waldi8321 17.09.2009 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Iza to mnie zaskoczyłaś z tym Lwowem, czyzby tam było tanio? Opłaca się tam jechac np. po ubranka? Miśka,po ubranka to nie wiem,ale zalogowałam się na różnych stronkach związanych z weselem i tam się wypowiadały osoby o zakupach ubrań ślubnych i mówiły dziewczyny,że już za 1000 zeta mogły kupić piękne suknie,które u nas by kosztowały 2 razy więcej i niektóre to z dodatkami :o Ale zraziłam się drogą do Lwowa, bo zwłaszcza jadąc przez Medykę to idzie koła urwać ahahaaaaaaaaaaaaa. Nio my raczej wybierzemy nny środek komunikacji - pociąg lub autobus A nie wspomnę, jak jechaliśmy autem z Lwowa a nagle nas minął gość takim autem - ciągnik a z tyłu jakby ciągnał palący się kocioł - tak u nich chyba łatają dziury ( chociaż to chyba cud ). Tak jedziemy, dymi mu się jak cholera z tej takiej beki a nagle fik..gorąca masa chlustnęła na drogę i się autentycznie paliło to a on dalej pojechał - jaja, to trzeba było zobaczyć. Ja jak to zobaczyłam to aż powiedziałam: - o ku... waaaaaaa... O rany,to dobrze,że gdzieś na Was nie poleciało,bo by dopiero było :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 17.09.2009 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A z tematów budowlanych to: Kur......a, no zabraknie nam cegły klinkierowej,trochę styropianu i zaprawy No nie wiem,jak to się stało do diabła,bo kupowalismy wszystkiego ze sporym zapasem Nie wiem,czy było coś źle obliczone,czy coś,ale musimy dokupić i przez to trochę się opóźnią poszczególne etapy Na szczęście nie jest tego bardzo dużo,ale to znowu jakiś wydatek jest i nie wiem,czy będziemy w stanie zrobić ogrzewanie w tym roku,a przydałoby się - przynajmniej chcieliśmy tak..... No a z dobrych wiadomości,nie związanych z budową,tylko raczej z FM,to........uroczyście ogłaszam,że nareszcie zostałam DOMOWNIKIEM FORUM!!!! :D:D:D:D:D Z tej oto okazji zapraszam dziewczyny na jakiegoś drineczka :D:D http://4shared.com/download/119109101/5a3d3790/1252.gif Starczy dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 17.09.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 tylko chwilę mnie nie było u ciebie......a tu tyle do nadrobienia, że teraz nie wiem od czego zacząć Trzy razy dziś będę gratulować Po pierwsze gratuluję elewacji bo po ostatnich zdjęciach widać że chłopaki zbliżają się do finiszu i PIĘKNIE wyszło Po drugie gratuluję zamążpójścia toś mnie zaskoczyła Cieszę się bo szykuje się nam grubsza impreza na FM i nie mogę się już doczekać a szczególnie tego o czym już Gosia wspomniała .........czekamy na wystep nieziemskich panów Po trzecie gratuluję DOMOWNIKA FORUM Uściski i całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 17.09.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 No a z dobrych wiadomości,nie związanych z budową,tylko raczej z FM,to........uroczyście ogłaszam,że nareszcie zostałam DOMOWNIKIEM FORUM!!!! :D:D:D:D:D Z tej oto okazji zapraszam dziewczyny na jakiegoś drineczka :D:D ho ho GRATULACJE a na drineczka to my zawsze z chęcią wpadniemy jak sie rozkręcimy to niewiem czy starczy musisz skoczyc do sklepu po więcej.....hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 17.09.2009 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dziękujem,dziękujem :D http://4shared.com/download/119109101/5a3d3790/1252.gifhttp://4shared.com/download/119109101/5a3d3790/1252.gifhttp://4shared.com/download/119109101/5a3d3790/1252.gifhttp://4shared.com/download/119109101/5a3d3790/1252.gifhttp://4shared.com/download/119109101/5a3d3790/1252.gifhttp://4shared.com/download/119109101/5a3d3790/1252.gif Tyle wystarczy?? :P:P:lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 17.09.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Tyle wystarczy?? :P:P:lol::lol: no niewiem czyli kazda bierze po butelce w rączkę i wiooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.09.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Iza mam prośbę czy mogłabyś mi podać namiary na gości od dachu?Mieliśmy wszystko dogadane z gościem, ale wyszedł z nim problem i teraz nie mam ekipy, a musze przykryć dach. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 18.09.2009 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Ania,niedługo Mąż będzie dzwonił do domu,to zapyta - mam nadzieję,że będą mieli jakiś termin wolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 18.09.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Wiadomo już,czemu brakło nam tyle cegły - bo bardzo dużo cięcia było Tego to akurat nie przewidzieliśmy A oto kolejna dawka zdjęć :D Najbardziej podoba mi się zdjęcie drugie z trapezem :D http://4shared.com/download/133562079/3fe02bd6/_2__klinkier_1_001.jpg http://4shared.com/download/133562089/b8783719/klinkier_1_002.jpg http://4shared.com/download/133562110/11a45ec3/klinkier_1_003.jpg http://4shared.com/download/133562129/4355b5a4/klinkier_1_004.jpg Zastanawiamy się,czy nie dokupić trochę styropianu pod wylewki jeszcze,bo w sumie też mamy jakiś zapas,ale jak będzie tyle cięcia,co pod ocieplenie,to znowu nam braknie Kurczę,ale ciężko wszystko obliczyć,a nie chcemy znowuż żeby nie wiadomo ile nam zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 18.09.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Izaaaa......widzę, że już szczytujecie z tym klinkierem...... A z tymi materiałami to tak jest nigdy nie wyczaisz ile będzie potrzeba.....u nas dziś kończą krycie a jeszcze rano Łukasz jechał do Sącza po 5 m taśmy pod gąsiory bo brakło na samym końcu....a już ją raz dowoził.....to ja nie wiem jak oni sobie nie mogą tego konkretnie policzyc przecież tego się nie tnie i wiadomo, ile metrów wejdzie .....no chyba że tylko mi się to wydaje proste jak konstrukcja cepa no i.......... majster kazał sobie dziś dopłacic 4,300... ....bo nie wziął sobie przy wycenie pod uwagę że dach będzie aż tak pracochłonny i myślał, że nie będzie ścianek działowych na górze stawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 18.09.2009 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 no i.......... majster kazał sobie dziś dopłacic 4,300... ....bo nie wziął sobie przy wycenie pod uwagę że dach będzie aż tak pracochłonny i myślał, że nie będzie ścianek działowych na górze stawiał No to jak on sobie to wszystko oglądał? My daliśmy naszemu projekt i wszystko dokładnie sobie przejrzał i zrobił nam wycenę i sporządził umowę,na której dokładnie było opisane ile za co i w sumie to nawet troszkę mniej zapłaciliśmy,niż było na umowie. Coś gościu dziwny trochę Ale najważniejsze,że robota dobrze wykonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 18.09.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 fakt.... jesteśmy zadowoleni z robocizny a szczególnie z dachu.....ale to nie zmienia faktu że ciężko mi tą kasę przeżałowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.09.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 no nieżle ,ale z fachowcami tak już jest my dopłacaliśmy za to czego nie było w umowie,a mi się wydawało ,wręcz byłam pewna na 100%,ze to wchodzi w skład budowy domu np. schody,domurowanie ścianek działowych na poddaszu,wyprowadzenie rury do kominka na zewnątrz. dopiero później tzn. niedawno przy rozmowie z wykonawcą wyszło,że umowy tak są skonstruowane,że wykonawca ma zawsze do przodu a my do tyłu. co prawda mogę mieć tylko pretensje do siebie,że nie zwróciłam uwage na te wszystkie szczególiki w umowie. jednak teraz wiem,że i tak nie wyszliśmy źle na naszym wykonawcy,choć co prawda robocizna wyszła nas 46tyś. to jednak za darmo mieliśmy ścianki działowe przy schodach gdyby mozna było cofnąć czas,to człowiek nie popełniłby wielu kardynalnych błędów początkującego budowlańca pocieszam się, że przy następnej budowie będę mądrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 18.09.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Izaaaa......widzę, że już szczytujecie hahaaaaaaa.....a głodnemu zawsze chleb na myśli taka spragniona po ciezkiej budowie, ale niemartw sie Gosiu teraz juz przerwa cię czeka więc sobie odbijeszzzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.09.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Iza dzięki za szybką odpowiedź. Dzwoniliśmy i dostaliśmy namiary. Niestety terminy mają pozajmowane, niektórym inwestorom to nawet wycen nie robią, bo tyle roboty mają. Tak to jest na jesieni wszyscy chcą kryć na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.09.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 gdyby mozna było cofnąć czas,to człowiek nie popełniłby wielu kardynalnych błędów początkującego budowlańca pocieszam się, że przy następnej budowie będę mądrzejsza Ja osobiście to tylko jedno bym zmieniła, mojemu byłemu majstrowi od dachu oberwałabym coś między nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 18.09.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 domeczek pięknieje z dnia na dzień - superrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 18.09.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Ja osobiście to tylko jedno bym zmieniła, mojemu byłemu majstrowi od dachu oberwałabym coś między nogami. jezeli coś tam wogóle ma !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.09.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Iza super to sobie wymyśliliście z tym klinkierem. Kolor dobrze dobrany do całej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.09.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Ja osobiście to tylko jedno bym zmieniła, mojemu byłemu majstrowi od dachu oberwałabym coś między nogami. jezeli coś tam wogóle ma !!!!!!! Też się nad tym zastanawiałam, bo prawdziwy, uczciwy facet tak nie postępuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts