Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Celesta Rex

Recommended Posts

A u mnie zmagań z programem pro100 ciąg dalszy :roll: już rozpracowałam na jakiej zasadzie umieszczać w łazience płytkę po płytce :D:D a raczej przeczytałam na muratorze :lol: i wiem wszystko dzięki anna-maria3 :D trochę ciężko jest na początku i takie dłubanie,ale może wkrótce wkleję efekt :D

czekam na efekt , ja kiedys cos próbowałam ale odłożyłam na potem i tak juz zostało :roll: moze tobie się uda coś stworzyć :wink:

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie!

Waldi obserwuję Waszą budowę i zastanawiam sie kiedy ja będę mogła się poszczycić moją Celestą. Narazie jesteśmy na etapie papierków :cry: , ale jestem dobrej myśli. Mam do Was pytanko, a mianowicie ile metrów sześciennych zużyliście cementu na fundamenty?

Mam prośbę jeszcze o wklejenie fotek jak wygląda pomieszczenie gospodarcze pod schodami oraz pokoje i łazienka na poddaszu. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pozdrawiam

paula26 :D

Witam :wink:

No proszę jak szybciutko rósł Wasz domek. :D

Wyobrażam sobie, jak to jest być tam a tutaj trzeba podejmować decyzje itp. Ale Waszym plusem jest pomoc rodzinki :wink:

No kto by się spodziewał, że tyle Rodaków w Irlandii, która mi się podoba, czuję sentyment do Dublina :wink: Mam cieplutkie wspomnienia ...

Brama garażowa i okna mi się oczywisćie b. podobają. Dachówka, kominy teżżżżżżżż :wink:

My jak narazie tkwimy w pomysle na kominek z nadmuchem ciepłrgo powietrza, tym bardziej, że jest miejsce na poddaszu na rury... A tak już podjęta decyzja na piec... ale jaki -to nie wiem, zakup za rok, mam czas. Zaś w pomieszczeniu gospodarczym będzie piecyk na gaz...

Kominy wczoraj przyjechały 2 - kominek i piec, wentylacja i komin na gaz...

Kominek chcemy też wykorzystać...

Widze u Was piec..czy to piec Leiera?

Życze powodzenia...i czekam na fotki :wink: z dalszych postepów. :D

Witajcie!

Waldi obserwuję Waszą budowę i zastanawiam sie kiedy ja będę mogła się poszczycić moją Celestą. Narazie jesteśmy na etapie papierków :cry: , ale jestem dobrej myśli. Mam do Was pytanko, a mianowicie ile metrów sześciennych zużyliście cementu na fundamenty?

Mam prośbę jeszcze o wklejenie fotek jak wygląda pomieszczenie gospodarcze pod schodami oraz pokoje i łazienka na poddaszu. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pozdrawiam

Witaj paula26 :) Bardzo się cieszę,że Wy również budujecie Celestę :) A który projekt dokładnie wybraliście? Ten sam,co my (Celesta Rex),czy troszkę inny? Echhh rozumiem Wasze zmagania z papierkami :roll: My w sumie nie mieliśmy za bardzo z tym styczności i większych problemów,bo wynajęliśmy kogoś,kto zajął się całą papierkową robotą :):roll: Uznaliśmy,że jak budujemy na odległość,to jest to najlepsze wyjście,bo obarczać rodziców takim czymś....nie miałabym sumienia :roll: a jak jest ktoś,kto się na tym zna i wie,gdzie pójść,kogo znają w urzędach,to wiadomo,że jest szybciej :) A tak - ktoś zapomni przybić pieczątki i już się czeka nie wiadomo ile :-? No więc nie musieliśmy czekać zbyt ługo na pozwolenie,bo tylko niecałe pół roku :D

Jeśli chodzi o dokładne zdjęcia pomieszczenia gospodarczego oraz pokoi i łazienki na poddaszu,to muszę zmolestować kogoś,żeby wysłali zdjątka,bo nie mam jeszcze w miarę aktualnych :-?:roll: Nie wiem,na kiedy będą,ale postaram się :D

Powodzenia w Waszej budowie :D Jak tylko coś u Was ruszy,to załóż jakąś galerię na M,a będę zaglądać :D

Witam :wink:

No proszę jak szybciutko rósł Wasz domek. :D

Wyobrażam sobie, jak to jest być tam a tutaj trzeba podejmować decyzje itp.

Echhh czasami to mam takiego doła,że aż ciężko ze mną wytrzymać :roll::lol: Bo nie raz Wam zazdroszczę dziewczyny,że tak sobie jeździcie na budowę nawet jak piszecie,że jesteście "wyrąbane" i będziecie miały mięśnie jak Pudzian (:wink:),to ja bym chciała to poczuć też :roll: bo tak naprawdę,to nawet jak byliśmy w Polsce na wakacjach we wrześniu zeszłego roku,to przychodziliśmy na budowę tylko popatrzeć,jak coś jest robione :roll::-? Nawet nie mieliśmy czasu,bo tyle załatwiania było :roll: Zawsze tylko wybieranie,a resztę ktoś zrobi :roll: Wiem,że niektórzy też z innej strony patrzą i czasami oni chcieliby,żeby ktoś inny coś za nich zrobił,ale ja chociaż chciałabym przy tym być....ale się nie da :cry: No ale,jak to mój Mąż mówi (a on wie zawsze najlepiej :lol::wink:),muszę przestać narzekać,bo dobrze jest,że chociaż mamy tu pracę i możemy zarabiać,żeby tak w miarę szybko budować :roll: Ma rację,czyż nie?.... nio ale pożalić się można,czyż nie?....:roll::lol: Chociaż przyznam szczerze,że chociaż my wyjechaliśmy właśnie w celu uzbierania na budowę,to nigdy nie pomyśałabym,że tak ciężko czasami będzie :( No ale już tak daleko zaszliśmy :D już może półmetek minął - przynajmniej mam taką nadzieję :o:wink: bo ileż można tu siedzieć :o:lol:

Ale Waszym plusem jest pomoc rodzinki :wink:

O Boshe :o Bez tej pomocy,to nawet nie zaczęlibyśmy jeszcze,tylko zbieralibyśmy pieniążki i dopiero po powrocie zaczęli :o Podziwiam osoby,które same jeżdżą często do Polski,żeby doglądać budowy i nie mają nikogo,kto by im pomógł :roll: Albo ta pomoc jest ograniczona :roll: to dopiero wyzwanie :roll:

No kto by się spodziewał, że tyle Rodaków w Irlandii, która mi się podoba, czuję sentyment do Dublina :wink: Mam cieplutkie wspomnienia ...

Nio ja,jeśli chodzi o miejsca,które widziałam i które zobaczę jeszcze przed powrotem,to przyznam,że są piękne,magiczne...Dublin...hmmm przytłacza mnie trochę,nie bardzo lubię tam jeździć,bo wszyscy jakby pędzą gdzieś,jest mnóstwo ludzi,samochodów,korki brrrr :o :wink: nie wiem,może nie miałam okazji jeszcze poznać go z innej strony,bo nie bywam tam za często,a jak już,to żeby zrobić jakieś zakupki :wink::)

Brama garażowa i okna mi się oczywisćie b. podobają. Dachówka, kominy teżżżżżżżż :wink:

Dzięki :oops::lol:

My jak narazie tkwimy w pomysle na kominek z nadmuchem ciepłrgo powietrza, tym bardziej, że jest miejsce na poddaszu na rury... A tak już podjęta decyzja na piec... ale jaki -to nie wiem, zakup za rok, mam czas. Zaś w pomieszczeniu gospodarczym będzie piecyk na gaz...

My też będziemy mieć kominek z nadmuchem ciepłego powietrza :D Na razie wiemy,że będzie ono szło na salon,korytarz,korytarzyk na schodach i nasz pokój :D A piec będziemy mieć gazowy,chociaż na początku byliśmy przekonani do pieca na paliwo stałe :roll: Jeszcze nie kupiliśmy,bo trzeba kupę kaski na to i na razie zajmujemy się elewacją,układaniem ogrzewania i wylewkami :)

Widze u Was piec..czy to piec Leiera?

Masz może na myśli komin? :) Jeśli tak,to rzeczywiście jest on z Leiera :):wink:

Życze powodzenia...i czekam na fotki :wink: z dalszych postepów. :D

Dziękować :D Nio my też wam życzymy powodzenia :D A fotki może wkrótce zamieszczę jakieś :wink:

A tak poza tym,to jutro wchodzi Pan od ogrzewania i zobaczymy co będzie się działo :D:D:D

napewno będzie się działo :o a my tu jajka znesiemy z tej ciekawosci ? prawda ? bo jak tu wytrzymac skoro tyle się dzieje na budowie :(

Oj ciężko tu rzeczywiście wytrzymać :roll: ale cóż zrobić ...nic innego nie możemy robić,jak tylko jajka znosić :roll:(:wink:)

A Pan od ogrzewania dziś był tylko na chwilkę,bo musiał jechać do sklepu wymienić parę rzeczy,bowiem okazało się,że on chciał zrobić ogrzewanie po swojemu - tak łatwiej troszkę :-? a mój Mąż sobie inaczej obmyślił i powiedział Panu,że przykro mu,że już kupił jakieś tam elementy itp.,ale on zaznaczał wyraźnie,że ogrzewanie ma być zrobione tak,jak my chcemy i kropka :lol::lol::D Kurka....mam nadzieję,że i tak wszystko dobrze zrobi :o:roll: bo już tak na początku jakieś nieporozumienia :x :roll: a wkracza już jutro (czwartek) :D:D

A u mnie zmagań z programem pro100 ciąg dalszy :roll: już rozpracowałam na jakiej zasadzie umieszczać w łazience płytkę po płytce :D:D a raczej przeczytałam na muratorze :lol: i wiem wszystko dzięki anna-maria3 :D trochę ciężko jest na początku i takie dłubanie,ale może wkrótce wkleję efekt :D

czekam na efekt , ja kiedys cos próbowałam ale odłożyłam na potem i tak juz zostało :roll: moze tobie się uda coś stworzyć :wink:

No więc dziś całe przedpołudnie (przed pójściem do pracy) zmagałam się z układaniem płytek w mojej dolnej łazience i ułożylam ....aż jedną ścianę :o :x w sumie tę najtrudniejszą,ale i tak okazało się,że źle zaczęłam i dlatego tak się męczę :x nio a mój Mąż miał dziś wolne i jak przyszłam do domciu,to okazało się,że większość górnej łazienki ma już zrobioną :o:roll: Cieszę się :D ale też troszkę jestem zła,bo mi tyle czasu zajęło rozpracowanie tego,przeczytałam całą instrukcję i na Muratorze szukałam,a i tak ciężko mi idzie jak nie wiem :lol::x:lol: echhh nigdy nie byłam dobra w takie klocki :roll: ale czegóż można się spodziewać po humanistce :roll::lol: będę walczyć do końca....:lol: jutro zaczynam od początku :lol::roll: i tak do skutku :roll:

Kurka....mam nadzieję,że i tak wszystko dobrze zrobi :o:roll: bo już tak na początku jakieś nieporozumienia :x :roll: a wkracza już jutro (czwartek) :D:D

napewno zrobi tak jak wy chcecie :wink: a ktos bedzie wam robił foteczki ???

no to dzis wielki dzien ogrzewania i rurek :p

u nas dzis Panowie konczą kłasc ogrzewanie :D jutro wchodzi Pan od wylewek :p foto-relacja bedzie robiona dzis . niewiem czy zdążą mi przesłać jeszcze dziś :roll: mam cichą nadzieje 8)

Witajcie!

Pozdrawiam

Witaj paula26 :) Bardzo się cieszę,że Wy również budujecie Celestę :) A który projekt dokładnie wybraliście? Ten sam,co my (Celesta Rex),czy troszkę inny? Echhh rozumiem Wasze zmagania z papierkami :roll: My w sumie nie mieliśmy za bardzo z tym styczności i większych problemów,bo wynajęliśmy kogoś,kto zajął się całą papierkową robotą :):roll: Uznaliśmy,że jak budujemy na odległość,to jest to najlepsze wyjście,bo obarczać rodziców takim czymś....nie miałabym sumienia :roll: a jak jest ktoś,kto się na tym zna i wie,gdzie pójść,kogo znają w urzędach,to wiadomo,że jest szybciej :) A tak - ktoś zapomni przybić pieczątki i już się czeka nie wiadomo ile :-? No więc nie musieliśmy czekać zbyt ługo na pozwolenie,bo tylko niecałe pół roku :D

Jeśli chodzi o dokładne zdjęcia pomieszczenia gospodarczego oraz pokoi i łazienki na poddaszu,to muszę zmolestować kogoś,żeby wysłali zdjątka,bo nie mam jeszcze w miarę aktualnych :-?:roll: Nie wiem,na kiedy będą,ale postaram się :D

Powodzenia w Waszej budowie :D Jak tylko coś u Was ruszy,to załóż jakąś galerię na M,a będę zaglądać :D

My wybraliśmy projekt Celesta Rex G2. Zależało nam na podwójnym garażu, ponieważ u nas dwa autka są koniecznością... Masz rację papierologia jest straszna :evil: , ale narazie przyjmujemy to spokojnie... Dzięki za słowa otuchy. Napewno założę galerię jak ruszymy z budową. Będę czekać na nowe zdjątka z Waszego domu! Pozdrawiam

paula26 :lol:

Program do układania płytek? z kad ja to znam... :roll:

podobnie jak perłóweczka dałam za wygrana...nie miałam do tego cierpliwości. :roll:

Szybciej poszło mi poukładanie sobie wszystkiego w głowie i jakoś wyobrażenie tego niz kombinowanie na kompie.No,ale skoro sie zawzęłaś,to mam nadz.,że Ci sie uda i przebrniesz zwycięsko przez ta łazienke :wink:

Pfffffffff,no weź.Gdzie tam ja do dekoratorów :oops:

Może jak bym budowała z 5 dom,to bym była zadowolona na 100% :roll:

A tak,zawsze coś by się przydało poprawić :wink:

Noi wiesz,ja myslę,że i Twoje wnetrza będą bardzo ciekawe.Przynajmniej z tego co widzę jaką jesteś fajną osoba,to i wnętrza nie będą nudne na pewno :D

Przynajmniej z tego co widzę jaką jesteś fajną osoba,to i wnętrza nie będą nudne na pewno :D

:oops: :oops: :oops:

a ja tez tak cos czuje ze napewno nie bedzie nudnoooo bo do wiatrołapu u rodziców to wybrałysmy czerwoną szafę wnękową 3 drzwiową :o az Pan stolarz stwierdził: wy kobitki odwazne jak cholercia :lol: ....no a co tam trzeba sobie jakos zycie rozjaśnić hi hi hi. jejku a teraz sobie cały czas mysle jak to wyjdzie :o :o :o szafa ma byc na koniec sierpnia z kuchnią .

No to faktycznie się nie pomyliłam.Oj bedzie wesoło,coś czuję.Ale masz racje.Ja teraz chyba tez jakieś odważniejsze rzeczy bym robiła.I ja myslę na razie o tym jak pomluję ściany(bo pewnie,z tym mi najblizej do zmiany.jak dzieciaki pobrudzą ściany do reszty :roll: )

Ale ta czerwona szafa ,to teraz nie da mi spokoju :-?

Ale ta czerwona szafa ,to teraz nie da mi spokoju :-?

mi tez nie daję bo taki krok to ... :o ale ktos musi być pierwszy. :lol:

a moja mama z checią sie zgodziła. powiem tak: jak jej pokazałam ten próbnik to ona na to (cytuje)- zajebis....y kolor - niech będzie !!!! hi hi a stolarz powiedział...sam jestem bardzo ciekawy i z checią zrobie :wink:

Szybciej poszło mi poukładanie sobie wszystkiego w głowie i jakoś wyobrażenie tego niz kombinowanie na kompie.

Asieńko bo Ty jestes lepsza od dekoratorów wnętrz :wink:

chciałabym miec taką osóbkę w pobliżu :p

Niom,przyznaję rację :D Ja myślałam,że łazienkę Asi na dole zaprojektował jakiś specjalista :D:D :o Ja na razie bawię się jeszcze w ten program,ale zrozumiałam,że nie da się zrobić wszystkiego dokładnie,a nawet jak zrobi się,to i tak coś się zmieni podczas wykładania i nie będzie identycznie jak w projekcie :roll: Już zapowiedziałam Mężusiowi,że jak będą nam kładli płytki w łazienkach,to lecę do Polski :lol::D:p

A taka czerwona szafa w wiatrołapie to super pomysł !! :D:o:o Trzeba wykorzystać trochę wyobraźni nio i dodać życia do wystroju :D :lol: a jaka to czerwień? taka intensywna ?:lol::D Nie mogę się doczekać fotek :lol::D

U nas na razie tylko grzejniki zamontowali,a podłogówka nie będzie na razie robiona,bo styropian dowiozą nam w poniedziałek :roll: Czekam na fotki z tego,co jest zrobione :D

A taka czerwona szafa w wiatrołapie to super pomysł !! :D:o:o Trzeba wykorzystać trochę wyobraźni nio i dodać życia do wystroju :D :lol: a jaka to czerwień? taka intensywna ?:lol::D Nie mogę się doczekać fotek :lol::D

kurcze własnie żałuje ze nie zrobiłam fotki :( - wiem dałam ciała :x

bo teraz juz sama tej czerwieni nie pamietam. ale tak bardzo intensywna nie będzie bo nie było w próbniku . troszkę ciemniejsza . tez inaczej wyglada na małym próbniku i inaczej na całosci . zobaczymy co tam mi wyszłooooo :o