Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łupek na łuk

4_tulipany

Recommended Posts

Witam serdecznie

czy możecie mi podpowiedzieć gdzie można kupić łupek który będzie się nadawać do położenia na łuku. W salonie mamy półokrągły słup z komienem, na którym zawieszone są schody i zamarzyło nam się wykończenie tego w łupku. Jednak niegdzie nie możemy znaleźć na tyle małych elementów by wyglądało to ładnie i by nie zepsuć efektu który chcemy osiągnąć.

Kilka miesięcy temu na stronie startowej Muratora była łazienka z łukiem wykończonym łupkiem (łuk był wklęsły ale problem z materiałem chyba ten sam).

Wszelkie sugestie mile widziane.

My mamy w domu łuki wykończone kamieniopodobnymi płytkami..

Do obejrzenia: http://picasaweb.google.pl/mslodkowska32/NaszDom#

Nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi.. ale jakby co to firma ta ma też inne rodzaje. Nasze to płytki Lugano - http://www.stegu.pl.

Pozdrawiam

Uuuuuuu, nie podoba mi się w ogóle. Bardzo mi się nie podoba.

Ale to tylko moje zdanie, bo każdy sobie urządza wnętrza tak, zeby się miło mieszkało :)

Wszelkie sugestie mile widziane.

Moja sugestia to darować sobie łupek.

Sugestie miały dotyczyć miejsc, w których można kupić łupek.

Każdemu podoba się co innego, więc dlaczego obrzydzasz komuś to, co sobie zaplanował właśnie dlatego, bo się mu podoba :evil:

Jeśli ja nie jem płucek na kwaśno, bo uważam, że są wstrętne, to mimo to nie będę stać nad jedzącym te płucka i odradzać mu ich jedzenie :-?

• 3 weeks później...
Gość Henku_wawa

W punktach w wa-wie, które odwiedziłem, dostępne są tylko gotowe płyty z łupkami, w wymiarach np. 20x60 cm, tj. pojedyncze kawałki/klocki łupków ale przyklejone trwale zaprawą i dodatkowo zbrojone. Z uwagi na wielkość gotowych płyt z przyklejonymi łupkami, nie da się z tego wyprofilować łuku.

Aby zrobić łuk z łupków, potrzebne są kawałki łupków luzem - najlepiej o regularnym kształcie, do ułożenia na podobnych zasadach jak mozaika łazienkowa. Czy ktoś wie gdzie można kupić łupek luzem?