tri 08.01.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam serdecznie,do tej pory tylko czytywałam forum, teraz muszę prosić Was o pomoc, bo sama nie mam pojęcia co robić.Zawsze marzyła mi się duża sypialnia i w oryginalnym projekcie z dwóch pokoików urządziłam sypialnię i małą łazienkę. Niestety poawił się problem, bo na samym środku sypialni mam słup potrzymujący dach, który nijak do niczego nie mi pasuje. Słup zostać musi i tu nie ma możliwości manewru. Pozostaje go niestety jakoś wkomponować w otoczenie, pytanie tylko jak. Jeśli macie jakieś pomysły pomóżcie proszę, bo sama już nie wiem co robić. A to moja nieszczęsna sypialnia...http://img367.imageshack.us/img367/1464/slupei9.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.01.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Fajny słup nie jest zły- ja nie miałam to sobie postawiłam w salonie http://images48.fotosik.pl/9/ee11ba7a69ccac20med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 08.01.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 kajdanki na słupie możesz zamocować w sypialni mogą się czasem przydać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tri 08.01.2009 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Nefer w salonie też mam, i nawet podobnie postanowiłam go sobie "udekorować" Matka masz podobne pomysły do mojej ekipy. Panowie zaproponowali mi urządzenie tam go-go Myślałabym bardziej, by "połączyć" go jakąś ścianką, ewentualnie półką, ewentualnie sufitem podwieszanym tworząc jakby osobne części sypialni, albo coś co rozdzielałoby sypialnię na strefę sypialnianą i bardziej relaksycyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 08.01.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ..wszystko zależy od stylu jaki preferujesz można: - zrobić półeczki (jak proponuje Nefer), - obłożyć drewnem - boazerią; - przykleić lustra; - zawiesić mnóstwo obrazków; - obkleić kamieniem; - "trzasnąć" fototapetę; Jeśli zaś chodzi o jakieś połączenie. Można: - postawić drugi słup i jakieś półki między nimi zrobić albo powiesić hamak ; - postawić ściankę od słupa w kierunku rogu ściany (przy drzwiach łazienki), ale np. nie murowaną tylko jakąś szklaną, witrażową, ażurową.. Na razie tyle mi przychodzi do głowy - jak jeszcze coś wymyślę, napiszę.... Wytłumacz jeszcze tylko które to wejście do łazienki (ta czarna kreska na dole zdjęcia??) no i co to ten czarny prostokąt ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tri 08.01.2009 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Marfa pomysł z hamakiem jest świetny Wybaczcie moje "zdolności" rysunkowe. Już objasniam: - wejście do łazienki jest u góry rysunku - na dole po lewej wejście do garderoby - drzwi wejściowe po lewej u góry - ten czarny kwadrat to kominek ściankę do łazienki (planowałam tam drzwi przesuwne szklane) można jeszcze zmienić lub wyburzyć, póki co ma tylko pół metra wysokości, chociaż nie chciałabym jej całkowicie wyrzucić bo dostałabym w prezencie drugi słup. całe wnętrzne będzie w stylu nowoczesnym, tylko sypialnia miała być tylko moją oazą i chciałam zrobić ją na styl czegoś, co przypominałoby mi morze. myślałam o białych deskach na podłodze, bielonych ścianach, takich nie do konca wymuskanych na gładko. do tego znalazłam fajną fototapetę z mewami którą myślałam dać na ściance skośnej. tylko wtedy te drzwi przesuwne wcale by mi tu nie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 08.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 w sypialni to chyba nie problem hiii nie trzeba rurki montowac a tak powarznie to całkiem fajne rozwiązanie kolerzanka wstawiła wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.01.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja zdecydowanie hamak obstawiam - chyba sobie słup w sypialni strzelę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 09.01.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja zdecydowanie hamak obstawiam - chyba sobie słup w sypialni strzelę to stawiaj odrazu dwa bo hamak na jednym się nie utrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 09.01.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 o to rzeczywiście jak marynarskie masz upodobania to hamak jak znalazł Ale jak myślę o pokoju w takiej "tematyce" to wyobrażają mi się: - białe deski/normalne jasne panele na podłodze a na nich jakiś mocno puchaty dywan (biały); - biała boazeria na ścianach (na pionowych ścianach do wys ok. 1,5 m); - skosy i góry pionowych ścian w kolorze błękitnym albo takim biało-niebieskim (jak na 2 rys); - obrazki (a najlepiej szkice) - morze, statki, plaże,... - koniecznie jakaś większa fototapeta (mewy idealne ); - słup można by zaokrąglić i przerobić na LATARNIE MORSKA - z dziurami w korpusie jako półkami albo na MASZT statku; Jakieś inspiracje: http://bi.gazeta.pl/im/0/1500/z1500090X.jpg http://www.magazyntd.com/pliki/118548904846922.jpg Drzwi przesuwane wcale mi się nie gryzą z ogólną wizją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 09.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 słup- a czy ten dom już stoi czy to tylko projekt , jeśli projekt to można przekombinować i rozwiązać elementy więźby.No oczywiście nie samemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tri 09.01.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Marfa dziękuję za inspiracje Część z nich będzie na pewno (białe podłogi, białe ściany, puchaty dywan). Wersja z hamakiem na razie wygrywa. Słup chyba przemaluje na biało by pasował do podłogi zamiast otynkować. Dom już stoi i to jedyny z 6 słupów, których usunąć lub przestawić się nie da. Sypialni też zbytnio się nie da przenieść bo straciłabym dostęp do garderoby lub łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 09.01.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Marfa dziękuję za inspiracje Część z nich będzie na pewno (białe podłogi, białe ściany, puchaty dywan). Wersja z hamakiem na razie wygrywa. Słup chyba przemaluje na biało by pasował do podłogi zamiast otynkować. Dom już stoi i to jedyny z 6 słupów, których usunąć lub przestawić się nie da. Sypialni też zbytnio się nie da przenieść bo straciłabym dostęp do garderoby lub łazienki. coś wymyślisz, aspiracje już masz. Byłem kiedyś u takiej kobitki w domu a tam był taki zonk - słup tuż obok miski wc . Okazało się że spokojnie można było przesunąć słup o 50 cm w kierunku ściany i umieścić słup w ścianie, ale fachowcy nie pomyśleli jak chałupę stawiali, a inwestor się nawet nie zdążył zainteresować tematem na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.01.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja zdecydowanie hamak obstawiam - chyba sobie słup w sypialni strzelę to stawiaj odrazu dwa bo hamak na jednym się nie utrzyma sąhamaki na jeden słup juz mi sie marzy takie bujanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tri 09.01.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 coś wymyślisz, aspiracje już masz. Byłem kiedyś u takiej kobitki w domu a tam był taki zonk - słup tuż obok miski wc . Okazało się że spokojnie można było przesunąć słup o 50 cm w kierunku ściany i umieścić słup w ścianie, ale fachowcy nie pomyśleli jak chałupę stawiali, a inwestor się nawet nie zdążył zainteresować tematem na bieżąco. Konsultowałam to już z kilkoma fachowcami i nikt nie wziąłby odpowiedzialności za przesunięcie go. Kierownik budowy mówi to samo. Każdy inny, ale nie ten. Niestety od decyzji o budowie do momentu wkopania łopaty minęło półtora miesiąca, projekt kupiłam gotowy, ścianki działowe przesuwałam na bieżąco. Przysłowiowe co nagle to po diable ma tu genialne zastosowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tri 09.01.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja zdecydowanie hamak obstawiam - chyba sobie słup w sypialni strzelę to stawiaj odrazu dwa bo hamak na jednym się nie utrzyma sąhamaki na jeden słup juz mi sie marzy takie bujanie... a co to za hamaki? bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.01.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja zdecydowanie hamak obstawiam - chyba sobie słup w sypialni strzelę to stawiaj odrazu dwa bo hamak na jednym się nie utrzyma są hamaki na jeden słup juz mi sie marzy takie bujanie... a co to za hamaki? bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić Jedną linke montujesz do ściany, a drugą do słupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tri 09.01.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Ja zdecydowanie hamak obstawiam - chyba sobie słup w sypialni strzelę to stawiaj odrazu dwa bo hamak na jednym się nie utrzyma są hamaki na jeden słup juz mi sie marzy takie bujanie... a co to za hamaki? bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić Jedną linke montujesz do ściany, a drugą do słupa :D:D no tak, ja blondynka jestem już myślałam, że jakieś specjalne "huśtawkowe" w stylu tych fajnych wiszących kul. szkoda tylko, że do słupa ich się zamocować nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.01.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Te "fotelowe" to raczej montowane do sufitu, ale myślę,że jakiś patent na słup też by się wymyśliło, przeważnie jak ma sufit podwieszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts