doraz 24.01.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 U nas 120 m2, prad, tV, internet 3500 robocizna + 1700 materialy, wszystko w podwojnej izolacji bo to drewniak Napisz dokladnie jakie materialy - kable , peszle, zabezpieczenia (firma, oznaczenie- jeśli masz rozeznanie ? Ile masz punktów odbioru energii (kontakty , punkty świetlne)? W tej cenie jest także rozdzielnia wraz z wylącznikami nadmiarowymi i różnicowymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lus 28.01.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Chyba ceny troche spadaja. Dom 150 m max 10.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 10.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Cala elektryka wyniosla 7 tys, w tym material i robocizna, przekopanie koparka i podlaczenie pradu do domu 50 m (mamy chyba ze 150 punktow) - elektryk dal nam karteczke co potrzeba i material kupilismy sami. Dodam, ze wiekszosc materialow to Moeller Poprzednia wycene mielismy za 12 tys z materialem z hurtowni elektryka Sprawdzajcie ceny bo czasem mozna sie niezle naciac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 To i ja mam pytanie dotyczące cen, doradżcie czy są o.k bom ja zielona: punkt jednofazowy 70 zł = wyłacznik + wypust świetlnypunkt schodowy 100 złpunkt trójfazowy 150 złtablica rozdzielcza z modułami 3000 zł ceny zawierają materiał plus robociznę, wpis do dziennika, oświadczenie wykonania instalacji, protokół ochrony przepięciowej i p/porażeniowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 11.02.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dom do 150m2, bez "udziwnień", standartowa - prosta instalacja, koszt do 10000zł, z pomiarami(robocizna i materiały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 11.02.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 10zł za punkt netto za robociznę ( 1 kontakt, 1 włącznik, 1 bezpiecznik to 3 punkty ) + 50zł za montaż skrzynki rozdzielczej + dokumentacja do odbioru w zależności od ilości punktów 500-1000zł. + oświetlenie ogrodu, podjazdu, tarasu, domu z zewnątrz, doprowadzenie kabla do skrzynki, bramy wjazdowej, furtki i inne pomysły inwestora negocjowane na miejscu + podłączenie kontaktów i gniazdek od 4zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 19.02.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Grodzisk Maz. pod Warszawą - 50 zł za punkt (robocizna i materiały). Jako punkt elektryk traktuje gniazdko lub włącznik wraz z podciągniętym do sufitu kablem (czyli nie liczy osobno włącznika i osobno punktu, gdzie wisi lampa). Podobno niektórzy liczą sobie za punkt 30 zł, ale wtedy u nich każde "wyjście" ze ściany to właśnie punkt - tak więc lampa z włącznikiem to 2 punkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 24.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 My za instalację elektryczną za wszystko zapłaciliśmy z 10 tys.zł,ponad 150 punktów na dom 140 m2.Ale to kwestia tego,co się chce mieć w domu i przed domem.My jeszcze będziemy mieć rolety zewnętrzne,oświetlenie przy schodach,w podbitce itp.,a to tworzy dodatkowe punkty :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A w marcu jak z cenami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 11.03.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Ja przewody rozprowadziłem sam (bo 6 mcy temu wołali 60 zł/punkt z materiałem) - chyba z 500 m, w puszkach połączyłem na złączki typu Wago. Elektryk zamontował i spiął mi rozdzielnię (2x12 modułów + 2x12 ale ta nie do końca zapełniona), zamontował skrzynkę zewnętrzną z bebechami na budynku i za to wziął 600 zł. Żeby było śmieszniej był polecony z forum a okazało się, że mieszka na tej samej ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel512 08.12.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam W nawiazaniu do Państwa wcześniejszych postów wypowiem swoje uwagi jako elektryk zajmujący się tym "na codzień". Koszt instalacji uzależniony jest od wielu czynników. Taki sam dom możemy wykonać za kwotę dwukroptnie wyższą - wykonując więcej obwodów, punktów, stosując lepsze materiały.Praktycznie wszystkie już materiały używane do wykonania instalacji są bądz mogą być produkowane w chinach, koszty owiele niższy , ale jakość pozostawia wiele do życzenia. Przed tym Państwa chciałbym ustrzec, przykład : YKY 3x2,5 750 V, a YKY 3x2,5 750 V, niby to samo - po żeczywistym porówaniu jeden z nich posiada widoczną gołym okiem dwukrotnie grubszą izolację. Instalacja powinna być dopasowan do potrzeb , oczekiwań mieszkanców. Projkety masowo kopiowane przez biura sprzedające projekty domów, zawsze powinny być adaptowane do potrzeb . W razie pytań służe pomocą . Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanda33 14.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 U nas (Śląsk) bardzo różnie - za punkt od 60 do 150 zł i co ciekawe- można znaleźć za 60 zł robociznę z materiałem i za 150 zł samą robociznę. Jednym słowem - ćwiczcie cierpliwość, sprawdzajcie, porównujcie, kombinujcie.... Jeżeli ktoś zna elektryka z okolic Katowic, który za punkt (mat+rob) liczy poniżej 60 zł, to chętnie skorzystam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goxia 03.01.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 mój mąż wykonuje usługi elektroinstalacyjne i on zawsze jedzie na budowe zrobic wycenę od całości, ale nie tak na oko tylko chodzi z wlascicielem po budowie i znacza dokladnie gdzie co ma być i na tej podstawie wycenia prace. Jak w trakcie pracy wlasciciel zdecyduje ze tak chce gdzies miec jakies jedno czy dwa dodatkowe gniazdka to sie cena nie zmienia. Jeśli dochodza jakies dodatkowe duze zmiany to wtedy sie liczy te dodatkowe gniazda za tzw punkt. Ja uważam, ze zawsze lepiej dla odbiorcy sie umówic za całość i spisac umowe, zeby potem nie było nieporozumień, gdyż cena za punkt jest bardzo niejednoznaczna, bo kazda firma sobie po swojemu te punkty liczy. Gdyby ktoś chciał dobrego i taniego fachowca w okolicach Tuchowa, Tarnowa to gorąco polecam swojego męża Jeśli chodzi o ceny to wlasnie zrobił kompleksowo średniej wielkości domek (instalacja elektryczna, alarmowa, telewizyjna, odbiór, centralny odkurzacz) za 9 tys. Pracuje na profesjonalnych urządzeniach- wszystko marki Bosh- czyściutko przy użyciu bruzdownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts