Wojtonos 26.10.2003 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Między belki nośne w stropach drewnianych chcę dać mielone odpady steropianowe. Czy ktoś wie jakie właściwości ma taki granulat? Chodzi mi konkretnie o współczynniki izolacji akustycznej i współczynnik przenikania ciepła. Dzięki za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skunks 26.10.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.10.2003 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Mielone odpady steropianowe - tak jak Wy je nazywacie są niczym innym jak zmielony styropian a jaką przenikalność cieplną ma można się dowiedzieć z wielu liczników czy gazet fachowych. Z tego co przeczytałem: ... mieszałem w betoniarce na mokro z dodatkiem odrobiny wapna, piasku cementu i trocin ... zszokowało mnie. Jacy to ludzie są pomysłowi. W między czasie z wujasem jeździmy wypełniać szczeliny powietrzne (w domach trójwarstwowych z taką szczeliną) mielonym styropianem ale nie w taki chałupniczy sposób a za pomocą samorobnej dmóchawy zamocowanej w dużej przyczepie ze styropianem przy pomocy gumowych węży wdmuchujemy gdzie się tylko da. Robota zajebista. W naszym przypadku straty są znikome. Żadnego fruwania . Jak ktoś to po zimie sprawdzi to na wiosnę na bank przyśle kolejnego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts