aguska2006 11.10.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Czesc Zielonooka! Jestes niesamowita! Wielkie dzieki za Twoje zaangazowanie! Wiesz, ze tez bralismy pod uwage domek vis a vis? Teraz go dzieki Tobie jeszcze raz przeanalizowalismy i stwierdzilismy, ze lepiej pasowalby do stron swiata na naszej dzialce. Wczesniej go odrzucilismy, poniewaz ma niski dach i chyba? nie pozwolilby na wygospodarowanie strychu. Pozostale projekty tez sa ok, ale vis a vis doskonale pasuje do naszej dzialki. Trzeba sie jeszcze zastanowic nad zaletami i wadami obydwu projektow, ale lepiej jeszcze teraz poglowkowac niz doznac olsnienienia, ze inny dom by nam odpowiadal, po... zalaniu fundamentow. Zielonooka byloby suuuuuuuuuper, gdybys mogla przeslac mi te wyceny do Ustawnego i Vis a vis! Jeszcze raz wielkie dzieki za wszystko, pozdrawiam Cie serdecznie! Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 17.10.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Hej Zielonooka! Czy masz juz wycene dla C126 Muratora (vis a vis)? Tylko sie ptzypominam i czekam bardzo niecierpliwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguska2006 23.10.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam wszystkich ! Chcialabym ponownie zapytac, czy ktos z WAs moze zbudowal, buduje lub jest zainteresowany projektem "Ustawnym" pracowni Jota. Bardzo zalezaloby mi rowniez na opiniach innych forumowiczow o tym projekcie . Pozdrawiam aguska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 28.02.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Czy ktoś z Was buduje C99 "Ustawny" z kolekcji Muratora. Proszę też wszystkich Forumowiczów o wytknięcie ewentualnych wad tego projektu. Chciałbym w tym roku zacząć budowę. Niestety systemem gospodarczym, gdyż mnie na developerski mnie nie stać. Tak właściwie to od kilku dni się zastanawiam jak zabrać sie za fundamenty. He he he http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=309&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Hej Kupiłem projekt ustawny i po drobnych zmianach bardzo mi się podoba Budowę rozpocznę na wiosnę. Uważam, że dom będzie bardzo funkcjonalny i nie trzeba szykować poddasza - na parterze jest b. dużo miejsca. Witam i jak z budową ??? A może ktoś jeszcze przeczyta ten post i napisze coś o projekcie Bardzo mi na tym zależy(jakoś dziwnie sie przeszukuje wyszukiwarkę?może to wina przeglądarki)ale jesli jest jakiś wątek o projekcie to proszę podajcie"sznurek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zacier 03.09.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam budowa powoli się posuwa do przodu jeszcze z miesiąc i będę miał pod dachem. Wszystko zależy od ekipy a moja lubi od czasu do czasu zrobić sobie urlop (zwłaszcza w poniedziałki ) Przyznaję, że domek w rzeczywistości wygląda bdb - nie mam jeszcze dachu. W środku również bardzo ładnie się zapowiada. Po zmianach, które wprowadziłem, według mnie wszystko będzie funkcjonalne i ładne. Nie żałuję wyboru Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.09.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam budowa powoli się posuwa do przodu jeszcze z miesiąc i będę miał pod dachem. Wszystko zależy od ekipy a moja lubi od czasu do czasu zrobić sobie urlop (zwłaszcza w poniedziałki ) Przyznaję, że domek w rzeczywistości wygląda bdb - nie mam jeszcze dachu. W środku również bardzo ładnie się zapowiada. Po zmianach, które wprowadziłem, według mnie wszystko będzie funkcjonalne i ładne. Nie żałuję wyboru Pozdrawiam. Witam i dzięki za odpowiedz-bardzo bym prosił o jakie fotki i ewentualnie wygląd zewnętrzny tego domku. Nieraz w znaczący sposób taki domek rożni sie od tego z aranżacji komputerowej bo widziałem już wiele i różnice są znaczne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.09.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 No to ja podnoszę temat ...może ktoś pochwali sie tym ładnym domkiem bardzo chciałbym go zobaczyć jak wygląda jako dom a nie tylko wizja komputerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.10.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam podnoszę wątek aby dowiedzieć sie czegoś nowego ....może zobaczę wybudowany domek USTAWNY Bardzo mi na tym zależy Chciałbym postawić go na "makowej działce" http://autokacik.pl/files/279701707-Zdj%EAllcie001.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.11.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Jestem ciekaw czy ktoś budował ten dom?i jakie są z nim problemy-odezwijcie sie Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaArek 05.12.2007 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 witam,My juz go zbudowaliśmy, dodaliśmy troche od siebie i prezentuje sie ładniutko.Obecnie kończymy instalacje i przymierzamy sie do tynków wewnetrznych. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.12.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 witam, My juz go zbudowaliśmy, dodaliśmy troche od siebie i prezentuje sie ładniutko. Obecnie kończymy instalacje i przymierzamy sie do tynków wewnetrznych. Pzdr A może coś więcej?jakieś fotki?może jakieś "kruczki" na co trzeba uważać jakieś problemy ? Bardzo mnie to interesuje Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 02.02.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Po zmianach, które wprowadziłem, według mnie wszystko będzie funkcjonalne i ładne. Nie żałuję wyboru Pozdrawiam. Bardzo poważnie zastanawiamy się nad tym projektem. Możesz napisać jakie zmiany wprowadziłeś? Pozdrawiam, J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 02.02.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witam i podciągam do góry.Może ktoś doda coś nowego.Było kilka tematów z informacją o budowie wg. tego projektu, może jakieś fotki jak wygląda w rzeczywistości? Uwagi, ew. przeróbki? Pozdrawiam, J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaArek 07.02.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam, Mój mąż niewiele napisał. Może ja coś dodam. Dom jest bardzo ładny i faktycznie ustawny i duuuuży Wprowadziliśmy w nim jednak trochę zmian. Najważniejsze z nich to : 1) przedłużenie garażu o 1m 2 )zadaszenie wejścia (jedna strona dachu nad garażem tworzy dach nad wejściem- rewelacyjne rozwiązanie bez tego ten oryginalny daszek nad wejściem to nieporozunienie. 3) osobna ubikacja została połączona z kotłownią (mamy piec na ekogroszek) a wejście do niej jest przez wiatrołap i garaż (wydaje mi się, że to też jedno z lepszych posunięć ponieważ z takiej kotłowni śmierdzi węglem). To połączenie pozwoliło nam na przyklejenie schodów na poddasze do ściany. 4)kuchnię przenieśliśmy do pokoju nr 11 skąd jest wejście do spiżarni (zrobionej z 10). Dzięki tej zmianie mamy rewelacyjny wielki salon. Łączna otwarta przestrzeń salonu i korytarzyka to jakieś 65m2. Do kuchni jest łukośne przejście szerokie bez drzwi. Z kuchni droga prosta na taras. 5) pokoje6i7 połączyliśmy uzyskując piękną słoneczną bawialnię dla dziecka. 6) do pokoju 8 wejście na wprost. Ściana i fundament w kształcie litery T na końcu korytarzyka zostały zmienione. Pokój nr 8 powiększył się, a korytarzyk jest krótszy. Łazienkę i spiżarnię troszkę poszerzyłam przesuwając ściankę dzałową w stronę pokoju 8- ma on u mnie 3 m szerokości. Po tych zmianach nie mam w domu małych pomieszczeń. Osobiście nie lubie klitek. 7) strop też zmieniliśmy na lany żelbetowy.terriva w projekcie ma bardzo dużo podwójnych belek i wzmocnienia z zeliwnych eowników - szok! I jeszcze coś o poddaszu. W projekcie nie było planu poddasza (przynajmniej jak ja go kupowałam) ale była informacja o tym, że jest to poddasze do zagospodarowania. Sami wymyślaliśmy projekt poddasza i musze powiedzieć, że jest ono naprawdę duże.Wyszły nam 3 pokoje, antresola i duża łazienka. Pozatym na około spory strych, a nad garażem też duże pomieszczenie ale za niskie na pokój, czyba zrobię tam suszarnię. Dodam jeszcze tylko, że nad wykuszem zrobiliśmy otwarcie dachu i piękny zadaszony balkon. Zmieniło to zupełnie wygląd domku, jak każdy mówi na duży plus. Z drugiej strony domu też jest trójkątna lukarna oświetlająca naszą antresolę. Chyba już za dużo się rozpisałam. Reasumując musze przyznać, że jestem bardzo zadowolona z wyboru. Jeśli ktoś chce budować etapami to ten projekt jest super, bo z powodzeniem na początku można mieszkać tylko na dole. Sama się nieraz zastanawiam czy ta góra mi jest potrzebna, będę tam chyba tylko spała Jak mi się uda to wkleję jakieś fotki. Łatwiej będzie chyba na maila. Więc jak ktoś będzie zainteresowany to wyślę. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 07.02.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam, Niektóre z tych zmian nam też chodzą po głowie. Np. to z pomieszczeniem gospodarczym.Ciekawie wyglądają zmiany w przodzie budynku, bardzo chętnie zobaczymy fotki. Adres mailowy już wysyłam na priva. Pozdrawiam, J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaArek 07.02.2008 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 http://images30.fotosik.pl/155/8d89a6d9ea20a04c.jpg a tak oto nasz domek prezentował się w październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_P 30.04.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 witajciekupilismy z zona tej projekt, czekamy na pozwolenie na budowe, jesli ktos jest z dolnegoslaska to taki domek stoi w Walbrzychu, bylismy go ogladac, bardzo sympatycznie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 02.05.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Ja tak sobie wpadłam na chwilę koniecznie pochwalić projekt tego domeczku. Ustawny był moją wymarzoną parterówką i pod niego właśnie robiłam WZ. Ale z racji tego, że w warunkach jasno było określone, że dom może mieć do 15 m. długości, z wielkim żalem musiałam pożegnać się z tym projektem. Tak naprawdę to nic bym w nim nie zmieniała. W 100% był dostosowany do moich potrzeb. Spory przestronny salon, sypialnie też nie jakieś tam klitki no i coś co było zawsze moim marzeniem - łazienka od sypialni mojej i męża oczywiście. Jedyną rzeczą do której można sie przyczepić to trochę mały garaż, taki trochę na ścisk wiem coś o tym, bo teraz mam 20m. i jest taki akurat na nieduży samochodzik. Ale kto by się garażem przejmował, przecież to taki drobiazg. Życzę powodzenia wszystkim budującym Ustawnego i czekam cierpliwie na pierwszą realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zacier 04.05.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam Mam wybudowany w surowym stanie i po przeróbkach, jakich dokonałem, dom jest idealny. Jeśli ktoś się zastanawia nad tym projektem to wybotu nie będzie żałował. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts