Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

strazak w kazdej firmie - Bareja sie klania

madd

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja uważam, ze to jest wyłącznie wina wyborców.

To my wyborcy wybieramy ludzi, którzy to pięknie mówią.

Politycy tacy, cudownie i bez jakiej kolwiek dyskusji przemyśleń i rozwagi przyjmują wszystkie zalecenia UE.

I uważam, ba jestem pewien, że większość z polityków nie widzi różnicy W znaczeniu słów " zlecam" a " wymagam"

I tylko dlatego mamy takie bzdurne "inteligentne inaczej" przepisy

Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie

Pojawi się popyt, bedzie i podaż. Zaraz powstaną firmy prowadzące takie szkolenia. Za 3000 zł przeszkolą w 3 godziny wszystkich pracowników zbiorowo.

No bo jak wyglądają szkolenia BHP? Zamawia się człowieka, który obieca, że zrobi szybko, bezboleśnie i masowo (z naciskiem na "szybko"). Szkolił nas kiedyś taki ćwierć, co drugie słowo rzucał "kuźwa", sypał anegdotami, z których sam się śmiał, ciężko było sens w tym znaleźć, a mówił do nauczycieli. W końcu ktoś nie wytrzymał i poprosił, żeby się wyrażał parlamentarniej i gadał do rzeczy. No to się facet obraził nadął i... szybciutko skończył.

W końcu ktoś nie wytrzymał i poprosił, żeby się wyrażał parlamentarniej i gadał do rzeczy. No to się facet obraził nadął i... szybciutko skończył.

Mówimy o obecnym parlamencie ? No to go powinno raczej zachęcić :wink:

Ups.. tak mi się chlapnęło z przyzwyczajenia, bo relacji z sejmu nie oglądam...

ewidentnie śmierdzi mi to PSLowskim strażakiem 8)

Oczywiscie, że tak - wystarczy przemnożyć wspomniana liczbę osób do przeszkolenia przez koszt takowego. :-?

strzał z armaty do wróbla i to jeszcze pudło.

PSL- owski strażak nic do tego nie ma, bo on panuje nad ochotnikami a to mają być profesjonaliści.

Dzwoniłem do straży. Okazuje się, że w moim województwie szkolenia bedzie robił wojewódzki osrodek szkoleniowy strazy przy komendzie wojewódzkiej. Kudy tam ochotnikom strażakom do nich. To arystokracja i z plebsem nie kumpluje.

...pierwszy wolny termin szkolenia w Kraowie w 2011 roku :roll:

Witam,

akurat zajmuję się szkoleniami z pierwszej pomocy przedlekarskiej w firmach, staram się prowadzić zajęcia w sposób interesujący, ale pracodawcy najczęściej zależy na wydaniu zaświadczeń, aby wszystko góra zajęło 2 godz.

A temat z pierwszej pomocy powinien interesować każdego "Człowieka" przez duże "C"

Ciężko mówi się do osób, których nie interesuje w ogóle temat.

W grudniu miałam 10 takich szkoleń, z tego w 3 firmach było głębsze zainteresowanie.

Co innego u dzieci w szkole podstawowej, tam chętnych na pęczki.

Na kurs na inspektora strażaka jestem zapisana na maj 2009, zapisałam sie w grudniu

Pozdrawiam

no juz wystarczy, mają zmienić te zapisy.

ale ja na poważnie

naprawdę mają zmienić? super :)

Prawda

Słyszałam dziś rozmowę z jednym z członków komisji przyjazne państwo, że szkolenia BHP, które przechodzą standardowo wszyscy pracownicy spełniają wymogi dyrektywy UE. To nasi jak zwykle bardziej papiescy. W ciągu 3 miesięcy przepisy będą zmienione, a do tego czasu nie będzie kontroli w tym zakresie. Padło stwierdzenie, że będzie to łamanie prawa w świetle prawa ale zdrowy rozsądek zwyciężył. Tylko gdzie on był w czasie tworzenia takiego absurdu.

• 4 weeks później...