Gość 25.10.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 Witam.Zdecydowałem się na budowę z bloczków BK.Jednowarstwowa ściana 36,5 albo 40.Znam Ytong ale są inni producenci.Co polecacie?Coś lepszego?Albo tańszego a równie dobrego?Czy robocizna przy BK jest droższa?A co myślicie o dachu z tego materiału.Może ktoś już to robił.No i jakiej klasy,odmiany bloczków powinienem użyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.10.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 Psiakość zapomniałem się zalogować.Ale to wyżej,to moja robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek72 29.10.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Ja będę budował z BK z Prefabetu z Bielska B. Jeśli ktoś z forumowiczów z tego budował, napiszcie swoją opinię - jeszcze mam czas zmienić decyję. sprawdź:http://www.prefbet.plhttp://www.prefabet.plhttp://www.prefbet.com.plhttp://www.prevar.com.pl Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość abc 29.10.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Buduję z betonu komórkowego odmiany 400 na pióro wpust producentem jest firma Solbet z Solca Kujawskiego koło Bydgoszczy, ściana jednowarstwowa 24 cm ,cena jednej sztuki 5,71 brutto - 7 szt=1m2 w cenie jest również klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 29.10.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Słuchaj abc,a robią grubsze bloczki?Takie 36-40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 29.10.2003 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Pod adresem:http://www.betonkomorkowy.com.plznajdziesz wszystkich producentów BK, parametry, porady itp.Aha 24 cm sciana JW jest za cienka/za zimna ! Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Ja będę budował z BK z Prefabetu z Bielska B. Jeśli ktoś z forumowiczów z tego budował, napiszcie swoją opinię - jeszcze mam czas zmienić decyję. Wybudowałem z BK400 - 36 cm jednowarstwowo z Bielska. Właśnie zamknąłem budynek. majstrowie budując nic nie mieli do tych bloczków, raczej chwalili. Czy deklarowane przez producenta parametry są zachowane, pozostaje wiara w certyfikaty, które każdy może dostać. Wybrałem je gdyż miałem sporo czasu na poszukanie najlepszych w regionie, a za takie są uważane z BB. Czy te 36 cm BK400 mają rzeczywiście k<0,3 przyjdzie sprawdzić po kilku sezonach grzewczych. Mam dokładne wyliczenia teoretyczne. Bardzo ważne jest jednak aby mieć solidną ekipę, która wie co robić z BK, gdzie dać pręty wzmacniające, wypusty itd. Zależy też jaki dom budujesz - od projektu. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość abc 30.10.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Do pattaya!!! Mają bloczki o wymiarach 24 , 30 , 36 , najlepiej odwiedż ich stronę http://www.solbet.com.plPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 30.10.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Przy planowaniu sciany jednowarstwowej zwroc uwagę nie tylko na grubosc bloczka ale tez na klasę. Nie wszyscy producenci mają ciepłą "400". Np Solbet ma ale Prefbet nie.Ja oscyluję wokół Solbetu (zaczynałem od Ytonga ale...)pzdr Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konzad 30.10.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Ja też budowałem z bloczków z Prefabetu z Bielska - 36cm - odmiana 400. Bardzo solidne ale jak to z betonem komórkowym uwaga przy transporcie. Najlepiej na zaprawę ciepłochronną - lepiej współpracuje z betonem kom. niż klejowa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 30.10.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 A jak tam z robocizną.Czy można wziąć jednego fachowca ,pomagiera i robić we trzech?Czy trzeba więcej ludzi a może jednak ekipę fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 30.10.2003 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Obejrzałem stronę Solbetu.Nie widzę tam żadnej zaprawy ciepłochronnej.Bloczki są dosyć drogie.Czy można coś ztargować?Udało się Wam coś urwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 30.10.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 W Solbecie w cenie bloczków jest zaprawa klejowa. Od cen, które są w cenniku w internecie u lokalnego dostawcy dostałem wyjsciowo o 15% taniej i od tego jeszcze 10%! Własnie zrobiłem porównanie do Y i wyszło mi na domek 150 pwu + garaż o 8000 taniej.pzdr Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 31.10.2003 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 ytong to dobry materiał -polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 31.10.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 ytong to dobry materiał -polecam Oczywiscie, że dobry, super jest też obsługa Ytonga (kosztorys, obecnosc na budowe itepe), mimo wszystko cena wydaje mi sie za duża. Wycena Y na mój domek po wszystkim co udało mi się wytargować to 26 k + transport 4 k. W solbecie o takich samych parametrach wyszło 18 k + transport 2 k. Chciałbym Y, mój wykonawca też, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.10.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 10,000 ZŁOTYCH TANIEJ NA MATERIALE NA DOM 150M2??????!!!!!!!Bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość abc 31.10.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 do pattaya Cena na stronie jest ceną producenta u dystrybutora dostaniesz upust ja dostałem 20% w cenie jest zaprawa klejowa oraz transport bez rozładunku, wczoraj dokonałem zamówienia za 1370 bloczków i 140 kształtek "U" zapłaciłem ok.11.000 (nadproża i wieniec będą robione z kształtek) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.10.2003 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Czy jednowarstwowa 36cm+tynk mineralny będzie wystarczająco ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 31.10.2003 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Pattaya ja wybudowałem z bk odmiany 400 gr 36 na klej z Prefabetu Lubartow ale chyba ocieple go jeszcze styropianem. Mialem bardzo dobrego fachowca a to tu bardzo ważne pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 31.10.2003 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Pattaya ja wybudowałem z bk odmiany 400 gr 36 na klej z Prefabetu Lubartow ale chyba ocieple go jeszcze styropianem. Mialem bardzo dobrego fachowca a to tu bardzo ważne pozdrawiam Michalus Czy są też inni, którzy nie do końca są zadowoleni ze swojej jednowarstwowej sciany??? Być może to pierwszy sezon jest zimniejszy? Cena na stronie jest ceną producenta u dystrybutora dostaniesz upust ja dostałem 20% w cenie jest zaprawa klejowa oraz transport bez rozładunku, wczoraj dokonałem zamówienia za 1370 bloczków i 140 kształtek "U" zapłaciłem ok.11.000 (nadproża i wieniec będą robione z kształtek) Jakie bloczki zamawiałes? Mnie interesuje "36" pióro-wpust. U jakiego dystrybutora kupowałes? pzdr Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts