Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi całoszklane

magda158

Recommended Posts

Dobra może nie wyraziłam się zbyt jasno, nie chodziło mi o jedno zdjęcie drzwi bo ja wiem jak one wyglądają. Jestem ciekawa czy ktoś zdecydował się w ogóle na takie drzwi.

Zastanawiam się również nad tym czy na przykład zdobione (piaskowane) będą dobrze wyglądać czy też zbyt pstrokato (jeśli wszystkie drzwi miałyby inny wzór a ja potrzebuję akurat 7 szt), albo czy zwykłe mleczne nie będą dawały zbyt surowego wrażenia - jak w biurze. Myślałam tez o zdjęciach gdzie kilka takich drzwi jest koło siebie (widok z przedpokoju).

Czy użytkownicy takich drzwi są zadowoleni czy może po czasie podjęliby inną decyzję.

Może ktoś kto użytkuje takie drzwi podzieli się opiniami.

Pozd, Magda

Tu jest galeryjka szklanych drzwi: http://www.technidoor.pl/galeria_w.php?id=9

Widziałem ekspozycje w tym salonie - drzwi są ładne, ale nadają wnętrzu surowy chłodny klimat, więc trzeba to wziąć pod uwagę. Są też bardzo ciężkie i mają zniechęcającą cenę.

Też się zastanawiam, jak takie drzwi się "noszą" bo chciałabym mieć jak największe przeszklenie między wiatrołapem a holem. Po przeciwnej stronie holu mam duże drzwi tarasowe i widok na - mam nadzieję kiedyś piękny - ogród. Fajnie byłoby wchodząc do domu widzieć ogród, nie? Boję się tylko, że to takie uczęszczane miejsce, że takie szklane drzwi mogą nie być za praktyczne i bezpieczne. Jak myślicie?

mam podobnie, te które pokazałam wyżej są właśnie do wiatrołapu, chodzą super, lekko, ale same nie trzasną, one są dość ciężkie, na lato są otwarte na oścież i na wszelki wypadek mam taki ciężarek do podparcia :), zimą nie ma przeciągów :)

no ale paluchy widać, mimo, że satyna, specjalnie pokazałam