dandi3 03.02.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 czy kobietę to się jeszcze okaże... żeby nie było jak z tym lumpem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.02.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 czy kobietę to się jeszcze okaże... żeby nie było jak z tym lumpem. no tak, mozna byloby sie zastanawiać ... urodziłam syna wybudowałam dom lada dzień zasadzę drzewo ..... czy to oznacza, że mogem siem czuc jak menżczyzna ??? oświecilo mnie w ostatniej chwili ! chyba nie, bo nie sikam na stojąco ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ale kurkuma i kardamon? a tak w ogóle to zdziwiona jezdem ... letko... mój, to nic nie kuma, dla niego kurkuma i kardamon to abstrakcja, a dla Ciebie widac nie ..... hmmm ... to się tera nowocześnie nazywa "fusion cuisine" ... oświecilo mnie w ostatniej chwili ! chyba nie, bo nie sikam na stojąco ! ... eeeaaa ... nauczysz się ... to nie takie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 03.02.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ... to się tera nowocześnie nazywa "fusion cuisine" ale co konkretnie - nawalenie kurkumy i kardamonu do gulaszu z kapusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2009 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ... to się tera nowocześnie nazywa "fusion cuisine" ale co konkretnie - nawalenie kurkumy i kardamonu do gulaszu z kapusty? ... doświadczalne łączenie "ingredients" ... np w skrajnych przypadkach z połączeń tradycyjnej kuchni japońskiej z meksykańską, może powstać "fasolowe sushi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.02.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ... to się tera nowocześnie nazywa "fusion cuisine" ale co konkretnie - nawalenie kurkumy i kardamonu do gulaszu z kapusty? to wcale nie był gulasz z kapusty ! a tak prawde mówiąc, był, bo o tej godzinie moga byc juz tylko puste garnki po nim .... wszak pora obiadu jest .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 03.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 zieeeeeeeeeeew, tak pamiętam - gdzieś tam między zębami pałętały się smutne kawałki wołowiny ale to i tak bez znaczenia: kapusta papryka, kardamon... i ta wstrętna kurkuma i smak wołowiny załatwiłaś na cacy. Paweł nie żartuj... są ludzie którzy tak robią? hmmmm, spróbuję dziś usmażyć polską kiełbasę z cebulą, zalać do suto francuskim creme de cessis, obsypac dzikim ryżem najlepiej na półtwardo i... coś do dekoracji... kawior by się nadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2009 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ... Paweł nie żartuj... są ludzie którzy tak robią? hmmmm, spróbuję dziś usmażyć polską kiełbasę z cebulą, zalać do suto francuskim creme de cessis, obsypac dzikim ryżem najlepiej na półtwardo i... coś do dekoracji... kawior by się nadał? ... do garnierowania tak wspaniałej potrawy doskonale nadawała by się letko sparzona "lwia rybka" (lionfish) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/92/Pterois_volitans_Manado.JPG/120px-Pterois_volitans_Manado.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.02.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Paweł nie żartuj... są ludzie którzy tak robią? hmmmm, spróbuję dziś usmażyć polską kiełbasę z cebulą, zalać do suto francuskim creme de cessis, obsypac dzikim ryżem najlepiej na półtwardo i... coś do dekoracji... kawior by się nadał? tego można nie przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.02.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ... doświadczalne łączenie "ingredients" ... np w skrajnych przypadkach z połączeń tradycyjnej kuchni japońskiej z meksykańską, może powstać "fasolowe sushi" No ! Widzisz Dandi ? I wszystko jest mozliwe !!! kurkuma z kardamonem moga tańczyc tango ! najwyżej w skrajnych przypadkach moi spedzą w ustronnem miejscu więcej czasu .... pomedytują przy okazji ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2009 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ... ... I wszystko jest mozliwe !!! kurkuma z kardamonem moga tańczyc tango ! ... ... mogą ... nawet nago z różą w zębach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 03.02.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 tak Reniu, teraz to dopiero zrozumiałem - Twoja twórczość kupinarna jest apoteozą tego o czym pisał Paweł a Ty sama inkarnacją boskiej Omeny. O, a propo... niech ja ktoś w końcu poduczy jeżeli chodzi o zachowanie w kuchni bo to gołym okiem widać że kobita fuszerzy. Widzieliście ten program? Ta tłusta Nigella wysiada przy naszej nowo objawionej perle - jak Omena sieka czosnek to zawsze mam wrażenie że ona sobie coś tym nożem w końcu zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.02.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 tak Reniu, teraz to dopiero zrozumiałem - Twoja twórczość kupinarna jest apoteozą tego o czym pisał Paweł a Ty sama inkarnacją boskiej Omeny. no tera to juz nie wiem czy Ty chciałes mię obrazić ??? porównanie do byłej gwiazdy watpliwej jasności wydaje sie takowy zamiar potwierdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 03.02.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 no tera to juz nie wiem czy Ty chciałes mię obrazić ??? porównanie do byłej gwiazdy watpliwej jasności wydaje sie takowy zamiar potwierdzać daj spokój - ja jestem prosty konstrukcyjnie - jakbym chciał Cię obrazić , uwierz, nie miałabyś wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.02.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 a jednak je mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2009 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 tak Reniu, teraz to dopiero zrozumiałem - Twoja twórczość kupinarna jest apoteozą tego o czym pisał Paweł a Ty sama inkarnacją boskiej Omeny. no tera to juz nie wiem czy Ty chciałes mię obrazić ??? porównanie do byłej gwiazdy watpliwej jasności wydaje sie takowy zamiar potwierdzać ... eeetammm ... zaraz obrazić ... może kurkumy nie trawi ... i przeca najważniejszego se nie uciachniesz (bo ni mosz) ... nawet, jak będziesz drobno czosnek krychać z ponad dźwiękową prędkością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.02.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ja jestem prosty konstrukcyjnie - jakbym chciał Cię obrazić , uwierz, nie miałabyś wątpliwości spodziewałam sie w innym stylu odpowiedzi .... dżentelmen napisałby zupełnie co innego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.02.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ... i przeca najważniejszego se nie uciachniesz (bo ni mosz) ... nawet, jak będziesz drobno czosnek krychać z ponad dźwiękową prędkością co prowda to prowda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ... hej "mientczaki" ... dzieciakowi trza pomóc ... dla Maćka ... a tu o co loto do dzieła ps - dwóch z mientkich już działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 03.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ps - dwóch z mientkich już działają no - tylko od mego MPP się odwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.