djwaca 10.01.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam, Jestem na etapie projektowania domku. Zastanawiam się jakie ogrzewanie wybrać, będę miał gaz na działce - narazie jestem za piecem gazowym. Jaki może być koszt miesięczny ogrzania domku 140 m2 gazem ? Jakie ogrzewanie wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 10.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Tylko PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 10.01.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 a masz tańszą (przy tym samym własnym nakładzie pracy) alternatywę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 10.01.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Pompy ciepła - nie chcę. może jakiś ekoGroszek ? Jaki jest koszt ekspoloatacji, ma może ktoś takie porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.01.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 ma może ktoś takie porównanie. Na forum sa koszty grzania jednym i drugim paliwem jest kilka potężnych wątków odrbine wysiłku włóż w opcje szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.01.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Pompy ciepła - nie chcę. może jakiś ekoGroszek ? Jaki jest koszt ekspoloatacji, ma może ktoś takie porównanie. Wybudować dom energooszczędny i grzać prądem. Wbrew pozorom najtańsze (pod względem inwestycyjnym) i najlepsze rozwiązanie. A i koszty potem porównywalne lub mniejsze jak grzanie gazem. Jelłi jednak bariera psychologiczna jest nie do przejścia i zastanawiasz się nad ekogrochem vs gaz to zdecydowanie gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 10.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Pompy ciepła - nie chcę. może jakiś ekoGroszek ? Jaki jest koszt ekspoloatacji, ma może ktoś takie porównanie. Wybudować dom energooszczędny i grzać prądem. Wbrew pozorom najtańsze (pod względem inwestycyjnym) i najlepsze rozwiązanie. A i koszty potem porównywalne lub mniejsze jak grzanie gazem. Jelłi jednak bariera psychologiczna jest nie do przejścia i zastanawiasz się nad ekogrochem vs gaz to zdecydowanie gaz. Jeżeli chcesz luxus na maxa to gaz, jeżeli tańsze koszty to ekogroszek, na pewno koszt gazem wychodzi drugie tyle co ekogroszek, decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.01.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jeżeli chcesz luxus na maxa to gaz, jeżeli tańsze koszty to ekogroszek, na pewno koszt gazem wychodzi drugie tyle co ekogroszek, decyzja należy do Ciebie. Bzdura ! Jak masz gaz na działce to tylko gaz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 10.01.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jeśli nie przeszkadza ci palenie w piecu, czyszczenie paleniska, wynoszenie popiołu i wnoszenie opału to może być ekogroszek. Ja mam gaz i nie wyobrażam sobie inaczej. Poprzedni rok rachunek za gaz 2200 (ogrzewanie, gotowanie i cwu). Odpowiednik 3 ton groszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.01.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jeśli nie przeszkadza ci palenie w piecu, czyszczenie paleniska, wynoszenie popiołu i wnoszenie opału to może być ekogroszek. Ja mam gaz i nie wyobrażam sobie inaczej. Poprzedni rok rachunek za gaz 2200 (ogrzewanie, gotowanie i cwu). Odpowiednik 3 ton groszku. Czyli jak ogrzewanie ekogroszkiem ma być dwa razy tańsze / vide Leszko powyżej / to wunglem w postaci ekogroszku w ilości półtorej tony mogłabyś ogrzać swój dom / cały sezon grzewczy / plus ciepłą wodę użytkową .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 10.01.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jeśli macie ogrzewanie gazowe: JAKIE SĄ WASZE RACHUNKI ROCZNE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.01.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jeśli macie ogrzewanie gazowe: JAKIE SĄ WASZE RACHUNKI ROCZNE ? Przecież Edybre Ci napisała w poprzednim poście ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 10.01.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 to tylko jedna osoba, chcę zoabczyć kilka opinii o wysokości rachunku. Pisać ludzie, pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 10.01.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Wczoraj zleciłem projekt architektowi - czyli praktycznie jestem napoczątku tej drogi ... i nie mam świadectwa itd, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 10.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 to tylko jedna osoba, chcę zoabczyć kilka opinii o wysokości rachunku. Pisać ludzie, pisać też jestem ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 10.01.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jeżeli chcesz luxus na maxa to gaz, jeżeli tańsze koszty to ekogroszek, na pewno koszt gazem wychodzi drugie tyle co ekogroszek, decyzja należy do Ciebie. Bzdura ! Jak masz gaz na działce to tylko gaz . A jak ruskie przykręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 10.01.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Prawdopodobnie jest tanie grzanie http://forum.muratordom.pl/ile-gazu-poszlo-wam-juz-w-tym-sezonie,t60961-960.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.01.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jeżeli chcesz luxus na maxa to gaz, jeżeli tańsze koszty to ekogroszek, na pewno koszt gazem wychodzi drugie tyle co ekogroszek, decyzja należy do Ciebie. Bzdura ! Jak masz gaz na działce to tylko gaz . A jak ruskie przykręcą A to jeszcze nie przykręcili ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 to tylko jedna osoba, chcę zoabczyć kilka opinii o wysokości rachunku. Pisać ludzie, pisać też jestem ciekawy mówisz i masz http://forum.muratordom.pl/czy-miescicie-sie-w-1000-zl-miesiecznie-w-oplatach-za-dom,t148619.htm Dobry przykład - ciekawe przykłady kosztów grzania ekogroszkiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 10.01.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 pablitoo co się tak uczepiłeś, chyba palisz gazem, bo ja mam dwie opcje ekogroszek i gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts