Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stan surowy za 25.000?

mark0

Recommended Posts

Domek ok. 150 m kw. p.u. + garaż

dach dwuspadowy bez lukarn, dachówka

parter + poddasze, niepodpiwniczony.

W tej cenie:

Fundamenty lane, instalacje podposadzkowe (kanaliza, woda)

sciany z BK, scianki działowe, strop filigran, schody żelbetowe zabiegowe

dach z pokryciem, bez orynnowania

kominy

taras na fundamencie.

Do ceny 25.000 dla ekipy (b. solidna, sprawdzona) muszę dodać koparko-spycharkę do sciągnięcia gleby i wykopania fundamentów i szalunki na fundamenty. Reszta mnie nie obchodzi.

Co wy na to?

u mnie jest tak:

- wykop pod fundamenty

- fundamenty lane, szalunek z baltów, izolacja fundamentów

- bez piwnicy,

- wyleka do poziomu 0

- sciany zew+wew

- strop nad parterem lany 12cm

- więźba dachowa+ obróbki+rynny+dachówka

- wszystkie kominy

- podbitka do dachu,

- wszystkie maszyny dostarcza ekipa na swój rachunek,

dom 190 mkw, z garażem na 2 auta, dach koperta (300 mkw), poddasze nieużytk.

CENA 30 000 za wszystko. Ekipa sprawdzona przez kilku njabliżyszch przyjaciół. Znam osobiście facia, bardzo dobry fachowiec.

Na razie jeszcze nie zacząłem, ale widziałem jego dzieła i nie mam żadnych zastrzeżeń. Czasem wręcz zegramistrzowska robota. Buduje na Górnym Śląsku, okolice Tychów.

Pozdrawiam

U mnie dom o powierzchni 125m2 od wykopu pod fundamenty do stanu surowego otwartego z dachem, dom parterowy z poddaszem użytkowym, dachówka cementowa, ściany suporeks, strop płyty żerańskie, zbrojenie zamawiane na gotowo - całość obocizny 12,5 tys. zł.

hmm..te 25k to trochę dużo..ja rozmawiałem już z kilkoma ekipami i za domek 116m stan surowy (dach z dachówki cementowej) to śpiewali od 14 - 18k .. myślę żę jeśli odpowieda Ci ta ekipa do spróbuj podejść do nich taktycznie..nie pokazuj że Ci bardzo na nich zależy i negocjuj cenę.. często ludzie jak widzą żę mają przed sobą napaleńca to ciągna ile się da..i to nietylko domena budowlańców..