galka 08.01.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Włożę se na głowę strażacki hełm,do pleców se przywiążę gaśnicę i tak będę rozmawiać z klientami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 08.01.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ...nie zgadzam się z tym że w szeroko rozumianej uni są takie przepisy. Wygłaszanie takich bzdetów to nadużycie i robienie sobie jaj z obywateli którzy w liczbie kilku milionów pracują za granicą... ewidentnie śmierdzi mi to PSLowskim strażakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.01.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Po co COŚ robić,jak można NIC nie robić i zarobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_sp 09.01.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A ja uważam, ze to jest wyłącznie wina wyborców.To my wyborcy wybieramy ludzi, którzy to pięknie mówią.Politycy tacy, cudownie i bez jakiej kolwiek dyskusji przemyśleń i rozwagi przyjmują wszystkie zalecenia UE. I uważam, ba jestem pewien, że większość z polityków nie widzi różnicy W znaczeniu słów " zlecam" a " wymagam" I tylko dlatego mamy takie bzdurne "inteligentne inaczej" przepisy Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.01.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Pojawi się popyt, bedzie i podaż. Zaraz powstaną firmy prowadzące takie szkolenia. Za 3000 zł przeszkolą w 3 godziny wszystkich pracowników zbiorowo. No bo jak wyglądają szkolenia BHP? Zamawia się człowieka, który obieca, że zrobi szybko, bezboleśnie i masowo (z naciskiem na "szybko"). Szkolił nas kiedyś taki ćwierć, co drugie słowo rzucał "kuźwa", sypał anegdotami, z których sam się śmiał, ciężko było sens w tym znaleźć, a mówił do nauczycieli. W końcu ktoś nie wytrzymał i poprosił, żeby się wyrażał parlamentarniej i gadał do rzeczy. No to się facet obraził nadął i... szybciutko skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 09.01.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 W końcu ktoś nie wytrzymał i poprosił, żeby się wyrażał parlamentarniej i gadał do rzeczy. No to się facet obraził nadął i... szybciutko skończył. Mówimy o obecnym parlamencie ? No to go powinno raczej zachęcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.01.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 W końcu ktoś nie wytrzymał i poprosił, żeby się wyrażał parlamentarniej i gadał do rzeczy. No to się facet obraził nadął i... szybciutko skończył. Mówimy o obecnym parlamencie ? No to go powinno raczej zachęcić Ups.. tak mi się chlapnęło z przyzwyczajenia, bo relacji z sejmu nie oglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 09.01.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 tak ..tak... teraz gdy słyszy się słowo parlamentaryzm, to nawet należałoby się obrazić a'propos, kolisja PrzyjaznePaństwo ma się tym "ogniem" zająć w środę... tyle czy zdążą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pyrekcb 12.01.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 ewidentnie śmierdzi mi to PSLowskim strażakiem Oczywiscie, że tak - wystarczy przemnożyć wspomniana liczbę osób do przeszkolenia przez koszt takowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.01.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 ewidentnie śmierdzi mi to PSLowskim strażakiem Oczywiscie, że tak - wystarczy przemnożyć wspomniana liczbę osób do przeszkolenia przez koszt takowego. strzał z armaty do wróbla i to jeszcze pudło. PSL- owski strażak nic do tego nie ma, bo on panuje nad ochotnikami a to mają być profesjonaliści. Dzwoniłem do straży. Okazuje się, że w moim województwie szkolenia bedzie robił wojewódzki osrodek szkoleniowy strazy przy komendzie wojewódzkiej. Kudy tam ochotnikom strażakom do nich. To arystokracja i z plebsem nie kumpluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.01.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 ...pierwszy wolny termin szkolenia w Kraowie w 2011 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 12.01.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 ...pierwszy wolny termin szkolenia w Kraowie w 2011 roku Witam, akurat zajmuję się szkoleniami z pierwszej pomocy przedlekarskiej w firmach, staram się prowadzić zajęcia w sposób interesujący, ale pracodawcy najczęściej zależy na wydaniu zaświadczeń, aby wszystko góra zajęło 2 godz. A temat z pierwszej pomocy powinien interesować każdego "Człowieka" przez duże "C" Ciężko mówi się do osób, których nie interesuje w ogóle temat. W grudniu miałam 10 takich szkoleń, z tego w 3 firmach było głębsze zainteresowanie. Co innego u dzieci w szkole podstawowej, tam chętnych na pęczki. Na kurs na inspektora strażaka jestem zapisana na maj 2009, zapisałam sie w grudniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 14.01.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 A to może zadam słynne pytanie: na jaki kolor maluje się drabinę strażacką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.01.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 ciekawi mnie, co w przypadku gdy: firma ma tylko jednego pracownika, a pracownik wykształcenie zawodowe czy na szkolenie pójdzie szef? a jeśli i on nie ma średniego wykształcenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.01.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 no juz wystarczy, mają zmienić te zapisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.01.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 no juz wystarczy, mają zmienić te zapisy. ale ja na poważnie naprawdę mają zmienić? super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.01.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 no juz wystarczy, mają zmienić te zapisy. ale ja na poważnie naprawdę mają zmienić? super coś tak słyszałam, że obowiązek będzie dotyczył firm powyżej 100 pracowników. tak więc strażakiem jednak nie zostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 15.01.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 no juz wystarczy, mają zmienić te zapisy. ale ja na poważnie naprawdę mają zmienić? super Prawda Słyszałam dziś rozmowę z jednym z członków komisji przyjazne państwo, że szkolenia BHP, które przechodzą standardowo wszyscy pracownicy spełniają wymogi dyrektywy UE. To nasi jak zwykle bardziej papiescy. W ciągu 3 miesięcy przepisy będą zmienione, a do tego czasu nie będzie kontroli w tym zakresie. Padło stwierdzenie, że będzie to łamanie prawa w świetle prawa ale zdrowy rozsądek zwyciężył. Tylko gdzie on był w czasie tworzenia takiego absurdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenon_arch 06.02.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Super sprawa z tymi strażakami. Kolejny martwy przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 07.02.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Super sprawa z tymi strażakami. Kolejny martwy przepis Raczej kolejny hak na ludzi. Zawsze się znajdzie kretyn,co będzie go chciał wykorzystać. Autorów takich przepisów powinno się sądzić, jak pospolitych bandziorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts