statek 08.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam Chciałbym zaoferować świadectwa energetyczne dla budynków i lokali (głównie nowych, oczekujących na pozwolenie na użytkowanie domów jednorodzinnych). Od 1 stycznia 2009 r. certyfikaty obowiązują każdego inwestora ubiegającego się o pozwolenie na użytkowanie nowego budynku.Oferta moja dotyczy budynków znajdujących się w okolicach Warszawy.Koszt wykonania ustalany indywidualnie w zależności od powierzchni, stopnia skomplikowania bryły budynku, rodzajów instalacji, dostępności potrzebnych informacji potrzebnych do obliczeń. Jak to się odbywa? 1. Wizyta na budowie i sprawdzenie stanu faktycznego - ustalenie parametrów użytych materiałów: ściany, materiały izolacyjne, okna, drzwi, instalacja CO, kocioł lub inne źródło ogrzewania, sposób wentylacji itd. Dla stanu deweloperskiego konieczna instalacja CO i kocioł. Potrzebny do pożyczenia na 3-5 dni projekt budowlany + mile widziane: dziennik budowy i faktury za materiały budowlane. 2. Przygotowanie świadectwa 3-5 dni 3. Odbiór/dostawa świadectwa Zainteresowanych proszę o kontakt: Sebastian Wardak[email protected]0-509 795 673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.01.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A cena?? Cena się liczy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yanina 09.01.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Czy mieszkaniom w blokach również Pan przygotowuje certyfikaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 09.01.2009 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Cena na dzień dzisiejszy jest wielką niewiadomą. Słyszałem że firmy które zajmuja się od lat audytami energetycznymi (działalność w pewnym zakresie zbliżona do certyfikatów) biorą minimum 2000 zł za świadectwo. Mogę napisać jedynie że koszt mieści się w przedziale 1000-2000 zł bruttto. Myślę że ceny poniżej 1000 zł raczej nie spadną, ponieważ na dzień dzisiejszy jest naprawde niewielu ludzi zorientowanych w temacie i mających uprawnienia do wykonywania świadectw. Certyfikaty dla całych budynków wielorodzinnych i pojedynczych lokali też mogę wykonać. Wbrew pozorom może być przy tym nie mniej pracy, niż przy budynkach jednorodzinnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.01.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Cena na dzień dzisiejszy jest wielka niewiadomą. Czyli rozumiem, że zlecając audyt nie powie mi Pan ile to mnie będzie kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 09.01.2009 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Mogę powiedzieć tak:W dniu 9.I.2009 ogłaszam cenę promocyjną 1000 zł brutto za świadectwo energetyczne budynku jednorodzinnego do 150 m2 powierzchni uzytkowej, znajdującego się w promieniu 30 km od centrum Warszawy.Cena obowiazuje dla zlecenia złożonego w dniu dzisiejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 09.01.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam Chciałbym zaoferować świadectwa energetyczne dla budynków i lokali (głównie nowych, oczekujących na pozwolenie na użytkowanie domów jednorodzinnych). Od 1 stycznia 2009 r. certyfikaty obowiązują każdego inwestora ubiegającego się o pozwolenie na użytkowanie nowego budynku. Oferta moja dotyczy budynków znajdujących się w okolicach Warszawy. Koszt wykonania ustalany indywidualnie w zależności od powierzchni, stopnia skomplikowania bryły budynku, rodzajów instalacji, dostępności potrzebnych informacji potrzebnych do obliczeń. Jak to się odbywa? 1. Wizyta na budowie i sprawdzenie stanu faktycznego - ustalenie parametrów użytych materiałów: ściany, materiały izolacyjne, okna, drzwi, instalacja CO, kocioł lub inne źródło ogrzewania, sposób wentylacji itd. Dla stanu deweloperskiego konieczna instalacja CO i kocioł. Potrzebny do pożyczenia na 3-5 dni projekt budowlany + mile widziane: dziennik budowy i faktury za materiały budowlane. 2. Przygotowanie świadectwa 3-5 dni 3. Odbiór/dostawa świadectwa Zainteresowanych proszę o kontakt: Sebastian Wardak [email protected] 0-509 795 673 I faktury za materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.01.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 I faktury za materiały?no przecież na jakiejś podstawie będziesz musiał mu udowodnić, że pod posadzką masz 15 cm styro a nie tylko 5 TYlko co zrobić, jak ja nie mam na to faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 09.01.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 I faktury za materiały?no przecież na jakiejś podstawie będziesz musiał mu udowodnić, że pod posadzką masz 15 cm styro a nie tylko 5 TYlko co zrobić, jak ja nie mam na to faktury Jak to UDOWODNIĆ? Kase bierze niechaj sprawdza. Certyfikat bedzie sporządzał na podstawie faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.01.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Jak to UDOWODNIĆ? Kase bierze niechaj sprawdza. Certyfikat bedzie sporządzał na podstawie faktury?Uważaj uważaj, bo Ci wylewkę jeszcze rozkuje, albo rigipsy na skosach potnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 09.01.2009 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Nie ma problemu.... Będziemy wiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemooo 10.01.2009 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 A czy masz uprawnienia do sporządzania świadectw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 10.01.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Ja mam dyplom audytora energetycznego, ale bez mgr - co nie uprawnia mnie do podpisywania świadectw. Za to mój "wspólnik" ma wymagane uprawnienia do wystawienia świadectwa tzn. tytuł mgr inż. z uprawnieniami projektowymi. Certyfikatorów po egzaminach państwowych jeszcze nie ma i przez jakiś czas nie bedzie. Obecna sytuacja wyglada tak, że 50-80% osób znajacych temat certyfikatów i audytów energetycznych nie ma uprawnień do wystawiania świadectw, a 90% osób uprawnionych "z automatu" nie ma wiedzy z zakresu certyfikacji lub nic nie wie o czymś takim lub nie ma czasu i chęci się nimi zajmować.Świadectwo wystawione przez moją firmę jest rzetelnie zrobione i w 100% pełnoprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 10.01.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Świadectwo energetyczneŚwiadectwa energetyczneCertyfikat energetycznyCertyfikaty energetycznePaszport energetycznyŚwiadectwo charakterystyki energetycznej budynku.......................................................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 19.01.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Przypominam, że od 1 stycznia w komplecie dokumentów dołączonych do wniosku o pozwolenie na użytkowanie nowego budynku lub zgłoszenia o zakończeniu budowy, wymagane jest świadectwo charakterystyki energetycznej tego budynku. Zainteresowanych otrzymaniem takiego świadectwa proszę o kontakt... Sebastian Wardak0-509 795 673 *Rejon do 40 km od centrum Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramzes21 02.02.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 świadectwo sporządzone przez kogoś innego a podpisane przez kogo innego to poprostu przęstępstwo ścigane z KPK dobrze że podałeś swoje namiary to policja gospodarcza nie będzie musiała szukać po IP!pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemooo 02.02.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Bzdura. Jeśli masz firmę i pracowników, nikt nie będzie Cię ścigał za to, że podpisujesz prace opracowane przez pracowników.W tym przypadku podpisujący ponosi pełną odpowiedzialność za to co podpisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 02.02.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Bzdura. Jeśli masz firmę i pracowników, nikt nie będzie Cię ścigał za to, że podpisujesz prace opracowane przez pracowników.W tym przypadku podpisujący ponosi pełną odpowiedzialność za to co podpisuje. Dokładnie tak. Wszystko jest zgodnie z prawem, więc się nie obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 13.03.2009 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Zainteresowanych wykonaniem certyfikatu proszę kontakt. Sebastian Wardak0-509 795 673[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 30.09.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 (edytowane) Zainteresowanych wykonaniem świadectwa charakterystyki energetycznej budynku prosze o kontakt:Sebastian Wardak0-509 795 673Zapraszam do odwiedzenia naszej stronyhttp://www.domus-energo.pl/ Edytowane 23 Maja 2011 przez statek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts