waldi8321 14.09.2009 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 A u nas w zeszłym tygodniu była piekna pogoda - tak było ładnie,że aż wczoraj troszkę się poopalałam ....ale szczerze mówiąc,to nic nie widać już nie jest jednak to słońce takie mocne.....ale ważne,że jest .....hmmmm a raczej było,bo dziś ani raz się nie pojawiło.....ale chociaż nie padało.... hmmmm ciekawe jak długo A wczoraj po południu w pracy to tak sobie oparzyłam rękę wrzątkiem,że myślałam,że ducha wyzionę ......cały czas jedno miejsce mam czerwone o wrażliwe i piecze jak się dotknie,a co dopiero jak przez przypadek otrę o coś .....dobrze,że mieliśmy jakiś spray na oparzenia,to sobie popsikałam i mi ukoiło trochę.....tylko,że smiesznie wyglądałam hmmmm z takim czymś białawo-przeżroczystym na dłoni :lol:......jakbym jakieś gluty miała albo coś :lol::lol:....ale co tam - ważne,że koiło ból A tak poza tym,to mam już zdjęcia z soboty Jak widać od frontu,doszli z cegłą do okna na piętrze i musieli się tam zatrzymać,ponieważ trzeba było zamówić specjalny parapet,więc pewnie jakoś niedługo dojdzie A tak poza tym to nawet nieźle chłopakom idzie Popatrzcie same :D http://4shared.com/download/132643593/a5e260b2/100_2752.jpg http://4shared.com/download/132643601/9868048e/100_2753.jpg http://4shared.com/download/132643607/710ba1bb/100_2754.jpg http://4shared.com/download/132643624/da349283/100_2755.jpg Już niedługo będą robione wylewki :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 14.09.2009 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ach i jeszcze przyszło mi na myśl coś zupełnie innego od budowy Czy któraś z Was oglądała już może film "Dorian Gray"? Bo tak się zastanawiam,czy warto iść do kina Reklama była dosyć ciekawa Jak na razie to mykam do łózia.....co ja gadam - cały czas siedzę w łóżku :lol:.....no więc czas najwyższy odłożyć laptopika i iść spać,bo jutro na 6:30 mam.....tak dla odmiany :D.....i znowu popołudnie mamy razem wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.09.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 [ No właśnie w tym jest problem,że nigdy nie wiadomo czy pojawią się wykwity czy nie .....na szczęście są jakieś materiały do czyszczenia i chrony,tylko że ciężko by było smarować cały dom :o....no ale jak trzeba będzie,to się zrobi :roll:.... polecam olej do klinkieru np. firmy Klinkol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.09.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 [ W przyszłym roku to też będziemy mieć jeszcze wakacje w Polsce,bo w sierpniu mamy ślub kościelny i weselicho (dlatego pod koniec tego roku przystopujemy z budową) :D mam tylko taką małą nadzieję,że uda nam się na parę dni wyskoczyć gdzieś w podróż poslubną :D Wspaniale No to będziemy miały zabawę panieńską na Fm i wogóle będzie wiele tematów do omówienia ,przedyskutowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.09.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Uważaj na siebie,z poparzeniami nie ma żartów,sama kiedyś poparzyłam sobie dłoń tłuszczem i wspominam to jak koszmar,choc tyle lat mineło A domek coraz ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 15.09.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 witam ,widze w podpisie że budujecie sie niedaleko nas a dokładniej w jakim regionie stawiacie domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 15.09.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ojej kochaniutka...... Ale domek.......... ta elewacja -pisałam, że super A chłopaki spisują się b.dobrze Mi już chyba odbija -bo licze ramki z rusztowania i wiem na jakiej wysokości są w tym Waszym domku -wiem bo składam sama...z Miśkiem Czyli teraz są na wys. 6 ramek -3 rzędy ..jak staną na desce na samej górze -to dach nad salonem będą mieli do ud -tak jest u nas -to najniższy daszek od strony tarasu Reszta bez wiekszej ilości ramek -nie ma szans Ładnie układają Wam ten klinkier..wziąć np. nad oknami - pion ich -super to wygląda... Izaaaaaaaaaaaaaaaa... No zaskoczyłaś mnie i napewno nie tylko mnie z tym ślubem kościelnym... Suknia juz wybrana? Boże to macie stres...faktycznie... ale potem jak super... zabawa -oczepiny -bo weselicho zapewne będzie... Zazdroszczę wesela... Naprawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 15.09.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 witam ,widze w podpisie że budujecie sie niedaleko nas a dokładniej w jakim regionie stawiacie domek jessi to Ty niedaleko mnie - a Iza... to... ciut dalej - z tego co pamiętam Najbliżej mnie mam Ciebie -potem Gosię - m. i Asia... tak sobie koduję, a IZA??? Hmmm jakoś dalej była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 15.09.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Uważaj na siebie,z poparzeniami nie ma żartów,sama kiedyś poparzyłam sobie dłoń tłuszczem i wspominam to jak koszmar,choc tyle lat mineło A domek coraz ładniejszy Ojej Asiu oparzenie tłuszczem to przerąbana sprawa, pomyslec, że niektórzy na oparzenie stosują dalej tłuszcz... Ja co tym gaźnikiem od zagęszczarki sobie oparzyłam rękę - jak wkleiłam w dzienniku, przy ubijaniu piachu... to teraz jeszcze ciut widać te oparzenie -jest ślad... A tylko lekko dotknęłam Mój brat zaś jak był mały, starsza kuzynka go wzieła na barana i oboje przewrócili się na gar z wodą... On bliznę na ramieniu ma do dzisiaj, a Wiola miała nie mieć dzieci - urodziła 4-kę Oparzenia to paskudna sprawa... dobrze, że Iza miałaś spray do oparzeń -to dobra rzecz -lek Do wesela się zagoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 15.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 HO HO HO to kiedy popijawa dla pań pewnie juz projektujesz suknie tylko nie pomyl programów i czasem nie zaprojektój na programie do łazienek hi hi hi elewacja to juz po raz kolejny powiem ze bombowa oparzenia to naprawde nieciekawe buuuuu a najgorzej to bolą te najmniejsze koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 15.09.2009 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 witam ,widze w podpisie że budujecie sie niedaleko nas a dokładniej w jakim regionie stawiacie domek Witaj jessi My już na podkarpaciu się budujemy,a mianowicie w Pilźnie - pomiędzy Dębicą a Tarnowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 15.09.2009 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 [ W przyszłym roku to też będziemy mieć jeszcze wakacje w Polsce,bo w sierpniu mamy ślub kościelny i weselicho (dlatego pod koniec tego roku przystopujemy z budową) :D mam tylko taką małą nadzieję,że uda nam się na parę dni wyskoczyć gdzieś w podróż poslubną :D Wspaniale No to będziemy miały zabawę panieńską na Fm i wogóle będzie wiele tematów do omówienia ,przedyskutowania Nio tak sobie myslę,że ja już nie Panna,ale i tak wieczór panieński by się przydał tu w Irlandii pewnie mnie nie ominie........a w Polsce to kurczę nie wiem czy czasu będzie wystarczająco........ale na FM na pewno :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 15.09.2009 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Uważaj na siebie,z poparzeniami nie ma żartów,sama kiedyś poparzyłam sobie dłoń tłuszczem i wspominam to jak koszmar,choc tyle lat mineło O rany,tłuszcz to dopiero przerąbane .....jak na razie to po samej wodzie mam nadal czerowny ślad i coś mi to ciemnieje.....nie wiem,czy śladu nie będzie,ale w sumie to się tym nie przejmuję,bo w porównaniu z tym,co przeżywają inni ludzie,moje oparzenie to jest nic,więc nawet jak coś zostanie,to mi to nie będzie przeszkadzać,a raczej będzie dla mnie swego rodzaju ostrzeżeniem....... A domek coraz ładniejszy Dziękujem A raczej ekipa powinna podziękować za te pochwały,bo to ich zasługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 15.09.2009 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ojej kochaniutka...... Ale domek.......... ta elewacja -pisałam, że super A chłopaki spisują się b.dobrze Mi już chyba odbija -bo licze ramki z rusztowania i wiem na jakiej wysokości są w tym Waszym domku -wiem bo składam sama...z Miśkiem Czyli teraz są na wys. 6 ramek -3 rzędy ..jak staną na desce na samej górze -to dach nad salonem będą mieli do ud -tak jest u nas -to najniższy daszek od strony tarasu Reszta bez wiekszej ilości ramek -nie ma szans Ładnie układają Wam ten klinkier..wziąć np. nad oknami - pion ich -super to wygląda... łooo matko Miśka,ja to bym nawet na takie rzeczy uwagi nie zwróciła podziwiam Cię,że tyle wiesz o budowie - nawet o rusztowaniach .....Tak sobie myślę,że jak będziecie drugi dom budować,to Misiek spokojnie może być cały czas w trasie,bo Ty sobie sama zupełnie poradzisz :wink:.. A nad oknami zazwyczaj tak właśnie klinkier układają,ale na wszelki wypadek ściągnęliśmy jakieś zdjęcia z Internetu i wysłaliśmy do domu,żeby pokazali ekipie jak chcemy ....trza sobie jakoś radzić ....Myśleliśmy o tym,żeby z wegi zrobić te piony,ale doszliśmy do wniosku,że okna są brązowe i że zbyt pstrokato się zrobiłoby ....więc została saharka i jestem zadowolona Izaaaaaaaaaaaaaaaa... No zaskoczyłaś mnie i napewno nie tylko mnie z tym ślubem kościelnym... Suknia juz wybrana? Boże to macie stres...faktycznie... ale potem jak super... zabawa -oczepiny -bo weselicho zapewne będzie... Zazdroszczę wesela... Naprawdę... Nie stresuję się za bardzo,bo myślę sobie,że to ma być najpiękniejszy dzień,a nie męka .....suknię już wybrałam,ale że za taką sobie drogo w Polsce liczą,więc namówiłam Mężusia (i mam nadzieję,że uda nam się tak zrobić),że pojedziemy do Lwowa na rynek krakowski - ja kupię suknię,a on garniak A weselicho to będzie - tradycyjne, dwudniowe ....aż czasami się zastanawiamy,czy dobrą decyzję podjęliśmy ....czy nie lepiej by było w restauracji jakiejś .....nio ale znowuż rodzina porozjeżdżana po całej Polsce,to nie każdemu chciałoby się na 1 dzień przyjechać ....no więc 2 dni będą .....i tu znowu ukłony dla teściowej,która pomogła nam zgrać salę,kucharkę,orkiestrę,kamerzystę i fotografa Oczepiny będą na pewno,bo to zawsze była moja ulubiona część wesela :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 15.09.2009 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Oparzenia to paskudna sprawa... dobrze, że Iza miałaś spray do oparzeń -to dobra rzecz -lek Do wesela się zagoi Ano się zagoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 15.09.2009 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 HO HO HO to kiedy popijawa dla pań No w każdej chwili możemy zacząć pewnie juz projektujesz suknie tylko nie pomyl programów i czasem nie zaprojektój na programie do łazienek hi hi hi Nio dość ciekawie by to wyszło,zwłaszcza jak kolorystyka byłaby taka,jak w łazienkach hihihi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 16.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 to już wiemy,że nie panna , ale dla nas to kolejny powód do spotkania na fm, urządzić panieńskie na Fm,jeszcze w takiej imprezie nie brałam udziału . A może przez Skypa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.09.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 no no domek z elewacją wyglada bombowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 16.09.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 ....ale na FM na pewno :lol: czekamy na wystep nieziemskich panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 17.09.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Iza to mnie zaskoczyłaś z tym Lwowem, czyzby tam było tanio? Opłaca się tam jechac np. po ubranka? Wiesz My byliśmy w Lwowie, ale tak pozwiedzaliśmy na mysl mi nawet nie przyszło aby poszwędać sie po rynku itp. Zreszta bylismy krótko, bo nas facet nastraszył, że koło auta nam się szwendają a lubia okradać Ale zraziłam się drogą do Lwowa, bo zwłaszcza jadąc przez Medykę to idzie koła urwać ahahaaaaaaaaaaaaa. A nie wspomnę, jak jechaliśmy autem z Lwowa a nagle nas minął gość takim autem - ciągnik a z tyłu jakby ciągnał palący się kocioł - tak u nich chyba łatają dziury ( chociaż to chyba cud ). Tak jedziemy, dymi mu się jak cholera z tej takiej beki a nagle fik..gorąca masa chlustnęła na drogę i się autentycznie paliło to a on dalej pojechał - jaja, to trzeba było zobaczyć. Ja jak to zobaczyłam to aż powiedziałam: - o ku... waaaaaaa... Tak było z 2 lata temu, a jaka teraz jest droga, czy się poprawiła? Nie wiem. Ale kiedyś mam zamiar jeszcze raz, na spokojnie pojechac do Lwowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts