jacek21 09.01.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam! Mam pytanie odnośnie pawlacza! Chcę zrobić pawlacz nad drzwiami wejściowymi szer 250cm. , gl51cm. , wys 51cm. z płyt i mam pytanie odnośnie przywieszenia go nie wiem jak mam to zrobiś czy przyczepić do ściany umieszczajac z tyłu płytę czy do sufitu? A może macie inne propozycje ? Proszę o poradę pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 do ściany i do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.01.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam! Mam pytanie odnośnie pawlacza! Chcę zrobić pawlacz nad drzwiami wejściowymi szer 250cm. , gl51cm. , wys 51cm. z płyt i mam pytanie odnośnie przywieszenia go nie wiem jak mam to zrobiś czy przyczepić do ściany umieszczajac z tyłu płytę czy do sufitu? A może macie inne propozycje ? Proszę o poradę pozdrawiam!!! 2,5m to kawał pawlacza dlatego najlepiej zamocować go od sufitu i jeśli jest możliwość to z boków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 12.01.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Taki długi pawlacz lepiej będzie przymocwać również do sufitu - jakimiś 2-oma płaskownikami odpowiednio wygiętymi - ew. na linkach (zaleta taka, że można tymczasowo odpiąć i wsadzić do pawlacza coś dużego.). Oczywiście mocujesz w przedniej części po tylną możesz zamocować na ścianie. Jeżeli z jakiegoś powodu nie chcesz mocować do sufitu to też jest sposób, ale to co napisałem może wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek21 13.01.2009 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam pawlacz będzie podzielony, cztery płyty które będą przymocowane w środku do płyty górnej i dolnej i konkretnie chodzi mi oto czy przewiercajac przez płyty otwory do sufitu na kolki to starzy i oczywiście też bede mocował po bokach bo z jednej strony mam scianę a z drugiej strony szafę! Pytanie czy z tyłu pawlacza też muszę mieś płyte wiurowom czy wystarczy cienka płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.01.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam pawlacz będzie podzielony, cztery płyty które będą przymocowane w środku do płyty górnej i dolnej i konkretnie chodzi mi oto czy przewiercajac przez płyty otwory do sufitu na kolki to starzy i oczywiście też bede mocował po bokach bo z jednej strony mam scianę a z drugiej strony szafę! Pytanie czy z tyłu pawlacza też muszę mieś płyte wiurowom czy wystarczy cienka płyta? Kołki do sufitu z wkętami przez płytę wystarczą, ale zależy jak będą gęsto ulokowane. Dla bezpieczeństwa dałbym podkładki pod łby wkrętów. Rozstaw co 50cm w 2 rzędach (przód i tył). Mocowanie na ściance tylnej niewiele pomoże (w porównaniu do mocowania od góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek21 16.01.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts