Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Celesta Rex

Recommended Posts

klinkier na elewacjii napewno będzie wyglądał cudnie :wink:

czekam na efekty z niecierpliwością :o

Dziękuję :oops: Od razu mi się humor poprawił :) :D

super, ale poczekaj jak zaczną kłaść to będziesz zachwycona :o

trzymam kciuki za pogode bo jak u nas dach to miał lekkie poślizgi bo lało i wiało na przemian :evil: ale wczoraj jeszcze kończyli na cacy dach :wink: mam nadzieje ze bedzie ładna pogoda bo chcemy tynki kłasc i niech szybciutko wyschną :roll:

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

super, ale poczekaj jak zaczną kłaść to będziesz zachwycona :o

Niestety,nie będę obecna przy tej wiekopomnej chwili :-? (wakacje dopiero w październiku) Ale za to zmolestuję teściów,żeby klatka po klatce robili zdjęcia :lol: :D:D W większości to dzięki ich nadzorowi już tyle zrobiliśmy i mam co zamieścić w galerii :rotfl: za co jestem dozgonnie wdzięczna :D:oops:

trzymam kciuki za pogode bo jak u nas dach to miał lekkie poślizgi bo lało i wiało na przemian :evil: ale wczoraj jeszcze kończyli na cacy dach :wink: mam nadzieje ze bedzie ładna pogoda bo chcemy tynki kłasc i niech szybciutko wyschną :roll:

Nio ja dla Was też 3mam kciuki za pogodę,bo jak nie będzie padać,to szybciej zobaczę tynki :D U nas coś ostatnio pogoda się pogorszyła (już nie ma tyle słońca,troszkę kropi i duszno jest),więc pomyślałam,że może moje modły się spełniły i nastąpi wymiana - w Polsce słońce (tak,jak powinno być),a w Irlandii ten deszcz (tak,jak zawsze było). Na takie poświęcenie mogę się zdobyć :D

Tak mnie jakoś wzięło i zaczęłam trochę szukać płytek do łazienek (co by nie leniuchować) i oto co zalazłam :o :o

http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/nelia-nil

To jest takie zestawienie kolorów,jakie nam się podoba :D :D Mam na myśli przede wszystkim Nelia Beige i Nelia Brown oraz Nil Beige :D a Nelia Beige z wzorkiem kwiatowym to po prostu cudo :o :o :D Jak znalazł do górnej łazienki :D Teraz tylko muszę pokazać Małżowi :D co by nie mówił,że za jego plecami coś kręcę 8) :lol:

Wpadam z rewizytą :) No faktycznie, zaczęliśmy budowę w tym samym czasie :) i też koło teściów :)

Bardzo fajna ta Wasza Celesta :) Dziś, wiedząc, że będę mieć trójkę dzieci, pewnie wybrałabym taki projekt jak Wasz, tzn. z tym dodatkowym pokojem nad garażem i koniecznie z prawdziwego zdarzenia miejscem na duży stół z krzesłami :roll: No ale cóż, nie wszystko się da przewidzieć :wink:

Będę kibicować, żeby prace przyspieszyły :) pozdrowionka

Dziś, wiedząc, że będę mieć trójkę dzieci, pewnie wybrałabym taki projekt jak Wasz, tzn. z tym dodatkowym pokojem nad garażem i koniecznie z prawdziwego zdarzenia miejscem na duży stół z krzesłami :roll: No ale cóż, nie wszystko się da przewidzieć :wink:

Witam bartyś :) Co do miejsca na duży stół z krzesłami,to muszę powiedzieć,że aż tyle tego miejsca to nie mamy :roll: W sumie to jak niedawno zaczęliśmy przeglądać narożniki,to zaczęliśmy się zastanawiać,czy dobrym pomysłem było zostawienie pokoju zabaw za salonem,czy nie lepiej było zrobić większy salon :roll: Nio ale stało się i będziemy musieli jakoś sobie wszystko rozplanować :D Kupimy mniejszy narożnik :lol: :lol: 8)

Witam z rewizytą :-). Super wam że już jesteście na tym etapie. Kiedy planujecie powrót do kraju, żeby się wprowadzić?

Witaj tofee :) Na razie jeszcze nie planujemy powrotu do Polski,ponieważ chcemy jak najwięcej zrobić w domku :roll: Chyba,że wygramy w lotto :lol: :lol: to już na drugi dzień będziemy :lol: :lol: :lol: A może nie na drugi dzień,bo w sumie najpierw trzeba by było wygraną doebrać, nio i zwiedzić całą Irlandię :D :D :lol: 8) Echhhh pomarzyć każdy może :D

A dziś w sumie nic ciekawego się nie wydarzyło na budowie :-? Mój Małż na razie zajmuje się szukaniem akcesoriów potrzebnych do wykonania elewacji (kotew,kratek wentylacyjnych) :roll:

Ja mam dzień wolny dziś i jutro więc się lenię :lol: to znaczy nie lenię,tylko leżę i szukam kominka :D Wcześniej oczywiście musiał być relax zakupowy :o szkoda tylko,że jeszcze nie do domku :roll: To będzie moja ulubiona część :lol: :lol: Akcesoria i pierdółki :lol: 8)

Tak mnie jakoś wzięło i zaczęłam trochę szukać płytek do łazienek (co by nie leniuchować) i oto co zalazłam :o :o

http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/nelia-nil

To jest takie zestawienie kolorów,jakie nam się podoba :D :D Mam na myśli przede wszystkim Nelia Beige i Nelia Brown oraz Nil Beige :D a Nelia Beige z wzorkiem kwiatowym to po prostu cudo :o :o :D Jak znalazł do górnej łazienki :D Teraz tylko muszę pokazać Małżowi :D co by nie mówił,że za jego plecami coś kręcę 8) :lol:

Okazało się jednak,że znaleźliśmy coś lepsiejszego :D Zadecydowaliśmy,że na 100 a nawet 200% w górnej łazience będą płytki Tubądzin Zambia :D Myśleliśmy też nad Tubądzin Andaluzja,ale ostatecznie zadecydowaliśmy,że Zambia :D Tylko,kiedy przyjdzie czas,żeby kłaść :roll: Jeszcze sporo wody upłynie :roll: Ale nie zaszkodzi poszukać :lol: Teraz poszukam czegoś do łazienki dolnej :roll:

Zadecydowaliśmy,że na 100 a nawet 200% w górnej łazience będą płytki Tubądzin Zambia

bardzo ciekawa łazieneczka wyjdzie :wink:

: Jeszcze sporo wody upłynie :roll: Ale nie zaszkodzi poszukać :lol:

powiem Ci ze nawet trzeba wczesniej szukac bo jak przyjdzie czas na wybór płytek to mozesz miec za mało czasu i wtedy :cry:

Teraz poszukam czegoś do łazienki dolnej :roll:

szukaj szukaj i pokazuj nam co upolowałaś :o

Jak na razie,to wybraliśmy parapety zewnętrzne :D z płytek klinkierowych typ S

http://4shared.com/download/115297203/1a8ee57d/_2__parapety.jpg - nasz to szkliwiona ciemny brąz,drugi od góry :D

Jeszcze tylko musimy zdecydować jak głębokie będą - 30 cm czy 35 :roll: Nie chcemy,żeby za bardzo wystawały,ale też za krótkie nie mogą być :roll: :-? Najlepiej gdyby miały 33 cm :lol: ale takich nie robią :-?

jak tu dobrac zeby dobrze było :roll: no jak.......

szczerze mówiąc,to nie wiem czy nasze aż tak dokładnie będą pasować,bo nie widzieliśmy ich na żywo :roll: Okna mamy bardzo ciemne i rolety też są w ciemnym brązie,więc na podstawie tego doszliśmy do wniosku,że będą nam pasować raczej ciemne parapety :) Poza tym niektóre fragmenty elewacji będą też w ciemnym brązie (wega),więc mam nadzieję,że będzie to tworzyło w miarę jedną całość :D Ciężko jest tak dobrać kolory,bo np. my wszystkie elementy (okna,drzwi zewnętrzne główne i do kotłowni,bramę garażową) mamy w kolorze orzech,a widzisz jak się odcień różni :roll: nie da się tak dokładnie wszystkiego dopasować,zwłaszcza,jak większości rzeczy się nie widzi na żywo,tylko na zdjęciach :roll: ale nawet na żywo nie zawsze wychodzi to dopasowywanie :roll: nio ale któż by się takimi szczególikami przejmował ;) :D

A macie jakieś konkretne odcienie upatrzone jeśli chodzi o parapety zewnętrzne?