Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Celesta Rex

Recommended Posts

..bo ja kupiłam sobie dziś fajną bluzkę i dla męża koszulę a ten dziad powiedział że się mu nie podoba.... :evil:

ty się lepiej tu przyznaj bez bicia :o na zakupach byłaś czy w delegacjiiii :roll:

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bo ja m.in w branży odzieżowej pracuję 8) :p :p :p :p :wink: a po takiej harówce nagroda się należy :wink: a męzowi nic nie kupie więcej.... :-?

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

..bo ja kupiłam sobie dziś fajną bluzkę i dla męża koszulę a ten dziad powiedział że się mu nie podoba.... :evil:

ty się lepiej tu przyznaj bez bicia :o na zakupach byłaś czy w delegacjiiii :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bo ja m.in w branży odzieżowej pracuję 8) :p :p :p :p :wink: a po takiej harówce nagroda się należy :wink: a męzowi nic nie kupie więcej.... :-?

No to git pracka :D:D:P:P...

A mężowi to taką karę bym zrobiła,że kupowałabym specjalnie tylko dla siebie,to by się opamiętał :lol::lol::wink:.....

Iza to mnie zszokowałaś historią z tą kolezanką, co ich tak okradli...

O matkoooooooooooooooooo...

Patrz jaka jeszcze znieczulica... :evil:

Wiesz nas kiedys okradli... jeszcze byłam w szkole, a wyjechalismy dosłownie na 1 dobę do babci -rano wyjazd autobusem na drugi dzień w niedzielę powrót...

to ktos musiał nas nieźle obserwować, bo nawet patelnia po jajecznicy stał w pokoju dużym na stole. ukradli ciut sprzętu -dobrze, że TV miał 29 cali -wtedy był to jeden z większych telewizorów.

Wszystko powywracane, policja itp.

Ale najgorsze w tym wszystkim było to, że dośc, że łaził taki złodziej, to pety wszędzie rzucał -dobrze, że w ubraniach się nie zapaliło... ale mało tego, to gasił na podłodze -dziury powypwlane w fotelu -bo sobie zagaszał o oparcie foteli i np. wersalki... Porobił zniszczenia... Ba nawet od tapczano-półki odkręcił te płyty, a jak juz mu kręcić się niechciało ostatniej śruby, to wyrwał... No kto by pomyślał aby trzymać np. kasę pomiędzy tapczanikiem a tymi płytami....

Niestety nie znaleziono sprawcy... Do piwnicy to 3-y razy się nam włamywali i innym sąsiadom, do czasu do kiedy wszyscy mieli klucz od piwnicy i drzwi były zamykane... -te główne.

no i tutaj akurat znaleźli 2 razy co włamał się... i wezwano na komisariat moja mamę aby rozpoznała swoje weki i zabrała -to się rozesmiała moja mama... i powiedziała, że niechce.

Ale wiecie co... ta znieczulica mnie przeraża...

No właśnie ten brak reakcji jest najgorszy.....:(

Nie na darmo mówią,że jak ktoś zostanie napadnięty,to żeby nie krzyczał RATUNKU,POMOCY,bo nikt mu nie pomoże....tylko żeby krzyczał PALI SIĘ!!! to ktoś zadzwoni po straż chociaż..... :evil: smutne,ale prawdziwe..... :evil:

Ale najgorsze w okradaniu domów też jest to,że oni tak po prostu nie kradną ze środka tylko tego co im trzeba,ale na dodatek niszczą to,czego zabrać nie mogą.... :evil: :evil: :( :o

a w TV oglądałam -wczoraj czy przedwczoraj, jak chłopaki szarpali dziewczynę i ta broniła się, zareagował na to mężczyzna, który stanał w jej obronie i jeden z nich wbił mu nóż...

Mężczyzna zmarł, młoda kobieta została z 3 dziećmi... a nieraz ludzie z osiedla skarzyli się na nich i fajnie na końcu podsumowano, sędzia jednak zastosował inny paragraf, sprawcy grozi 10-15 lat więzienia...

Ręce mi opadły, bo taki potem odbębni połowę kary i wyjdzie... np. dostanie 8 lat. to za 4-y lata będzie znowu sobie spacerował i grom wie co wyczyniał...

:evil: :evil: :evil:

Współczuję Wam z tymi kradzieżami :( normalnie szok!

My to chyba mamy szczęście.

Jak stawiał się nasz domek i moi rodzice przyjechali kiedyś sami (my dojechaliśmy parę minut po nich) to sąsiedzi w oknach stali i patrzyli kto obcy się kręci po budowie :o jak przyjechaliśmy to się schowali ;)

Jak mieliśmy stan surowy otwarty - okna i drzwi pozbijane płytami osb wybrałam się z Marcinem na działkę, było już ciemno. Mówię mu, chodź połazimy po domu - z latarką. Marcin wyjął płytę, pochodziliśmy. No i na "do widzenia" Marcin wziął kamulca i zaczął spowrotem tą płytę przybijać... a tu wychodzi sąsiad (taki młody), idzie w naszą stronę i krzyczy:

- kto się tu kręci?

- ale o co chodzi? - pyta Marcin

- kto tam? - pyta koleś

- Właściciel - powiedział Marcin

- A, to dobrze, bo myślałem, że ktoś obcy...

:o

W ogóle u nas stoi na działce paleta pustaków, do niedawna stały bloczki fundamentowe, Jacek trzyma u nas swoje sprzęty (np. rusztowania) dzieciaków zabawki są całe dnie i noce na dworzu i nikt nic nie kradnie, a działka nieogrodzona :o

Jednak dobrze mieć dobre sąsiedztwo...

a w TV oglądałam -wczoraj czy przedwczoraj, jak chłopaki szarpali dziewczynę i ta broniła się, zareagował na to mężczyzna, który stanał w jej obronie i jeden z nich wbił mu nóż...

Mężczyzna zmarł, młoda kobieta została z 3 dziećmi... a nieraz ludzie z osiedla skarzyli się na nich i fajnie na końcu podsumowano, sędzia jednak zastosował inny paragraf, sprawcy grozi 10-15 lat więzienia...

Ręce mi opadły, bo taki potem odbębni połowę kary i wyjdzie... np. dostanie 8 lat. to za 4-y lata będzie znowu sobie spacerował i grom wie co wyczyniał...

:evil: :evil: :evil:

A w mojej miejscowości z 5 lat temu.....18 letni gówniarz zamordował swoją matkę :evil: poćwiartował na 800 kawałków :o :o ugotował w dwóch garach w rozpuszczalniku :o :o i zamurował w domu pod schodami te gary :o :o

Złapali go, teraz siedzi ale......wychodzi za kilka miesięcy :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :evil: :evil: :evil: SZOK!!!! U nas w mieścinie juz panuje z tego tytułu psychoza....

Była już o tym "Uwaga" i i jeszcze jeden program tylko zapomniałam nazwę....

.18 letni gówniarz zamordował swoją matkę :evil: poćwiartował na 800 kawałków :o :o ugotował w dwóch garach w rozpuszczalniku :o :o i zamurował w domu pod schodami te gary :o :o

jezusieńkuuuuuu :o :o :o :o :o :o

normalnie dreszcze przechodzą po człowieku :roll: jak on tak mógł :evil: :evil: :evil:

ja wam teraz współczuje :(

no nie mogę..........

Ja to go znałam tylko z widzenia więc mam nadzieję że nic do mnie nie ma :o :o

Ale sąsiedzi i znajomi jego, szczególnie ci co mu za skórę zaszli to im współczuję :-? oni się strasznie boją, jeszcze może 4 m-ce temu była na ten temat "Uwaga" o tym strachu jak on wyjdzie, to ludzie się bali nawet zamaskowani i ze zmienionym głosem wypowiadać :o

Kurczeeeeeeeeee to się porobiło...

w ogóle ja to napisze, że kiedys przecież taka modna nawet była -jazda na "okazję", mój tato jak jechał jeszcze wtedy "Żukiem" to pamiętam jak zabierał nieraz kogoś, kto pomachał. Ludzie nawet zostawili jakieś drobne i np. było na loda.

A teraz autentycznie strach tak się zatrzymac i zabrać...

Ja wiem, że np. taki program jak 997, on przedstawia rózne sprawy i ostrzega np. ludzi, ale napisze, że wiele razy gdy tak wracałam sama ze studiów po ciemku, to zaraz przypominały mi się te rózne historie...

Pamiętam jak kiedys ogladałam horrory i sama przestałam je oglądać, bo ja jakaś za wrazliwa chyba jestem, potem w nocy to nawet drzwi otwierałam od pokoju jak szłam do WC :lol:

a teraz przejdźmy do czegoś weselszego...

Perłoweczka -gosia pisała, że ogląda Taniec z gwiazdami...

Nu... Czas Honoru był jakoś o 21... Misiek oglądając film na reklamach pykał na taniec z gwiazdami...

A ja patrze a tam jedna zaczyna tak tańczyć... ma ręce w górze i szybko zerwałam się z fotela -od kompa i mówie do niego:

- misiek patrz, ja tez tak potrafię... a co - nu patrz....

Wziełam ręce do góry, ruszyłam z podniesiona głową... i............

jak nagle sie nie potknę... rękami sie az musiałam podeprzeć... az mi koszulkę nocną zamajtało na plaecy... akrobacje normalnie wykonałam... :lol: :lol: :lol:

A Misiek mówi:

- taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wybij sobie zęby, albo złam coś sobie... -powaznie jak to on potrafi

Ryczałam ze smiechu nie mogłam mu powiedzieć nic...

Że kurcze to był wypadek... bo fotel mi dywan zawinął, a ja jak podniosłam tą głowę i ręce to jak miałam zauważyć...

Ryczę ze smiechu jak nienormalna, oparta o łózko na którym Misiek lezy a on wiecie co mi mówi?

- miska weź ty lepiej usiądź na tym fotelu grzecznie to cewkę zaciśniesz, bo sie mi tu zlejesz... Ty lepiej tam pisz na FM i nie tańcz juz...