Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Celesta Rex

Recommended Posts

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jesli mrozy takie jak u nas ma to może gdzieś w kałużę weszła i przymarzła... :o

Hehehe kochane moje chociaż mrozy u nas też są i mało brakuje,a pozamarzamy,to na szczęście jednak nie przymarzłam nigdzie :wink:.....nie mam żadnego usprawiedliwienia.... :( nie potrafię wytłumaczyć,dlaczego mnie tak długo nie było (chociaż wiele się wydarzyło podczas mojej nieobecności),ale mam straszne wyrzuty sumiena :o

Dziękuję Wam,za życzenia, za to że pamiętałyście :oops: :D

Zbyt uroczysty dziś dzień,żeby pisać co tam na budowie,więc zostawię to na inną okazję :wink:.....jak na razie to

ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA....SMACZNEJ KOLACJI WIGILIJNEJ....PIĘKNEJ CHOINKI....DUŻO PREZENTÓW.....A PRZEDE WSZYSTKIM DUUUUŻO MIŁOŚCI I CIEPŁA RODZINNEGO.... :D:D:D Buziaki :D

Kochane moje,po Świętach jak i przed :o.....powiem Wam szczerze,że tutaj w ogóle nie czuje się tej atmosfery :roll:.....kumpel niedawno zjechał do Polski i w Wigilię dostaliśmy od niego wiadomość na gg,żebyśmy przyjeżdżali do Polski,bo tutaj to dopiero sie czuje atmosferę świąteczną :).....może już w przyszłym roku uda nam się spędzić święta z rodzinką :D

A co do suwaczka,to usunęłam,ponieważ pomagaliśmy rodzicom małej Amelki (*)..........i nie zmieściło mi się tak dużo podpisów.........a nie myślałam jeszcze o tym,żeby zmienić.......

Z takich nowych nowości to powiem Wam,że zaczęłam się uczyć testów na prawko :o:o:o.....muszę się teraz zapisać i jak tylko zdam testy,to przyklejam "L" na szybce (tylko kupimy jakiś samochodzik) i jeżdżę :lol::lol::lol:......później tylko zapisać się na egzamin muszę......:o....Boshe nie wyobrażam sobie siebie w samochodzie :o:o to znaczy w samochodzie to sobie siebie wyobrażam,tylko nie za kierownicą :o:o hihihi :lol:

A Wy dziewczynki jak po Świętach??? :D Kilosików przybyło,co?? :o:o Pewnie napichciłyście smakołyków,że hoho :lol::D Mężowie do tej pory z łóżek się pewnie podnieść nie mogą :lol::lol:

Witaj Iza :lol: Świetnie,że myślisz o prawku,będziesz bardziej niezależna :D

A egzamin gdzie będziesz zdawała :roll: ? Co do smakołyków,to wiesz jak to w Polsce bywa,jak sie głowimy co zrobić,czy to nie za mało,a moze cos jeszcze, a potem idzie w boki(jak mi :oops: ). A po Świętach dużo zostaje,zamraża się i konsumuje potem dlugo :wink:

Pozdrawiam :lol:

Witaj Izuś....

Ja 2-3 lata temu zrobiłam prawko i wiesz co... za 1 razem udałoby mi się, gdyby mi samochód nie zgasł i nie wpadłabym w nerwy... sam egzaminator mnie skarcił -bo to się jednak nagrywa! Za drugim razem miałam innego faceta -takiego ą i ę i oblał mnie -wiedziałam przed jazdą -już na placu gdzie pytał o wsio mnie - wiedziałam, że to gość o złych biorytmach :lol: Za trzecim razem - stres wział górę -wypadłam z łuku na placu - ja co dużym autem robiłam łuk i mało tego ćwiczyłam na naszym Seaciku -bez wspomagania kierownicy...

Za czwartym razem zdałam!!!! Ale po trzecim razie potrzebowałam chyba z m-c czasu aby powiedzieć sobie -o nie -nie poddam się! :wink:

Dzisiaj jeżdżę to tu to tam -wolę jak Misiek jeździ... wtedy sobie obserwuję domy -ogrody itp. :wink:

Trzymam za Ciebie kciuki - zdasz... ja tez jak jechałam, to stres i nie wyobrażałam siebie - a teraz muszę Fordem Mondeo Combi parkować -wysiądę nieraz cała mokra! Ale dumna jestem, że zaparkuję -bo te króciaki to co innego. :wink: Ba zauwazyłam nieraz przeklnę na innego kierowcę - typu - gdzie ty pory chłopie nosisz... :lol: :lol: :lol:

Najważniejsze to potem jeździć, bo jak dłuższy czas nie jeździsz...to masz stracha... :wink:

Po świętach..ot to... było i minęło teraz musze zakupić ciut składników na Sylwestra - aby ciut podjeść znowu kalorii :wink: :lol:

A egzamin gdzie będziesz zdawała :roll: ? Co do smakołyków,to wiesz jak to w Polsce bywa,jak sie głowimy co zrobić,czy to nie za mało,a moze cos jeszcze, a potem idzie w boki(jak mi :oops: ). A po Świętach dużo zostaje,zamraża się i konsumuje potem dlugo :wink:

Asiu właśnie - w boki i brzuch -tzw. boczki miłości :wink: :lol: No u mnie poopa ciut przydałaby się mniejsza... :roll: Ale takiej nie chcę co to kość ogonową widać :wink: :lol:

Asiu właśnie - w boki i brzuch -tzw. boczki miłości :wink: :lol: No u mnie poopa ciut przydałaby się mniejsza... :roll: Ale takiej nie chcę co to kość ogonową widać :wink: :lol:

Misia ja to mówię do swojego,że przynajmniej odcisków sobie nie narobi :wink: :lol:

Oto kartka animowana ode mnie: :wink:

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=3&pv=3111904

Stary Rok odchodzi wielkimi krokami,

niech więc złe chwile zostaną za nami.

Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia,

radości a przede wszystkim morze miłości!

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/Nowy_Rok3.gif

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/normal_Nopwy_Rok_1.gif

• 3 weeks później...

Kochane moje :) Dziękuję Wam wszystkim za życzenia noworoczne i również Wam życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :) spóźnione,ale szczere :oops::)

Na budowie oczywiście na razie cisza,ponieważ na razie jest dużo innych spraw,ważniejszych....

Mieliśmy niestety przykrą sytuację z Panem,który nam robił elewację :-? Otóż niedawno panowie blacharze przyszli dokończyć pewne obróbki blacharskie (oczywiście "zapomnieli" sprawdzić sprawę cieknącego komina) i po skończeniu zaśpiewali mojemu teściowi 500 złotych :-? no więc tata do nas zadzwonił i mówi,jak sytuacja się przedstawia....oczywiście powiedzieliśmy (i poinformowaliśmy również Pana od elewacji),że nie będziemy płacić ani złotówki więcej,ponieważ zapłaciliśmy za całą elewację,w którą były włączone obróbki blacharskie....ani złotówki nam nie spuścił,co do grosza zapłaciliśmy i jeszcze doprosić się nie mogliśmy,żeby ktoś te obróbki przyszedł skończyć,a on ma jeszcze czelność mówić,że my mamy za to zapłacić!!! :evil: :evil: Normalnie się we mnie zagotowało :evil: Mąż oczywiście skontaktował się mailowo z Panem P. i powiedział,że zapłacilismy za wszystko i to,że jesteśmy za granicą nie oznacza,że można nas tak wykorzystywać i jeszcze na dodatek nikt do tej pory nie sprawdził cieknącego komina na górze,a mówiliśmy o tym już dawno temu..... :evil:

A jeśli chodzi o życie,to troszkę więcej korzystamy :) w końcu młodzi jesteśmy,a przecież nie możemy cały czas tylko dusić tych piśków!! trzeba troszkę powydawać ;):D8)

Z pracą to jest na razie ok,ale recesja nas dopada i gościu obcina godziny :-? Mam nadzieję,że będzie ok :)

A tak z nowych nowości,to dostałam na urodzinki mojego pierwszego w życiu żywego kwiatka,takiego do hodowania :) Muszę tylko pamiętać o tym,żeby go w miarę regularnie podlewać :lol:.....kiedyś jak mieszkaliśmy z w innym domu,to jak nasi współlokatorzy wyjeżdżali na 2 tygodnie,to zawsze nas prosili,żeby im kwiatków doglądać,a mieli ich pełno na parapetach itp. :-? i zawsze tuż przed ich powrotem staralismy się uratować te kwiatki,bo były trochę podsuszone :lol:....ja powiedziałam (i na szczęście mój Mężuś jest za) ,że na parapetach absolutnie żadnych kwiatów nie będziemy mieć) :roll:....ten,którego dostałam na szczęście będzie duuuuży (o ile dożyje) i może sobie stać w kąciku :D A oto i on:

http://4shared.com/download/204334939/1d2ae344/RIMG1180.jpg

Izka,ten kwiatek to chyba dracena i o ile się nie mylę,to nie wymaga on zbyt dużej pielęgnacji. Oby tylko nie zapominać o podlewaniu raz w tygodniu.

No to super,że zbyt dużej pielęgnacji nie wymaga,bo długo by u mnie nie pobył :o:lol:.....raz w tygodniu to chyba nie zapomną go podlać :roll::wink::lol:

Ale ciszaaaaa.....:o chyba jakiś przestój jest :roll:....u nas na budowie w sumie też nic się nie dzieje na razie :roll:

Ten rok to w większości poświęcamy na wesele :)....wszystko już jest,tylko nocleg załatwić i po ubrania pojechać.....:D....oczywiście już praktycznie pewne jest,że na Ukrainę pojedziemy,bo moją wymarzoną suknię wycenili mi bardzo tanio....:D:D już się nie mogę doczekać....:D