adajarek 09.01.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 jeśli masz pytanie, a myślisz że znamy odpowiedź jeśli chcesz odpowiedzieć na tysiące pytań naszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.01.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Trzymamy kciuki za pomyślny start I małe co nieco na początek drogi poleciało na PRV.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 28.02.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Czyli dalej walka z kredytem ? Najgorszy jest start , potem jakoś poleci, żeby tylko przebrnąć przez ten początek w tych dziwnych czasach Pozdrawiamy I&P&J&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 28.02.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Ha! pierwsza decyzja kredytowa z Polbanku już jest od wczoraj!ale poczekamy jeszcze na odpowiedź z Nordei- nawet teraz trzeba negocjować marże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 17.04.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No ekipa wam mknie, aż miło popatrzeć. Pan od więźby pomknął do was ode mnie i mocno się spieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KToSZ 17.04.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jestem zachwycona . Miło na Miłego popatrzeć. Będę uważnie śledzić Wasz dziennik . Mam nadzieję, że uda nam się wymieniać poglądami, spostrzeżeniami, doświadczeniami... Gratuluję błyskawicznej ekipy. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 21.04.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 A ja byłam w sobotę z Kierownikiem i widziałam !!! Okolica cichuteńka i te brzózki przy tarasie wpasowane idealnie ! Fajny domcio i lecicie jak burza Ada faktycznie musisz już pomyśleć o pakowaniu walizek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.04.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 WOW ale tempo ... niesamowite ... jak patrzę na takie budowanie to aż mnie zazdrość zżera GRATULACJE i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KToSZ 28.04.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Pięknie... po prostu pięknie... U nas "dopiero" w przyszłym tygodniu więźba. Póki co ściany szczytowe i podwyższona kolankowa wraz z kominami - już obecna. Dziś zaczęło się murowanie klinkierowe kominów. Wydawało się, że nasza ekipa dość żwawo buduje, ale u Was to dopiero się dzieje !!! Pozdrawiamy Was serdecznie.Z wyrazami sympatii!P.S Ostatnio "wyczaiłam "Miłego" w Wólce Smoszewskiej niedaleko Zakroczymia ( stan surowy "zadaszony"). Też piękny. Ech! Upewniam się w ten sposób, że wybraliśmy właściwy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 28.04.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Pięknie... po prostu pięknie... U nas "dopiero" w przyszłym tygodniu więźba. Póki co ściany szczytowe i podwyższona kolankowa wraz z kominami - już obecna. Dziś zaczęło się murowanie klinkierowe kominów. Wydawało się, że nasza ekipa dość żwawo buduje, ale u Was to dopiero się dzieje !!! Pozdrawiamy Was serdecznie. Z wyrazami sympatii! P.S Ostatnio "wyczaiłam "Miłego" w Wólce Smoszewskiej niedaleko Zakroczymia ( stan surowy "zadaszony"). Też piękny. Ech! Upewniam się w ten sposób, że wybraliśmy właściwy projekt Dzięki, też się cieszymy, choć przy takim tempie nie obchodzi się bez małych wpadek- np nie dogadalismy się z majstrem gdzie mają być drzwi do garderoby przy naszej sypialni i zrobili nam na samym środku -ale na szczęście bez mrugnięcia poprawili tak jak poprawilismy. Druga rzecz wyszła wczoraj- jedna płatew- podtrzymująca daszek nad tarasem. Niestety/stety dekarze zorientowali się że ludzie od więźby nie utrzymali poziomu tej belki i musieli po nich poprawić - więc biegajcie z poziomicą częściej niż my. no i pochwalcie się jakimiś zdjęciami! p.s. czy kominy robicie z pełnej cegły do poziomu więźby,a potem klinkier? nam na 3 kominy wyszło prawie 1200 cegieł klinkierowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 30.04.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Jarek, Ada, Jak to mawiał mój kolega "impreza w pyte" ON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafwiol 06.05.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 gratuluje ekspresowego postępu w budowi i mam pytanko.czy i jeśli tak to o ile podnieśliście sciane kolankową? i na jakiej wysokości zaczyna się dach nad wejściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 07.05.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 ściankę kolankową podnieśliśmy o dwa pustaki -czyli jeśli się nie mylę o 40cm. To dało sporo wiecej miejsca na poddaszu a z zewnątrz nie robi wizualnej różnicy ponieważ odpowiednio przedłużyliśmy okapy dachu- niestety nie zmierzyłem wczoraj wysokości dachu przy wejsciu- postaram się nie zapomnieć następnym razem i wyślę ci na priv pozdrawiamjarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafwiol 08.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 wielkie dzięki za odpowiedz.a jeszcze mam jedno pytanko-a to już tylko dla ciekawości.strop nad salonem i kuchnią robiliście monolitowy czy tak jak reszta terriva a jeśli teriva to czy jakieś specjalne belki dawaliście a może dodatkową ściane nośną ? a wszysto to w trosce o to aby nam się to na głowe nie zawaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 08.05.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 strop nad salonem i kuchnią robiliście monolitowy czy tak jak reszta terriva a jeśli teriva to czy jakieś specjalne belki dawaliście a może dodatkową ściane nośną ? a wszysto to w trosce o to aby nam się to na głowe nie zawaliło. zrobilismy na całym stropie terivę- tylko nad salonem zostały zrobione dwa żebra rozdzielcze z pręta fi 16mm- idą przez cały salon i kuchnię. Powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaRobo 22.05.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam, wklejam moje porpozycje dot Milego Dnia, bardzo byłbym wdzięczny za uwagi .. PozdrawiamRobo http://img190.imageshack.us/img190/5139/mdrzutparterv1.th.png http://img190.imageshack.us/img190/5139/mdrzutparterv1.th.png http://img193.imageshack.us/img193/5607/mdrzutpietrov1.th.png http://img193.imageshack.us/img193/5607/mdrzutpietrov1.th.png http://img193.imageshack.us/img193/4307/mdmainviewcega2.th.jpg http://img193.imageshack.us/img193/4307/mdmainviewcega2.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 23.05.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Robo, widać, ze dużo myśleliście o tym projekcie i chcecie wprowadzić sporo zmian, które z naszego skromnego doświadczenia powodują konsekwencje konstrukcyjne. -zmiana położenia kominka spowoduje, konieczność zmiany położenia całego komina (także na poddaszu)- sprawdźcie czy komin spalinowo-wentylacyjny nie wyjdzie wam na środku pokoju na poddaszu . - uważajcie na piony-wodno-kanalizacyjne- przy naszych zmianach mieliśmy kłopot z doprowadzeniem pionów do łazienki na poddaszu- gdzie urządzenia zaplanowaliśmy po obydwu stronach. Tak na oko wygląda że możecie mieć problem z pionami z górnej wspólnej łazienki bo piony mogą wyjść na środku kuchni. - zaletą jest rezygnacja z balkonów bo będziecie mieli większe pokoje na górze, ale rzut poddasza chyba nie uwzględnia tej zmiany. My balkony zostawiliśmy.- podobają nam się że nie wystają poza obrys budynku. - zwróćcie uwagę jakie macie ułożenie działki względem stron świata- my wybraliśmy wersję lustrzaną by od strony północnej był garaż a nie salon. zachęceni Waszymi pytaniami wkrótce zamieścimy rzuty naszej wersji Miłego Dnia (może jeszcze dziś . Oto parter: http://images50.fotosik.pl/130/4d1727cb0faf0b72.jpg a ciąg dalszy w postaci rzutu poddasza nastąpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzu 27.05.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam, ja również kombinuję z Miłym Dniem , w związku z tym bardzo prosze o wklejenie obiecanego rzutu piętra Waszego Miłego , z góry dziękuję i szczerze podziwiam Wasze tempo budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 30.05.2009 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 a oto i nasze miłe poddasze. trochę to trwało, ale się udało. w łazience są dwa okna dachowe, ale narysowanie przerywanych lini przerosło moje umiejętności corela. Nie sugerujcie się rozkładem mebli- w większości zostało jak w projekcie, ale rzeczywistość będzie bardziej skomplikowana Dlaczego takie zmiany? 1. dla naszej 3-osobowej rodziny dwie łazienki na poddaszu zdają nam się zbyteczne, a sprzątanie kibelków nie jest ulubionym zajęciem 2. Zależało nam na powiększeniu hallu na górze. W opisie projektu w muratorze jako zaletę podano "oszczędną komunikację na poddaszu" - dla nas to raczej była wada bo lubimy otwarte przestrzenie 3. chcielismy mieć dużą łazienkę, z dużą wanną i fotelem- i tak też będzie. http://images46.fotosik.pl/134/d65dca4ea7e3fbab.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaRobo 05.06.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Hej A&J&F ! Dzieki za cenne rady .. po namyśle i naradzie postanowiliśmy dokonać /ciągle na papierze :)/ zmian inspirowanych waszymi : - likwidacja łazienki na piętrze - zmiana lokalizacji wspólnej łazienki na piętrze, jak u was czy mam rację że po tych zmianach pion kanalizacyjny łączy dolną łazienke/kotłownie i górną wspólna łazienke .. to chyba nieco upraszcza realizacje w tym temacie .. ? Mamy plan zrobić jeszcze piwnice - mamy idealne warunki - bardzo sucho i mała górka .. co sądzicie o zejściu do piwnicy "pod schodami" ? Wy podnieśliśccie kolankowową o 2 pustaki / ile to cm / jaka jest oryginalna wysokość kolankowej ? My bedziemy musieli zwiekszyć kąt dachu do 38st /warunki zabudowy/ jak to wpłynie na powierzchnie poddasza ? Dzieki z góry za odpowiedz ! R. Pozdro dla wszystkich na forum !!! Miłego Dnia Wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts