Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa Naszego Malego Dworku C80L opowiedziana zdjeciami.

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raffran wypowiedziałeś sie w sprawie blatów.....czy mogę prosić żebys doprecyzował...lub jescze lepiej dał fotkę....

powiedziałeś że masz na specjalne śruby...złączniki nie na silikon i bez listwy...

wygląda u ciebie ładnie...proszę o szczegóły zawsze kolejna dobra rada więcej dla mojego męza któego tez czeka spotkanie z drewnianym blatem... nasz będzie by ikea, a twój?

dzięki...i lęcę trochę popracować....

Nasz blat(debowy) jak i cala kuchnia jest rowniez by Ikea 8)

Jesli chodzi o laczenie to tak jak pisalem sa specjalne sruby.

Kupilem je w Casto, dlugosc musisz sobie sama dobrac.

Fotki nie wkleje bo juz nie bardzo mam jak ja zrobic.

Sama sruba to tzw. meblowa,ma srednice 6mm i zalozone dwa cos jak polksiezyce i oczywiscie podkladka i nakretka.

Od spodu blatu w miejscu laczenia rzecz jasna frezuje sie odpowiednie otwory frezem odpowiadajacym srednicy polksiezycy i odpowiedniej glebokosci. Nastepnie laczenie blatow smaruje sie klejem do drzewna, sklada obie czesci, zaklada sruby i skreca. Trzeba tylko pamietac, zeby rowno je zlozyc.

W Casto leza one w okolicy zawiasow i okuc meblowych, mysle z ewystarczy spytac sie tam kogoso o co chodzi to pokarze.

Poszukam w domu moze znajde jeszcze jakas zbedna srube to wrzyce fotke.

Jezeli nie jasno to napisalem to daj znac.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Witam !

Piękny dom gustownie urządzany ale mam pytanko:

- czy rurki od podłogówki były kładzione na beton ? bo nie widziałem styropianu czy jakiś inny izolator.

- jak się sprawdza pompa ciepła i ogrzewanie podłogowe pod podłoga drewnianą ?

Pozdrawiam !

Sorry ze tak dlugo bylem nieobecny ale bylem pochloniety moim nowym pomyslem http://www.rc-zatoka.pl.

Zgadza sie rurki byly kladzione na betonie bez styro.

A co do podlogowki pod podloga drewniana to jest O.K. tylko musze sprostowac ze podloga jest z paneli dedykowanych wlasnie do podlogowek.

Bardzo ladny domek, projekt bardzo romantyczny, ye okna sa niesamowite i te zaslonki dodaja im uroku. Widze ze kroluje u Was meblowo Ikea, he, he, u mnie tez tyle ze u mnie glownie brzoza, a u Was na ciemno. Ale naprawde przytulnie i elegancko. Najbardziej mnie urzekly te wbudowane witryny bielutkie w jadalni, strasznie mi sie podobaja. Chyba byly robione pod wymiar, maja podobne listwy do wykonczenia oscieznic, piekne. Listwy podlogowe i drzwi tez sa cudne. bardzo mi sie podobaja biale drzwi i listwy, zastanawialismy sie nad bialymi drzwiami u nas i nie wiem jak to by sie komponowalo przy kolorowych scianach. U nas to temat caly czas otwarty.

gratuluje ladnego domku, umieliscie polaczyc rozne barwy i style mebli, super

Dzieki za dobre slowo.

Teraz moze ciebie troche zmartwie, ale ani drzwi, ani listwy przypodlogowe, ani ta witryna w jadalni nie jest biala. Powiem wiecej wbrew temu co widac na zdjeciach w tym domu sciany tez nie sa biale i sufity tez nie. Ot taka zmylaka 8)

ecru? kremowe? Jeszcze ladniej :D

Dzieki za dobre slowo.

Teraz moze ciebie troche zmartwie, ale ani drzwi, ani listwy przypodlogowe, ani ta witryna w jadalni nie jest biala. Powiem wiecej wbrew temu co widac na zdjeciach w tym domu sciany tez nie sa biale i sufity tez nie. Ot taka zmylaka 8)

Cieplo, cieplo :p

Dzieki za dobre slowo.

Cieplo, cieplo :p

No, nie wyglupiaj sie, to jakis odcien kremu. Napisz jaki?

W kazdym razie upewnilam sie ze u mnie bedzie pasowal odwrotny zestaw - meble kuchnne sa z okleiny brzozowej, stol w jadalni z brzozy i witryne kupimy sosna bejcowana na ciemny braz i takie meble w salonie stolik tv i stolik kawowoy- otwarta jadalnia i kuchnia na salon

Nie zawsze mozna nazwac kolor.

Tak jak juz kiedys wczesniej pisalem wszystkie farby mamy z mieszalnika Flugger,a oni maja tak wielka palete kolorow ze glowa boli. Dlatego wlasnie, tak sadze bynajmniej posluguja sie numerami i symbolami, a i takze latwiej wprowadzic takie oznaczenia do komputera mieszalnika.

I tak dla przykladu sciany na poddaszu mamy pomalowane "satyna 5102", a na dole takze "satyna 5103", natomiast wszystkie sufity "mat IN 229".

Listwy przypodlogowe, witryna w kuchni, jak i jeszcze pare innych rzeczy mamy rowniez w kolorze "229", tylko baza byla z przeznaczeniem do drewna.

Tak samo czesc lazienki byla malowana farba basenowa w tym samym kolorze co sciany poddasza "satyna 5102"

Nie wiem czy wszystko jasno napisalem.

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru

Przyniesie Ci spokój i radość.

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia

Żyje własnym pięknem,

A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinę

Pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia

Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia.

http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif

• 1 month później...