Staszek2603 09.01.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 mam pytanie, mam dom na którym chce zrobić poddasze w świetle prawa będzie to trzecia kondygnacja bo mam przypisane że sutereny mam mieszkalne co sprawia że jak chce zrobić poddasze to jest to kondygnacja nr 3 z wielu źródeł dowiedziałem sie że nie można stawiać trzeciej kondygnacji na domach jednorodzinnych, jest też jakiś przepis określający wysokość budynku w kalenicy. aby zrobić poddasze muszę podnieść dach lecz tylko o jednego pustaka plus wieniec, mogę to zrobić bez zmiany wysokości w kalenicy tylko zmieniając kąt dachu, nie wiem tylko czy jest to dozwolone. oczywiście chce zrobić plany tylko chce zapytać czy jest to dozwolone w świetle prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 10.01.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 O tym decyduja zapisy w planie zag. przestrzennego dla Twojego rejonu, ktore sa dostepne w gminie. W razie ich braku decyzja wzizt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts