Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zgrzewarka do rur pcv

Pan Dzik

Recommended Posts

Przeglądałem tematy na forum , ale wciąż nie umiem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Chcę zakupić PROFESJONALNĄ zgrzewarkę do rur pcv, nie jakies barachło. Od jakiej ceny zaczynają się dobre zgrzewarki czy mówią komuś coś nazwy firm eurotec, dezet, termiko. Czy lepiej kupić zgrzewarke no name. Nie będe wklejał linków z allegro bo szybko znikają.czy może lepiej skorzystać z oferty sklepów. Proszę o szybką odpowiedz bo robota stygnie.

Zwróć uwagę żeby miała regulację temperatury. W sumie proste urządzenie, nie bardzo można coś spaprać. W tych tanich odkręcają się kamienie po jakimś czasie, dokręcanie gorących jest średnio przyjemną zabawą. Nie wiem, czy w drogich jest pod tym względem lepiej.

Poza tym, z precyzją wykonania kamieni jest różnie.

Nie ma domu bez instalacji wodnej.

Tu są sami budujący.

KAŻDY ma jakieś tam doświadczenie w tym zakresie! :lol: :lol: :lol:

CO ci potrzebne?

Firmę instalatorską otwierasz? - kup najlepsze z możliwych. Sam rozum Ci pozwoli ocenić, które - w końcu, jesteś profesjonalistą!

Sobie chcesz zrobić? - kup pierwsze z brzegu. Na pierwszej (i jedynej, jak na razie) robocie się nie rozpadnie! Swoje zrobisz, poznasz fach i BARDZO DOKŁADNIE będziesz wiedział JAKIE CI JEST POTRZEBNE. Bedziesz wtedy profesjonalistą!

:lol:

Pozdrawiam Adam M.

hmm mam firmę remontową małą - jednosobową. Wykonuje 4 - 5 takich robót rocznie. Zawsze robilem jakimś polskim pozyczonym teraz chce mięć "lepianke" już swoją

Jeśli nie bawisz się profesjonalnie w hydraulikę to wystarczy najtańsza... wtedy zarobi na siebie... ale jesli robisz tego dużo to już profesjonalna... ja mam "jakąś" tanią... leży... 2-3x w roku używam... spisuje się dobrze a profesjonalna by mi się nie zwróciła...

nie rozumiem,

prowadzisz firmę i tutaj na forum szukasz odpowiedzi jaki masz stosować sprzęt :o

chcesz profesionalne, zastosuj Rothenbergera, Remsa,

ale dla pięciu instalacji rocznie wystarczy Ci ta z Allegro,

http://www.allegro.pl/item482340536_zgrzewarka_do_rur_1500w_dodatki_najjjjjtaniej_fv.html

jezeli masz do zgrzania tylko własne mieszkanie, to zeby nie wiem ile w nim bylo do zgrzewania to nie oplaca sie kupowac drogiego sprzetu bo najwazniejsze sa umiejetnosci. jak portafisz sobie poradzic z rurami to wystarczy ci chinskie barachło za 250 pln najwyzej dokupisz kamien albo dwa najszesciej uzywane. regulacja ci nie potrzebna (choc takie tanie zgrzewarki ja maja).

:o dlaczego ten temat przeniesiono do "Zrób to sam" ?? przecież autor nie chce wykonać zgrzewarki tylko poznać doświadczenia innych w zakresie użytkowania takiego sprzętu... nadgorliwość gorsza...

idąc tym tokiem można by rozwałlkować całą Wymianę (jakby nie patrzeć najpoczytniejszy dział forum) na masę innych mało odwiedzanych działów...

a poza tym sam chętnie poznam doświadczenia użytkowników tanich zgrzewarek bo instalacja mi się już niedługo szykuje