Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beton komórkowy-producent????????

Gość

Recommended Posts

Witam.

Zdecydowałem się na budowę z bloczków BK.Jednowarstwowa ściana 36,5 albo 40.Znam Ytong ale są inni producenci.Co polecacie?Coś lepszego?Albo tańszego a równie dobrego?Czy robocizna przy BK jest droższa?A co myślicie o dachu z tego materiału.Może ktoś już to robił.No i jakiej klasy,odmiany bloczków powinienem użyć.

Pozdrawiam

Gość abc
Buduję z betonu komórkowego odmiany 400 na pióro wpust producentem jest firma Solbet z Solca Kujawskiego koło Bydgoszczy, ściana jednowarstwowa 24 cm ,cena jednej sztuki 5,71 brutto - 7 szt=1m2 w cenie jest również klej :D

Ja będę budował z BK z Prefabetu z Bielska B.

Jeśli ktoś z forumowiczów z tego budował, napiszcie swoją opinię - jeszcze mam czas zmienić decyję.

Wybudowałem z BK400 - 36 cm jednowarstwowo z Bielska.

Właśnie zamknąłem budynek. majstrowie budując nic nie mieli do tych bloczków, raczej chwalili.

Czy deklarowane przez producenta parametry są zachowane, pozostaje wiara w certyfikaty, które każdy może dostać.

Wybrałem je gdyż miałem sporo czasu na poszukanie najlepszych w regionie, a za takie są uważane z BB.

Czy te 36 cm BK400 mają rzeczywiście k<0,3 przyjdzie sprawdzić po kilku sezonach grzewczych. Mam dokładne wyliczenia teoretyczne.

Bardzo ważne jest jednak aby mieć solidną ekipę, która wie co robić z BK, gdzie dać pręty wzmacniające, wypusty itd.

Zależy też jaki dom budujesz - od projektu.

Cz.

ytong to dobry materiał -polecam

Oczywiscie, że dobry, super jest też obsługa Ytonga (kosztorys, obecnosc na budowe itepe), mimo wszystko cena wydaje mi sie za duża. Wycena Y na mój domek po wszystkim co udało mi się wytargować to 26 k + transport 4 k. W solbecie o takich samych parametrach wyszło 18 k + transport 2 k. Chciałbym Y, mój wykonawca też, ale... :cry:

Gość abc

do pattaya

Cena na stronie jest ceną producenta u dystrybutora dostaniesz upust ja dostałem 20% w cenie jest zaprawa klejowa oraz transport bez rozładunku, wczoraj dokonałem zamówienia za 1370 bloczków i 140 kształtek "U" zapłaciłem ok.11.000 (nadproża i wieniec będą robione z kształtek)

Pozdrawiam

Pattaya ja wybudowałem z bk odmiany 400 gr 36 na klej z Prefabetu Lubartow ale chyba ocieple :-? go jeszcze styropianem. Mialem bardzo dobrego fachowca a to tu bardzo ważne

pozdrawiam Michalus

Czy są też inni, którzy nie do końca są zadowoleni ze swojej jednowarstwowej sciany???

Być może to pierwszy sezon jest zimniejszy?

Cena na stronie jest ceną producenta u dystrybutora dostaniesz upust ja dostałem 20% w cenie jest zaprawa klejowa oraz transport bez rozładunku, wczoraj dokonałem zamówienia za 1370 bloczków i 140 kształtek "U" zapłaciłem ok.11.000 (nadproża i wieniec będą robione z kształtek)

Jakie bloczki zamawiałes? Mnie interesuje "36" pióro-wpust.

U jakiego dystrybutora kupowałes?

pzdr Marek