P_KULESZ 08.01.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 WitamMam kocioł Defro eko 19 kW, w tym problem , że mi w ostatnich dniach się wygasza.Przypuszczam ,że jest to wina ustawień , i tu moja prośba- Jakie poszczególne ustawienia powinny być dla tego kotła ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 19.02.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 użyj opcji szukaj a na pewno coś znajdziesz. A tak ogólnie to ciężko znaleźć optymalne parametry dla wszystkich. Każdy dom jest inny i musisz poeksperymentować mając trochę wiedzy z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 20.02.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam Mam kocioł Defro eko 19 kW, w tym problem , że mi w ostatnich dniach się wygasza. Przypuszczam ,że jest to wina ustawień , i tu moja prośba- Jakie poszczególne ustawienia powinny być dla tego kotła ? Pozdrawiam Może masz za duże przerwy między pracą w podtrzymaniu?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 20.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 W jaki sposób się wygasza? a) w podtrzymaniu po dłuższym czasie żar po prostu gaśnie b) podczas pracy kocioł nie osiąga zadanej temperatury i załącza się alarm 'temperatura nie rośnie', a żar jest w palenisku W przypadku a winne są ustawienia podtrzymania, w przypadku b za mały czas 'alarmu' lub parametry spalania dają za mało ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts