Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest brodzik o wymiarach 130x75 lub 130x 80 lub 130x90 ?

iva_marti

Recommended Posts

Mialam podobny problem ze znalezieniem brodzika, takiego jak chcesz pewnie nie znjadziesz ale:

mozesz kupic taki gotowy styropian z syfonem, tasma uszczelniajaca itd (robia go na wymiar np Wedi albo Szedpol) i na to kafelki- ale cos mi sie wydaje, ze to odpada ;-)

albo

kupic mniejszy brodzik a tam gdzie zostanie miejsce zrobic z kafli laweczke.

My mielismy wneke 160/100, ostatecznie kupilismy brodzik Huppe 100/100 a z prawej i lewej strony zrobilismy takie laweczki/siedziska/miejsce na odlozenie mydla itp

ja mam szerokość 150 na 20cm bedzie pogrubiona scianka z podswietlonymi korytkami i zostaje mi to nieszczesne 130cm. Nie chcę robić grubszej tej ścianki bo ona ma byc pociagnięta już od zabudowy geberita.

Pewnie zostyanie mi to 10 cm dobudowac z boku z plytek. Tylko czy 10cm od strony korytek? Czy może równo po 5 cm z kazdej strony?

to chyba też nie jest zbyt tanie rozwiązanie. Muszę podjechać do sklepu i pewnie utwierdzić się w przypuszczeniach :lol:

Jeśli mam wybór między :RIHO, SANPLAST, KOŁO to co wybrać?

Dobrze słyszałam o RIHO i cena rozsądna i wizualnie bardzo mi się podobają (widziałam tylko w necie)

SANPLAST PURE też śliczny :roll:

• 4 months później...
Szukam w necie ,ale niestety nie ma. Są 120 a potem już 140.

Jeśli ktoś widział takie brodziki, proszę o namiary. Brodzik ma być płaski max 5cm wysokość (ale lepiej mniej).

Jesli wybiorę 120 to z jakiej firmy?

RIHO, SANPLAST, NOVELLINI, KOŁO, HUPPER itp. (pewnie pozmieniałam nazwy :oops: )

Znalazłem brodzik 130 x 90 cm podaję linka:

http://www.lazienkaplus.pl/brodzik-prostokatny-90-x-130-x-25-cm-kaldewei-superplan-xxl-4381-433800010001,produkt,49671.html

Przy swojej wielkości jest też bardzo płytki tylko 2,5 cm.

Podłączę się pod temat bo też szukam dużej kabiny prysznicowej + brodzik, o wymiarach 120x80/85/90 tyle tylko, że brodzik musi być głęboki, ok 20-30 cm.

Widziałam taki w LM ale chińszczyzny chyba lepiej nie kupować, chyba, że warto za 1500 zł?

Może widział ktoś z was takie kabiny?

Aha, drzwi muszą być rozsuwane a nie skrzydłowe.

Mam trochę wymagań i nie wiem czy uda mi się znaleźć coś takiego w przystępnej cenie