Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Ciemiężonych Mężów

Chef Paul

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy kobietę to się jeszcze okaże... żeby nie było jak z tym lumpem.

no tak, mozna byloby sie zastanawiać ...

urodziłam syna

wybudowałam dom

lada dzień zasadzę drzewo .....

czy to oznacza, że mogem siem czuc jak menżczyzna ???

oświecilo mnie w ostatniej chwili ! chyba nie, bo nie sikam na stojąco !

ale kurkuma i kardamon?

a tak w ogóle to zdziwiona jezdem ... letko...

mój, to nic nie kuma, dla niego kurkuma i kardamon to abstrakcja, a dla Ciebie widac nie .....

hmmm

... to się tera nowocześnie nazywa "fusion cuisine" ;)

...

oświecilo mnie w ostatniej chwili ! chyba nie, bo nie sikam na stojąco !

... eeeaaa ... nauczysz się :) ... to nie takie trudne ;)

... to się tera nowocześnie nazywa "fusion cuisine" ;)

ale co konkretnie - nawalenie kurkumy i kardamonu do gulaszu z kapusty?

... doświadczalne łączenie "ingredients" ... np w skrajnych przypadkach z połączeń tradycyjnej kuchni japońskiej z meksykańską, może powstać "fasolowe sushi" :) ;)

zieeeeeeeeeeew, tak pamiętam - gdzieś tam między zębami pałętały się smutne kawałki wołowiny ale to i tak bez znaczenia: kapusta papryka, kardamon... i ta wstrętna kurkuma i smak wołowiny załatwiłaś na cacy.

Paweł nie żartuj... są ludzie którzy tak robią? hmmmm, spróbuję dziś usmażyć polską kiełbasę z cebulą, zalać do suto francuskim creme de cessis, obsypac dzikim ryżem najlepiej na półtwardo i... coś do dekoracji... kawior by się nadał?

...

Paweł nie żartuj... są ludzie którzy tak robią? hmmmm, spróbuję dziś usmażyć polską kiełbasę z cebulą, zalać do suto francuskim creme de cessis, obsypac dzikim ryżem najlepiej na półtwardo i... coś do dekoracji... kawior by się nadał?

... do garnierowania tak wspaniałej potrawy ;) doskonale nadawała by się letko sparzona "lwia rybka" (lionfish)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/92/Pterois_volitans_Manado.JPG/120px-Pterois_volitans_Manado.JPG

8)

:o :o tego można nie przeżyć :roll:

... doświadczalne łączenie "ingredients" ... np w skrajnych przypadkach z połączeń tradycyjnej kuchni japońskiej z meksykańską, może powstać "fasolowe sushi" :) ;)

No ! Widzisz Dandi ?

I wszystko jest mozliwe !!! kurkuma z kardamonem moga tańczyc tango !

najwyżej w skrajnych przypadkach moi spedzą w ustronnem miejscu więcej czasu .... pomedytują przy okazji .....

tak Reniu, teraz to dopiero zrozumiałem - Twoja twórczość kupinarna jest apoteozą tego o czym pisał Paweł a Ty sama inkarnacją boskiej Omeny. O, a propo... niech ja ktoś w końcu poduczy jeżeli chodzi o zachowanie w kuchni bo to gołym okiem widać że kobita fuszerzy. Widzieliście ten program? Ta tłusta Nigella wysiada przy naszej nowo objawionej perle - jak Omena sieka czosnek to zawsze mam wrażenie że ona sobie coś tym nożem w końcu zrobi

tak Reniu, teraz to dopiero zrozumiałem - Twoja twórczość kupinarna jest apoteozą tego o czym pisał Paweł a Ty sama inkarnacją boskiej Omeny.

no tera to juz nie wiem czy Ty chciałes mię obrazić ??? porównanie do byłej gwiazdy watpliwej jasności wydaje sie takowy zamiar potwierdzać

no tera to juz nie wiem czy Ty chciałes mię obrazić ??? porównanie do byłej gwiazdy watpliwej jasności wydaje sie takowy zamiar potwierdzać

daj spokój - ja jestem prosty konstrukcyjnie - jakbym chciał Cię obrazić , uwierz, nie miałabyś wątpliwości

tak Reniu, teraz to dopiero zrozumiałem - Twoja twórczość kupinarna jest apoteozą tego o czym pisał Paweł a Ty sama inkarnacją boskiej Omeny.

... eeetammm ... zaraz obrazić ... może kurkumy nie trawi :)

... i przeca najważniejszego se nie uciachniesz (bo ni mosz) ... nawet, jak będziesz drobno czosnek krychać z ponad dźwiękową prędkością :wink: