Pan Dzik 10.01.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Przeglądałem tematy na forum , ale wciąż nie umiem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Chcę zakupić PROFESJONALNĄ zgrzewarkę do rur pcv, nie jakies barachło. Od jakiej ceny zaczynają się dobre zgrzewarki czy mówią komuś coś nazwy firm eurotec, dezet, termiko. Czy lepiej kupić zgrzewarke no name. Nie będe wklejał linków z allegro bo szybko znikają.czy może lepiej skorzystać z oferty sklepów. Proszę o szybką odpowiedz bo robota stygnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 10.01.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 ja mam zgrzewarkę firmy Falon tech , chyba tak tam pisze zgrzałem właśnie nią trzecią instalacje i nic jej nie brakuje zgrzewa elegancko ,kamienie powlekane teflonem , nic nie przywiera , jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 10.01.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 chyba chodzi Ci o PP (polipropylen) a nie PVC (polichlorek winylu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 10.01.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Zwróć uwagę żeby miała regulację temperatury. W sumie proste urządzenie, nie bardzo można coś spaprać. W tych tanich odkręcają się kamienie po jakimś czasie, dokręcanie gorących jest średnio przyjemną zabawą. Nie wiem, czy w drogich jest pod tym względem lepiej.Poza tym, z precyzją wykonania kamieni jest różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 10.01.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Moim zdaniem zgrzewarka do PP zaczyna się od 600zł brutto 1500W .Istotne aby zgrzewarka miała dobre kamienie pokryte teflonem bo inaczej będziesz smarzył a nie rozgrzewał .Zazwyczaj w tej cenie w zgrzewarce zą kamienie do fi 40 ja polecam Kalde jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Dzik 10.01.2009 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 takie drogie? wogole nie ma zgrzewarek powyżej 400 zł na allegro. Liczyłem że to mnie wyniesie jakies 300 zł około, takie są słabe? macie jakies doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.01.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Nie ma domu bez instalacji wodnej. Tu są sami budujący. KAŻDY ma jakieś tam doświadczenie w tym zakresie! CO ci potrzebne? Firmę instalatorską otwierasz? - kup najlepsze z możliwych. Sam rozum Ci pozwoli ocenić, które - w końcu, jesteś profesjonalistą! Sobie chcesz zrobić? - kup pierwsze z brzegu. Na pierwszej (i jedynej, jak na razie) robocie się nie rozpadnie! Swoje zrobisz, poznasz fach i BARDZO DOKŁADNIE będziesz wiedział JAKIE CI JEST POTRZEBNE. Bedziesz wtedy profesjonalistą! Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Dzik 10.01.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 (edytowane) hmm mam firmę remontową małą - jednosobową. Wykonuje 4 - 5 takich robót rocznie. Zawsze robilem jakimś polskim pozyczonym teraz chce mięć "lepianke" już swoją Edytowane 16 Listopada 2012 przez Pan Dzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 10.01.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 hmm mam firmę remontową małą - jednosobową. Wykonuje 4 - 5 takich robót rocznie. Zawsze robilem jakimś polskim pozyczonym teraz chce mięć "lepianke" już swoją Jeśli nie bawisz się profesjonalnie w hydraulikę to wystarczy najtańsza... wtedy zarobi na siebie... ale jesli robisz tego dużo to już profesjonalna... ja mam "jakąś" tanią... leży... 2-3x w roku używam... spisuje się dobrze a profesjonalna by mi się nie zwróciła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 10.01.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 nie rozumiem, prowadzisz firmę i tutaj na forum szukasz odpowiedzi jaki masz stosować sprzęt chcesz profesionalne, zastosuj Rothenbergera, Remsa, ale dla pięciu instalacji rocznie wystarczy Ci ta z Allegro, http://www.allegro.pl/item482340536_zgrzewarka_do_rur_1500w_dodatki_najjjjjtaniej_fv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.01.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jak widzę " Rothenberger" to od razu wiem ,że dobre i że to 300% droższe od tego, co TERAZ mi potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 10.01.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 jezeli masz do zgrzania tylko własne mieszkanie, to zeby nie wiem ile w nim bylo do zgrzewania to nie oplaca sie kupowac drogiego sprzetu bo najwazniejsze sa umiejetnosci. jak portafisz sobie poradzic z rurami to wystarczy ci chinskie barachło za 250 pln najwyzej dokupisz kamien albo dwa najszesciej uzywane. regulacja ci nie potrzebna (choc takie tanie zgrzewarki ja maja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.01.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 dlaczego ten temat przeniesiono do "Zrób to sam" ?? przecież autor nie chce wykonać zgrzewarki tylko poznać doświadczenia innych w zakresie użytkowania takiego sprzętu... nadgorliwość gorsza... idąc tym tokiem można by rozwałlkować całą Wymianę (jakby nie patrzeć najpoczytniejszy dział forum) na masę innych mało odwiedzanych działów... a poza tym sam chętnie poznam doświadczenia użytkowników tanich zgrzewarek bo instalacja mi się już niedługo szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 13.01.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ja uzywam taniej zgrzewarki, akurat teraz remoncik mały prowadze i jest ok, musiłem tylko dokupic kamien 16 mm bo nie było, żadnego problemu, jak nie wychodzi, to trzeba troche pocwiczyc "na suchoo" najlepiej na mufkach żeby wiedzieć czy nie rozgrzewasz za mocno i nie robią ci sie "wałki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts