Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Celesta Rex

Recommended Posts

Część dziewczyny :)

Dzisiaj mam dzień wolny,więc sobie posiedzę troszkę na FM :) Przynajmniej mam taką nadzieję,bo czasami zdarzają się telefony,że kogoś trzeba zastąpić :roll:....ale dziś powinno być ok,bo wzięłam sobie jeden dzień wakacji :wink:......O 16 mamy spotkanie z księdzem polskim w sprawie nauk przedmałżeńskich :o:lol:....okazało się,że będą one trwać tylko 4 godzinki,a może i krócej :lol:....

Z takich budowlanych wieści,to powiem,że w przyszły czwartek przyjeżdżają Panowie od rolet,żeby je już uruchomić :D musieli czekać,aż elewacja będzie skończona....

W następnej kolejności mają być robione tynki przy oknach,później przydałoby się gładzie i wylewki,ale nie wiem,kiedy to będzie,bo niestety - okazało się,że nie ma nam kto wszystkiego przygotować :-?.....bo jak wiadomo,przed tynkami trzeba podciąć piankę,a przed wylewkami posprzątać.....w sumie tylko dół został,ale i tak jest tam sporo :-?.....no nic,w sumie doszłam do wniosku,że czasami lepiej być na miejscu,bo samemu można takie drobne rzeczy zrobić,a tak to nie ma kto.....:-?......czasami chciałabym jeszcze wziąć parę dni wolnego i polecieć i zrobić,co trzeba.....:o:lol::roll:

No nic,może będzie lepiej :)

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hehehe no kiedyś pewnie się pojawi ....wyczekuję tego .....ale się mały/mała zdziwi,jak zobaczy tyle ciotek

niech si i dziwi,żeby tylko sie nie wystraszył/a :lol:

ale jak ciotki przyniosą po jakims prezencie to myślę,że się wkupimy 8)

Hehehe,korupcja się szerzy :lol::lol::wink::p ale myślę,że dzieciaczkowi to by nie przeszkadzało :wink:8)

Zapomniałam dodać,że wkrótce pojawi się nowy członek rodziny!! :D.....a ja będę ciocią,a Waldi wujkiem z prawdziwego zdarzenia :D:D.....brat,który się teraz żenił strzelił gola i hop - będzie maleństwo :lol::oops::lol:......gdzieś w maju się pojawi :D

Iza nasza kochana witam cię serdecznie... :D

Witam witam :D

Suwaczek masz super....będzie nam przypominał ile jeszcze do imprezy.....bo na forumowym weselisku jeszcze nie byłam 8) ....a wieczór panieński jak Ci tu urządzimy to będzie się działo 8).....tylko trza będzie więcej kanarków poszukać, bo ten, co go już znamy, to za mało na całe KOŁO :p :p :lol: :lol: :lol:

Nie martw się Gosia....kanarków będzie pod dostatkiem :lol::lol::lol:....już ja to załatwię 8):lol::lol:......jedzonka też - bo przecież mamy już trochę przepisów wypróbowanych :D:wink:....nio i oczywiście hmmm hmmm energia w płynie :lol::D:lol:....ale będzie zabawa :o:lol::lol:.....oczywiście,tylko dla kobiet.....no chyba,że jakiś kanarek się przypląta jeszcze niezapowiedziany :lol::lol:

Jeszcze przed wyjazdem do Irlandii urządziłyśmy koleżance wieczór panieński :D najpierw chodziłyśmy po różnych pubach na Kazimierzu w Krakowie i w każdym pubie dostawała kopertę z jakimś zadaniem :lol:....a później poszłyśmy do jakiegoś klubu potańczyć i tam spotkałyśmy grupę Irlandczyków,którzy wzięli swojego kolegę na wieczór kawalerski do krakowa :o:lol::D.....okazało się,że jeden był takim właśnie tancerzem :lol:....ale nie chciał zatańczyć,bo miał wolne :roll::wink:.....ale fajnie było,trochę pogadaliśmy,lecz później doszłyśmy do wniosku,że to nasz babski wieczór panieński,więc zostawiłyśmy facetów i poszłyśmy do jakiejś małej pizzerii na pizzę :D:D....

:lol: :lol: 8) ojjj takkkkk......zresztą słyszałaś na pewno :"nowy domek - nowy potomek".....nooo domek stoi, drzewo na pewno już niejedno zasadzone to teraz....... :lol:

Słyszałam słyszałam :lol:.....w sumie to czas już się zbliża :o.....ale do przyszłego roku to jeszcze poczekamy,a później zobaczymy.....:D:wink:.....w końcu niedługo to zegar zacznie tykać :o:o:o.....

Elewacja piękna, choć przyznam że nie mało Was kosztowała :o ....no ale to się robi raz na całe życie....więc nie ma co sobie żałować :wink:

Dzięki dzięki :D w sumie do takiego samego wniosku doszliśmy,że jak na całe życie,to sobie zrobimy :D poza tym w domku już teraz,nawet jak nie ma ogrzewania jeszcze,to jest ciepło,a co dopiero jak ogrzewanie będzie :D:D...mam nadzieję,że zaoszczędzimy trochę na tym właśnie :)

Aleście się nasprzątali :o .....i jeszcze tak was to cieszyło :lol: :lol: ja się nie dziwię, bo w domu ciężko mi nie raz miotłą ruszyć :roll: ....ale jak pojadę na budowę, to zamiatam chudziaka namiętnie i japa mi się cieszy od ucha do ucha :o :lol: :lol: :lol:

Gosia,masz tak jak ja :) tylko,że u mnie to pokój jest w najgorszym stanie :o:o:oops:.....co posprzątam,to zaraz będzie bałagan :lol::lol:.......muszę to w końcu ogarnąć,ale kurczę jak mam to zrobić,jak do FM tak mnie ciągnie :lol::lol:.....a pisanie wszystkiego wcale nie mało czasu zajmuje :o:wink:....a co dopiero czytanie,jak się ma 1,5 tygodnia zaległości :o:o:o:lol:

Ale muszę powiedzieć,że robić coś w nowym domku to czysta radość,ponieważ wiesz,że to będzie Twój prawdziwy dom :D nie taki wynajęty,tylko taki własny :).....wtedy chce się wszystko jak najlepiej zrobić i dbać o to :D

jak pojadę na budowę, to zamiatam chudziaka namiętnie i japa mi się cieszy od ucha do ucha

pamiętam te czasy :lol: :lol:

no a wieczór panieński byśmy urządziły,oj tak!!! :D już my byśmy sie postarały o atrakcjie!!! oby tylko nie takie jak w tym nowym filmie "kac vegas" :lol:

a kanarków to bym nam się całe stado przydało :roll: :wink:

Hehehe dobry był ten film :lol:....nie wiedziałam,że taki tytuł polski mu dali :o gościu to ich urządził - podał im pigułę gwałtu ahahahahaha :lol::lol::lol::o:o:o

Kurczę,czasami to mnie denerwuje jak oni tłumaczą tytuły filmów :-?.....polecieliśmy do Polski,a tu wszędzie reklamy jakiegoś filmu "Metro strachu" :o...my na to wooooow ale fajny film,ciekawe co to za film.....a okazało się,że to po prostu "The taking of Pelham 123" :o....no żesz w mordę,to nie mogli jakiegoś zbliżonego tłumaczenia dać,tylko "Metro strachu" "x:lol::lol:

Witaj Izuś :wink:

Nu ja juz pisałam o tym suwaku i wielkiej pomyłce :lol: z tym weselem -a znam znam takich co to kupuja i miesiąc przed weselem suknie itp. :wink: :D

Ja np. na wesele kupiłam akurat kiedy kobietka w butkinu robiła promocje - akurat trafiłam na złotą :wink:

Może jeścio kiedyś trafię na taką promocję :wink: Super by było...

Witaj Misia :)

W sumie zdarza się,że można kupić niedługo przed ślubem,ale trzeba mieć naprawdę duże szczęście i rozmiar taki typowy,żeby dużo poprawek nie robić albo w ogóle :wink::).....ja to raczej do takich osób nie należę :lol::lol:.....zawsze coś trzeba skracać,zwężać itp.....:roll:....a ślub na dodatek jest w sierpniu,to zawsze istnieje ryzyko,że Panie mogą nie mieć czasu,bo mają dużo zleceń :o:o

Jeszcze nie wiem,jak będzie z tą Ukrainą :roll:.....bo jest jedna suknie,która naprawdę mi się podoba i wiem,że ją dostanę tam.....ale jak byłam na tym weselu,to w sumie doszłam do wniosku,że tak naprawdę mało ludzi zwraca dokładną uwagę na suknię i większość wygląda pięknie....:).....dlatego na razie sprawdzę tutaj,bo są wyprzedarze nawet po 250 lub 350 euro (przeceny z 1000) :o:o....kto wie - może coś znajdę :D

Wrócę do domku - jest super ta elewacja...

Fajnie WAs zobaczyć..mąz czycie cegły a Iza taka malutka przy drzwiach... - oj te schody schody schody... :wink:

Nu w środeczku super posprzątane...

I wierzę, że fajnie byłoby tak wejść do wykończonego domku :wink: Też nieraz tak mi się marzy..ale wiesz marzenia nie kosztują :wink: :D

Masz całkowitą rację - marzenia nie kosztują,wiec można sobie marzyć o wszystkim :D:D....nio a jeszcze jest tak,że naa gorze to nie dosięgnę do okien dachowych hahaha :lol::lol:.....Waldi mi mówi,że wszędzie będę musiała mieć małe schodki przenośne :lol::lol::lol:.....najlepiej takie,które się mocuje na plecach hahahaha :lol::lol::lol: żeby się lepiej nosiło :lol::lol::lol:

hej!

Ostatnimi czasy znajduję na forum bardzo wielu ludzi z Irlandii. Nawet z Perłóweczką dzisiaj pisałam i okazało się,że mieszkamy 15 km. od siebie... tu w Irlandii :)

Witaj Kasiu! :D

Gdzieś w Twoich postach znalazłam,że mieszkacie w Athlone - mamy tam koleżankę z miejscowości mojego Męża :D Jeszcze nie byliśmy tam,bo czasu brak :roll: ale może kiedys się wybierzemy :)

Fajny ten wasz domeczek :lol:

Dzięki :D Jak patrzę na Wasz,to troszkę mi nasz przypomina,chyba przez jaskółki :wink::D

Straszne jest to budowanie na odległość, wciąż coś nie tak, a to robotnicy zrobią coś inaczej niż chciałaś, a to terminów nie dotrzymują itp... ale widzę,że u was i tak dobrze roboty się posuwają :D

Oj straszne jest,bo w sumie nie ma to jak samemu sobie wszystkiego przypilnować :roll:.....u nas jeszcze była taka sytuacja,że przed wylotem daliśmy resztę pieniędzy szefowi ekipy na elewację,ale robotnicy jeszcze kończyli piankować okna.....dzwonimy do domu,a tu się okazało,że opiankowali,ale kołków nie powyciągali....:x no żesz kuźwa - to pieniądze się wzięło,ale kończyć się nie chce :evil:.....napisaliśmy smsa do szefuńcia i zaraz ktoś przyjechał to zrobić.....później tata sprawdzał i okazało się,że w niektórych miejscach musi doszczelnić pianką :evil:

Z miłą chęcią poleciłabym tą ekipę,ale tylko wtedy,jak ktoś podpisze sobie z nią umowę na wszystko i będzie w miarę kontrolował to,co robią :roll:.....bo chyba terminy ich gonią - mają dużo zleceń...ale oczywiście to nie oznacza,że mogą robić coś na odpier....się :evil:.....powiem tylko tyle na razie,że jeszcze nie ma tych wykonawców na FM :D ale mają swoją stronę internetową,więc jak ktoś by chciał,to mogę podać :) Bo oni dobrze budują i wszystko mogą zrobić,tylko po prostu trzeba mieć umowę,żeby wywiązywali się w terminie :roll:.....budowa domu i pokrycie dachu przebiegły bez zastrzeżeń (mieliśmy umowę),tylko z oknami i z elewacją były problemy terminowe,bo nie podpisaliśmy umowy :roll:

Ja zawsze marzyłam, żeby mieć elewacje z cegły klinkierowej, ale niestety finanse nam na to nie pozwoliły. Mam nadzieję,że kiedyś będę mogła zmienić swoją elewację (która mnie nie zachwyca, bo miała być jaśniejsza) na cegłę :p

Wiesz co,rzeczywiście jest to spory wydatek :o....sami nie spodziewaliśmy się,że tyle nas to wyjdzie :o.....szczerze powiem,że jak się okazalo,że styropian musimy dokupić i cegłę też,to Mąż mówił mi,że gdyby wziął pod uwagę to,że forma naszego domu nie jest prosta pod taką elewację (jaskółki,niższy poziom z osobnym dachem nad garażem - tu było najwięcej roboty i cięcia)....gdybyśmy wiedzieli,że tak będzie,to nie jestem pewna,czy zdecydowalibyśmy się na takąa elewację :wink:.....ale jak zobaczyliśmy nasz domek na żywo....to z zachwytu aż nam gały wyszły :o:lol::lol:.....i wiem na pewno,że cieplutko będzie w środku :D

ps. skąd jesteście w Irl.??

My mieszkamy w Navan (Co. Meath) :)

No Iza,ale sie upisałaś.Dostałaś kopa,ze szok.Ale odrabiaj zaległości drabiaj :D

ja też zreszta odrabiam :lol:

A co do filmu to nawet nie wiem w sumie jaki miał angielski tytuł? aż polece zerknąć na płytkę....z/w

a! nie zerknę bo dałam kuzynce,sie okazało.Ale duże jest takich filmów,że tłumaczenie tytułów jest tragiczne i smieszne.Czasem nawet tłumaczenie filmu jak leca napisy a ty słyszysz co mówia jest beznadziejne....

no,ale....

noi ciociu gratuluję!!!brat bedzie miał dzidzie a Ty się wprawisz w roli mamuni :wink:

A co do filmu to nawet nie wiem w sumie jaki miał angielski tytuł? aż polece zerknąć na płytkę....z/w

Jeśli mamy na myśli ten sam film,to tytuł brzmi "Hangover" :wink: o 4 kumplach,którzy na wieczór kawalerki wybrali sie do Las Vegas :lol::lol:

A ja się nacieszyłam ładną pogodą i chyba zapeszylam :-? bo znowu zaczęło padać :roll:.....a tu niedługo muszę z domku wychodzić :roll:....już chyba nie zawitam dziś na FM,bo po naukach przedmałżeńskich idziemy chyba do kolegi :wink: więc pewnie późno wrócimy :lol:....a jutro rano do pracy :o:o

Oj pogoda faktycznie u nas okropna... a kilka dni temu wróciłam z Polski i cieszyłam się,że u nas ładniej niż w PL. Jejku... a dzisiaj nawet antena satelitarna gubi sygnał, wiatr ją ciągle przestawia :x

ale tak jak zawsze... nadchodzi irlandzka zima i tak będzie do wiosny :cry: :evil: I z tego też względu nie znoszę tej Irlandii!!

No cóż... takie życie. gdyby nas tu nie było tam nie było by naszego domu... ot taka mądrość :lol:

pozdrawiam cieplutko w ten wietrzny dzień :D

No tak,o tym samym filmie myślimy,czyli o tym ,w ktorym koleś podal swoim kumplom tabletke gwaltu :lol: :lol: :lol:

ale w sumie niezły był ten film :D a tłumaczenie,no cóż-bez komentarza...

a jak tam po imprezie u kumpla? głowka boli? :wink:

a u nas dziś czas zmienili i można spa godzinke dłuzej! tzn o ile dzieci na to pozwolą,czyli w moim przypadku nie bardzo.... :-?

witam niedzielnie

Uśmiałam się dzisiaj z tej zmiany czasu.....Łukasz wyszedł na 11-stą do kościoła (ja musiałam zostać bo mały coś pokaszluje) wraca się za 5 min. więc się go pytam co zapomniałeś????? :roll: a on na to:"nic tylko w radiu w aucie usłyszałem że jest dopiero przed 10 - tą :lol: :lol: :lol: :lol: :o

miłego dnia

a jak tam po imprezie u kumpla? głowka boli? :wink:

Na imprezce nie byliśmy :-?....bo nauki się przedłużyły :o:lol:....

a u nas dziś czas zmienili i można spa godzinke dłuzej! tzn o ile dzieci na to pozwolą,czyli w moim przypadku nie bardzo.... :-?

No mój zegar w telefonie na szczęście automatycznie się przestawił,bo inaczej na 5:30 poszłabym do pracy :o:o:o:lol:

witam niedzielnie

Uśmiałam się dzisiaj z tej zmiany czasu.....Łukasz wyszedł na 11-stą do kościoła (ja musiałam zostać bo mały coś pokaszluje) wraca się za 5 min. więc się go pytam co zapomniałeś????? :roll: a on na to:"nic tylko w radiu w aucie usłyszałem że jest dopiero przed 10 - tą :lol: :lol: :lol: :lol: :o

Hehehe też mnie kiedyś coś takiego spotkało :lol::lol:...

Witam :wink:

Przez tą zmianę czasu, to Misiek wstaje już przed 5-tą, ja szybciej mam kawę, a teraz jest po 20-tej a on śpi...znowu nad ranem będzie łaził... :roll: :-? :lol:

Ja w telefonie dzisiaj ustawiłam godzinę..bo jakoś tak nie miałam wczesniej weny...

Też miałam kiedyś przygodę z przestawieniem czasu, że wcześniej wstałam a najlepsze było to, że część zegarków w domu pokazywało czas wcześniejszy, a część już ustawiony.

Pamiętam jak naścianie w przedpokoju - wisiał zegar z kukułką to na dole sąsiad liczył ile razy kuka -to wiedział która godzina :lol: Ale zepsuł się...

Wiecie co, mi podobają się te stare zegary - co bim bają... taki ma moja babcia -ma dwa kluczyki, ale jednym nakręca go... jest starszy ode mnie oj sporo...Napewno ma 40 lat :wink:

[/i]

Wiecie co, mi podobają się te stare zegary - co bim bają... taki ma moja babcia -ma dwa kluczyki, ale jednym nakręca go... jest starszy ode mnie oj sporo...Napewno ma 40 lat :wink:

[/i]

Witam witam :)

Hmmmm takie zegary są fajne,ale nie dla mnie :roll:.....nie mogłabym zasnąć jakby mi tak głośno chodził tik tak......tik tak....:o:lol:....ja próbuję zasnąć a on TIK TAK TIK TAK....:o:lol:.....pewnie bym i zasnęła....tylko trochę więcej czasu by mi to zajęło :roll::lol:

[/i]

Witam witam :)

Witammmmmmmmmmmmmm :D

Hmmmm takie zegary są fajne,ale nie dla mnie :roll:.....nie mogłabym zasnąć jakby mi tak głośno chodził tik tak......tik tak....:o:lol:....ja próbuję zasnąć a on TIK TAK TIK TAK....:o:lol:.....pewnie bym i zasnęła....tylko trochę więcej czasu by mi to zajęło :roll::lol:

Hmmmmmmmmm on nie robi tik tak... Jezoo a moze robi - na pewno tylko bim bam o każdej godzinie, a tak wahadełko sie buja...

Te w sklepach - na wzór ten sam, co ma moja babcia -nie tikają :wink: Tylko wydają rózne dźwięki o każdej godzinie -ale też widziałam, że mają takie otwory do kręcenia kluczykiem :roll:

witam. Gratuluje postepu,

przepieknie wyglada z elewacja klinkierowa :)

mozecie napisac jak zamierzacie docieplic taras nad wykuszem tak jak jest w projekcie 2 cm styro ;/ ?czy chcecie zrobic prog w drzwiach balkonowych ???

ja jestem na tym etapie pozdrawiam

http://img246.imageshack.us/img246/6352/celesta2.jpg