie z klasami tynkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts