waldi8321 01.07.2009 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 jak tam poszukiwania?? Poszukiwania zakończone dzięki A$IA :D W górnej łazience,tak jak pisałam,będzie Tubądzin Zambia, a w łazience na dole Tubądzin Andaluzja Mam nadzieję,że już nic się nie zmieni dobra decyzja wyjdzie napewno pięknie Dzięki za podtrzymanie ducha Nio mam taką nadzieję Musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 02.07.2009 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A tak trochę z inej beczki.... Kiedyś,jak będziemy wykańczać domek wewnątrz,to mamy zamiar zrobić sobie jakby mini barek (ponieważ nie mamy drzwi z kuchni do salonu,tylko takie przejście,to żeby trochę to wykorzystać). Patrząc na projekt,to w sumie nie bardzo mi się to wydaje ale musimy coś z tym zrobić Wydaje mi się,że w salonie bez architekta się nie obejdzie W dalszym ciągu się zastanawiamy,,czy nie lepiej było zrezygnować z pokoju z zabawkami A tu już gniazdka porobione i tynki też echhhh Nio więc,kiedy wróciłam dziś do domku z pracy mój Małżyk pokazał mi coś,co bardzo mu się spodobało (mi zresztą też ) i na wzór czego chcielibyśmy zrobić nasz barek: o - coś takiego: http://4shared.com/download/115426256/ea650de/barek.jpg Zostałam 'zmolestowana',żeby zamieścić to zdjęcie teraz i zapytać się,czy ktoś może zna kogoś,kto podjąłby się wykonania takiego czegoś lub czegoś w tym stylu Małż mówi,że lepiej wcześniej się zapytać i zorientować,bo sobie zanotujemy na przyszłość i później będzie łatwiej Ciężko nie przyznać mu racji Nio więc może znacie jakiegoś wykonawcę,który podjąłby się wykonania takiej oto roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.07.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 barek super ale co do wykonania to ja sie nieorientuje poniewaz ja tez wybieram na odleglosc - podobnie jak ty. ale ogolnie pomysl bardzo fajny . mysle ze nie bedzie najmniejszego problemu z wykonaniem.teraz stolarze takie cuda wyrabiają ze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.07.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A macie jakieś konkretne odcienie upatrzone jeśli chodzi o parapety zewnętrzne? wlasnie myslalam nad tym i chyba postawie na taki kolor jak kominy . poniewaz ja mam okna białe to za duzego pola do popisu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 02.07.2009 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A macie jakieś konkretne odcienie upatrzone jeśli chodzi o parapety zewnętrzne? wlasnie myslalam nad tym i chyba postawie na taki kolor jak kominy . poniewaz ja mam okna białe to za duzego pola do popisu nie mam. Nio w sumie też myślałam,że kolor zbliżony do kominów najbardziej by pasował bo w kolorze dachu to by się za bardzo rzucało w oczy (chyba) My dzisiaj dostaliśmy maila od Pana od parapetów z propozycją,że wyśle nam 2 płytki (jedna 30 cm,a druga 35 cm),żebyśmy sobie sprawdzili,jaka długość nam będzie pasowała Jestem bardzo zadowolona,bo my w sumie nie wpadliśmy na taki pomysł,a on sam zaproponował To się nazywa sprzedawca,który dba o dobro klienta :D Przy okazji sobie kolor sprawdzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 02.07.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Poszukiwania zakończone dzięki A$IA W górnej łazience,tak jak pisałam,będzie Tubądzin Zambia, a w łazience na dole Tubądzin Andaluzja Mam nadzieję,że już nic się nie zmieni O rany,rany! Oby Wam super wyszła ta łazienka i obyscie byli zadowoleni! Bo ja nie ,to będzie na mnie... nie no,zartuje.mam nadz.,że nie Co do parapetów,to my walneliśmy blaszane.A wiecie dlaczego? Bo nam sie spieszyło i nie miełam kto nam zrobic,tak na szybko Ale jakoś mi,to w sumie nie przeszkadza...Ale podobaja mi się te płyteczki,i kolorek,który wybrałaś rownież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 03.07.2009 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Poszukiwania zakończone dzięki A$IA W górnej łazience,tak jak pisałam,będzie Tubądzin Zambia, a w łazience na dole Tubądzin Andaluzja Mam nadzieję,że już nic się nie zmieni O rany,rany! Oby Wam super wyszła ta łazienka i obyscie byli zadowoleni! Bo ja nie ,to będzie na mnie... nie no,zartuje.mam nadz.,że nie Hehehe nio jak nie wyjdzie,to zwalę na Ciebie ....ŻARTUJĘ!! Jak coś by było nie tak,to ale będziemy mieć do siebie,bo to my będziemy projektować ułożenie płytek Teraz jestem pochłonięta kolekcjonowaniem programów do projektowania wnętrz Próbowałam w Corelu x4 ale zbyt skomplikowane dla mnie może gdybym miała polską wersję,ale mam angielską i mimo iż sobie dobrze radzę z angielskim,to ten program jednak przerasta moje możliwości Znalazłam Pro100 i jak dam radę,to będę w łaience układać płytka po płytce kolekcje Tubądzina :lol: Ale podobaja mi się te płyteczki,i kolorek,który wybrałaś rownież Dzięki W sumie to mało osób zwraca uwagę na parapety My wybraliśmy takie ze względu na elewację klinkierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 03.07.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Jest wiele rzeczy,na które nie zwraca sie normalnie uwagi,ale w trakcie budowania,jak trzeba wybrać każdą rzecz,to staje się przed dużymi dylematami.Choć właśnie ,pewnie nikt nie będzie zwracał na to później uwagi wiekszej... Ale,to jest właśnie radość budowania.Nawet małe rzeczy cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 03.07.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ale,to jest właśnie radość budowania.Nawet małe rzeczy cieszą Tak tak a ile trzeba łez wylać no...ale pózniej to tylko radosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 03.07.2009 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ale,to jest właśnie radość budowania.Nawet małe rzeczy cieszą Tak tak a ile trzeba łez wylać no...ale pózniej to tylko radosc Nio nawet małe rzeczy cieszą i łez też trzeba dużo wylać,a oprócz tego ile kaski trzeba wydać,żeby było tak jak trzeba to tak jak studnia bez dna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 04.07.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 to tak jak studnia bez dna.... oj tak tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 05.07.2009 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Wczoraj się dowiedziałam,że Pan od ogrzewania wkroczy pod koniec przyszłego tygodnia a nie pod koniec lipca,jak mówił Nio więc teraz jeszcze ostatnie poprawki jeśli chodzi o rozmieszczenie kaloryferów,gdzie co dokładnie,co by później nie było płaczu i zgrzytania zębów Najgorsze,że nie widzimy każdego pomieszczenia,tylko mamy projekt i na nim zaznaczamy czy w danym miejscu ma zostać kaloryfer,czy przesunąć go gdzieś Mam nadzieję,że wszystko dobrze poustawiamy Najgorzej jest z górną łazienką,bo tam kaloryfer jest pomiędzy sauną i wanną i wchodzi tak "na styk",więc muszą być odpowiednie parametry zachowane Po różnych przygodach,jakie nas spotkały,aż się boję tej instalacji ale musi być dobrze wreszcie coś ruszy A tak poza tym,to jestem na razie na etapie czytania instrukcji obsługi do programu pro100 Wczoraj prawie zasnęłam nad tym Ja nie wiem,jak zaprojęktuję te łazienki i kuchnię Uparłam się,że ja robię dolną (bo sufit prosty),a mój ukochany Małżyk może zrobić górną (bo są skosy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 05.07.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Wczoraj się dowiedziałam,że Pan od ogrzewania wkroczy pod koniec przyszłego tygodnia a nie pod koniec lipca,jak mówił to super i podobnie jak u nas Nio więc teraz jeszcze ostatnie poprawki jeśli chodzi o rozmieszczenie kaloryferów,gdzie co dokładnie,co by później nie było płaczu i zgrzytania zębów tak tak i to jest najgorsze na odległość ale musi być dobrze nawet nie mozesz być innej myśli bedzie superrrrrr wreszcie coś ruszy ruszyyyy i nawet nie zauważysz a będzie juz wszystko na tip-top Uparłam się,że ja robię dolną (bo sufit prosty),a mój ukochany Małżyk może zrobić górną (bo są skosy) sprytna istotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 06.07.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Wczoraj się dowiedziałam,że Pan od ogrzewania wkroczy pod koniec przyszłego tygodnia a nie pod koniec lipca,jak mówił to super i podobnie jak u nas Nio to pewnie tak samo się nerwujesz,jak ja Z jednej strony radość,że następy etap będzie,a z drugiej strony nerwówka,bo wiadomo,każdy chce mieć dobrze zrobione wszystko,a zwłaszcza ogrzewanie jak słyszałałam jakie ludzie mieli jazdy po podłączeniu niektórych elementów,to masakra A mogę zapytać jaki piec wybraliście?Na gaz czy coś innego? Nio więc teraz jeszcze ostatnie poprawki jeśli chodzi o rozmieszczenie kaloryferów,gdzie co dokładnie,co by później nie było płaczu i zgrzytania zębów tak tak i to jest najgorsze na odległość echhh Ty wiesz,jak to jest Chciałoby się częściej przylatywać,ale bilety kosztują majątek a tu trzeba na domek składać nio i urlop trudno dostać w tym samym czasie Ja nie wiem,bo do innych krajów loty są tańsze,niż do Polski A na Polsce zarabiają,bo tyle Polaków siedzi za granicą ale musi być dobrze nawet nie mozesz być innej myśli bedzie superrrrrr staram się,och jak ja się staram :D wreszcie coś ruszy ruszyyyy i nawet nie zauważysz a będzie juz wszystko na tip-top oby oby :lol: Uparłam się,że ja robię dolną (bo sufit prosty),a mój ukochany Małżyk może zrobić górną (bo są skosy) sprytna istotka Nio my kobitki to jak lisiczki - spryciule takie :lol: A kaloryfery już zaznaczyłam na rysunkach,część zmieniłam (oczywiście po konsultacji z drugą połówką) Po drodze okazało się,że chyba zamówiliśmy o 1 grzejnik za mało Musimy poczekać,aż teściu sprawdzi i jakby co,to będziemy musieli dokupić jeden (z tego co wiem,to akurat w naszym pokoju ). Nio i wkrótce wyślę teściom nasze decyzje w sprawie kaloryferów,a oni pokażą to Panu od centralnego i później już wszystko w jego rękach Lepiej,żeby się postarał Gosiu,a możesz mi napisać,ile płacicie gościowi za robociznę? I czy robicie podłogówkę?Bo my robimy podłogówkę w dolnej i w górnej łazience,w kuchni i w wiatrołapie A Pan policzył za robociznę 3000 pln i nie mam niczego do porównania nie wiem,czy to taki standard.....mamy mieć 16 grzejników + 2 (w łazienkach),podłogówka w 4 pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 06.07.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Hej Dzieki za wizyte w moim dzienniku i spiesze z rewizyta Ależ Wy sympatycznie wyglądacie na zdjęciach I tak młodo, jak my Widzę, że jesteście już "dalej posunieci" niz my. Bardzo podoba mi się Wasz domek! My teraz przez jakieś parę mięsięcy nie odwiedzimy naszej chałupki (( A w tamtym roku było się przez całe 7 tygodni!!! No cóż, coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 06.07.2009 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ależ Wy sympatycznie wyglądacie na zdjęciach I tak młodo, jak my :lol::lol: Widzę, że jesteście już "dalej posunieci" niz my. Bardzo podoba mi się Wasz domek! My teraz przez jakieś parę mięsięcy nie odwiedzimy naszej chałupki (( A w tamtym roku było się przez całe 7 tygodni!!! No cóż, coś za coś Nio ale pomyśl o tym jakie szczęście Was spotkało i jak będzie jak córunia przyjdzie na świat to zrekompensuje wszystko a później się nie obejrzycie jak znów będziecie w Polsce i budowa pójdzie błyskawicznie :D My jak na razie w ciągu prawie 3 lat byliśmy zaledwie 3 razy (raz na rok) ale już od przyszłego roku częściej będziemy przyjeżdżać przynajmniej mam taką nadzieję Rówwnież życzę powodzenia w budowie domku! i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 06.07.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 A mogę zapytać jaki piec wybraliście?Na gaz czy coś innego? my będziemy mieć pompę ciepła i calutki dom podłogówka właśnie dzisiaj od rana panowie zaczynali kłaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 06.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Gosiu,a możesz mi napisać,ile płacicie gościowi za robociznę? wiesz to trochę inne koszty bo u nas całosc podłogówka . cos około 15 tys. cały materiał, rurki,maty,folie,skrzynki itd....+robocizna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 07.07.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Gosiu,a możesz mi napisać,ile płacicie gościowi za robociznę? wiesz to trochę inne koszty bo u nas całosc podłogówka . cos około 15 tys. cały materiał, rurki,maty,folie,skrzynki itd....+robocizna . Nio to rzeczywiście trochę różnicy jest fajnie będziecie mieć wszędzie cieplutko pod stópkami :lol: Trochę to kosztuje ale za to jaka wygoda i na zawsze A u mnie zmagań z programem pro100 ciąg dalszy już rozpracowałam na jakiej zasadzie umieszczać w łazience płytkę po płytce :D a raczej przeczytałam na muratorze i wiem wszystko dzięki anna-maria3 trochę ciężko jest na początku i takie dłubanie,ale może wkrótce wkleję efekt Nie brakuje też niemiłych niespodzianek No więc sprawdzaliśmy zamówienie grzejników i okazało się po obliczeniach,że zamówionych zostało 15 a powinno być 16 Oczywiście w naszym przyszłym pokoju zabrakło Nie mam zielonego pojęcia jak to się stało Mamy stare maile i z ofert innych osób wynikało,że miało być 16 grzejników,bo wszyscy przygotowywali nam cennik pod 16 a tu jak Mąż składał zamówienie,to zamówił 15 nie wiadomo dlaczego Nio ale na nas nie ma mocnych Nawet nie złościłam się na Mężusia,tylko powiedziałam,żeby skontaktował się z firmą,u której kupowaliśmy te grzejniki Ale jestem wyrozumiała :lol: i dokupiliśmy jeden Wkrótce powinien dotrzeć,więc problem rozwiązany Zamówiliśmy też styropian pod wylewki :D Na dole (oprócz garażu i kotłowni) i w górnej łazience położymy Termoorganika Platinum "Dach i podłoga", w kotłowni i w garażu Termoorganika Gold Parking,a na górze Termoorganika Superakustic. Mam nadzieję,że Mąż dobrze obliczył ilości i dobry styropian wybrał A tak poza tym,to jutro wchodzi Pan od ogrzewania i zobaczymy co będzie się działo :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 A tak poza tym,to jutro wchodzi Pan od ogrzewania i zobaczymy co będzie się działo :D:D napewno będzie się działo a my tu jajka znesiemy z tej ciekawosci ? prawda ? bo jak tu wytrzymac skoro tyle się dzieje na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts