zacier 04.05.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam. Mam dużą działkę i ustawię budynek wykuszem w stronę wjazdu -południe, w związku z czym wejście od wschodu (ze szczytu). Planuję kiedyś w przyszłości budowę budynku gospodarczego i zrezygnowałem z garażu na rzecz kotłowni (z wejściem z zewnątrz) i wc. Z 11, 12 i 13 wyszedł duży pokój (z jednym oknem), do którego będą duże drzwi z korytarza. Dlatego łazienki połączyłem w jedną. Zrezygnowałem ze spiżarni (duża kotłownia) i wstawiłem w kuchni drugie okno od południa (komin został przesunięty na ścianę z wiatrołapem). Jeszcze to tego schody gospodarcze na strych z kotłowni (zrezygnowałem z jednego okna w ,,garażu"). Mam już stan surowy budynku pod dachem i nie żałuję wyboru. W rzeczywistości dom jest bardzo przestronny, dużo pomieszczeń. Nie lubię klitek a wszystkie pomieszczenia wypadły bardzo ładne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 05.05.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam Mam wybudowany w surowym stanie i po przeróbkach, jakich dokonałem, dom jest idealny. Jeśli ktoś się zastanawia nad tym projektem to wybotu nie będzie żałował. Pozdrawiam. Co tak lakonicznie? Napisz jakich zmian dokonałeś i fotki jakieś może dasz radę wkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zacier 06.05.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam. Mam dużą działkę i ustawiłem budynek wykuszem w stronę wjazdu -południe, w związku z czym wejście od wschodu (ze szczytu). Planuję kiedyś w przyszłości budowę budynku gospodarczego i zrezygnowałem z garażu na rzecz kotłowni (z wejściem z zewnątrz) i wc. Z 11, 12 i 13 wyszedł duży pokój (z jednym oknem), do którego będą duże drzwi z korytarza. Dlatego łazienki połączyłem w jedną. Zrezygnowałem ze spiżarni (duża kotłownia) i wstawiłem w kuchni drugie okno od południa (komin został przesunięty na ścianę z wiatrołapem). Jeszcze to tego schody gospodarcze na strych z kotłowni (zrezygnowałem z jednego okna w ,,garażu"). Mam już stan surowy budynku pod dachem i nie żałuję wyboru. W rzeczywistości dom jest bardzo przestronny, dużo pomieszczeń. Nie lubię klitek a wszystkie pomieszczenia wypadły bardzo ładne. Zdjęć jeszcze nie mam ale jak będę to wstawię.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.08.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Bardzo ładny-ja niestety nie będę go budował -plany i decyzja padła na M36a Spokojna przystań Pozdrawiam serdecznie i życze wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 11.09.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Jestem na etapie wykończeniówki. Za miesiąc, góra dwa - przeprowadzka. Jeśli ktoś ma jakieś pytania - proszę, chętnie odpowiem. ..Hm - zanalazłem ten wątek przez przypadek - na codzień jestem w grupie bygosko-toruńskiej, więc na priva będzie pewniej, ze odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 18.09.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=309&IdKolekcji=17&nr=71 Czy ktos juz wybudowal taki dom? Co myslicie o nim? Chodzi mi glownie o sprawy techniczne, bo rozmiarowo nadaje sie dla naszej rodzinki idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 19.09.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Tylko dwie wady:- aż 4 kominy- wąski korytarz z przesuwanymi drzwiami Poza tym, bardzo przyzwoity projekt. Można śmiało budować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 19.09.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A czy ten projekt da sie troche przerobic tj. rozszerzyc troche dom, zeby byl szerszy korytarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 19.09.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A czy ten projekt da sie troche przerobic tj. rozszerzyc troche dom, zeby byl szerszy korytarz? Pewnie się da, tyle tylko, że to już nie będzie trochę. Przy prawie 19 m. ściany przesunięcie jej o 0,5 m. da około 9,5 m. kw. dodatkowej powierzchni, a to kosztuje. Samo przeprojektowanie też będzie kosztować. Prościej jest zmienić konstrukcję stropu z Terivy na wiązar kratowy (drewniany), unikniesz wewnątrz wszystkich ścian nośnych. Możesz wtedy swobodnie ustawiać ściany działowe i np. zmniejszyć trochę sypialnie po lewej stronie korytarza. Zyskasz też około 24 cm. szerokości korytarza nie robiąc zmian w przebiegu ścian, na zmniejszeniu grubości muru: 24 cm. nośna (strop teriva), 12 cm. działowa (strop z wiązarów). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 23.09.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Hopne moze jeszcze ktos sie dopisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 23.09.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Zacier jak tu zagladasz to napisz jak budowa? masz jakies zdjecia? Ustawny jest moim faworytem jak na razie Do Plonska niedaleko,moze sie kiedys spotkamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 02.10.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Nikt nie buduje tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 07.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Moze jednak ktos gdzie widzial ten domek? albo wybudowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_P 20.12.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 ja buduje taki dom, mam juz stan surowy zamkniety, czy ktos tez buduje dom według projektu c99 ustawny z muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi27 09.01.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Czy ktoś może wybudował ten domek? Pytam bo u mnie są już fundamenty i za 2 miesiace ruszamy dalej- chcualabym wieziec jak w rzeczywistosci wyglada ten domek? Czy ktos ma moze zdjecia? I czy jest drogi pozniej w utrzymaniu? Czekam na odpowiedzi. Dziekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 28.07.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Drodzy mieszkańcy Ustawnego/budujący w.w., jakie macie okna, na jakiej wysokości i jak się to Wam sprawuje? Nasz domek teraz wygląda tak:http://i18.photobucket.com/albums/b114/lefff/DSCN3441A.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 28.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Drodzy mieszkańcy Ustawnego/budujący w.w., jakie macie okna, na jakiej wysokości i jak się to Wam sprawuje? Nasz domek teraz wygląda tak:http://i18.photobucket.com/albums/b114/lefff/DSCN3441A.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdolega 13.09.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 (edytowane) Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem "Ustawnego". Myślę, że to była naprawdę dobra decyzja. Dom jest bardzo funkcjonalny aczkolwiek wymagał drobnych zmian.W tym roku domek jest na etapie-stan surowy otwarty. Zainteresowanym zdecydowanie polecam!! Pozdrawiamhttp://img685.imageshack.us/img685/4201/ustawny1.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img651.imageshack.us/img651/6598/ustawny2.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 13 Września 2010 przez adamdolega chęć dodania fotografi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdolega 13.09.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 (edytowane) Witam Asia&Arek Jestem pod wrażeniem Waszego domu. Prezentuje się rewelacyjnie. Jak sie okazuje "Ustawnego" mozna zbudować na wiele sposobów. Miłego użytkowania Edytowane 13 Września 2010 przez adamdolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdolega 18.01.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 http://picasaweb.google.com/108952367432417050315/USTAWNYC99ODSRODKA?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts