marcing1 10.01.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 mam zamontowany regulator na ścianie (korytarz na pietrze) i ustawiłem funkcję: O-RT na 2, czyli funkcja termostatu. Mam ustawione 20oC, ale utrzymije mi temp 21oC(inny termometr też tyle pokazuje). Czasami na wyswietlaczu znika symbol kaloryfera(nie aktywne co), a czasami nie znika, mimo, że jest 21oC. Ktoś wie kiedy i dlaczego znika symbol kaloryfera. Może ktoś przeprowadzał testy, jak ustawienie O-RT wpływa na zużycie gazu? Mieszkam w szeregówce, ale sąsiedzi po obu stronach jeszcze nie mieszkaja i nie grzeją, dlatego szukam ustawień, aby piec się jak najrzadziej się załączał( duże straty przez ściany działowe). Piec kondensacyjny 7,2-19,5KW + zasobnik ogrzewa 112m2+garaż. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/114574-pogod%C3%B3wka-vrc400-funkcja-o-rt-i/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcing1 14.01.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 wiem już jak to ma działać, może komuś też przyda się ta informacja.Z Vaillanta powiedzieli mi tak:1- korekcja temperatury zasilania. Przy przekroczeniu temp zadanej w pomieszczeniu o 1oC zmniejszenia temp. zasilania o 2oC, przekroczenie o 2oC zmnijsza temp zasilania o 4oC2- funkcja termostatu. Po przekroczeniu temp zadanej w pomieszczeniu o 1oC powoduje wyłączenie grzania.Gdy spadnie poniżej zadanej, grzanie może się załączyć ponownie. U mnie piec wyłącza się po przekroczeniu temp 21oC, ale załącza się ponownie po jakimś czasie, gdy temp spadnie poniżej 21oC (zadana 20oC) Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/114574-pogod%C3%B3wka-vrc400-funkcja-o-rt-i/#findComment-2946587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts