Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Celesta Rex

Recommended Posts

jak tam poszukiwania?? :wink:

Poszukiwania zakończone dzięki A$IA :D:D W górnej łazience,tak jak pisałam,będzie Tubądzin Zambia, a w łazience na dole Tubądzin Andaluzja :D Mam nadzieję,że już nic się nie zmieni :roll: :D

dobra decyzja :wink: wyjdzie napewno pięknie :p

Dzięki za podtrzymanie ducha :D Nio mam taką nadzieję :D :p Musi :lol: :D

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tak trochę z inej beczki.... :roll: Kiedyś,jak będziemy wykańczać domek wewnątrz,to mamy zamiar zrobić sobie jakby mini barek :roll: (ponieważ nie mamy drzwi z kuchni do salonu,tylko takie przejście,to żeby trochę to wykorzystać). Patrząc na projekt,to w sumie nie bardzo mi się to wydaje :( ale musimy coś z tym zrobić :-? Wydaje mi się,że w salonie bez architekta się nie obejdzie :-? W dalszym ciągu się zastanawiamy,,czy nie lepiej było zrezygnować z pokoju z zabawkami :roll: :( A tu już gniazdka porobione i tynki też :-? echhhh

Nio więc,kiedy wróciłam dziś do domku z pracy mój Małżyk pokazał mi coś,co bardzo mu się spodobało (mi zresztą też :D ) i na wzór czego chcielibyśmy zrobić nasz barek: o - coś takiego:

http://4shared.com/download/115426256/ea650de/barek.jpg

Zostałam 'zmolestowana',żeby zamieścić to zdjęcie teraz i zapytać się,czy ktoś może zna kogoś,kto podjąłby się wykonania takiego czegoś :roll: lub czegoś w tym stylu :roll: Małż mówi,że lepiej wcześniej się zapytać i zorientować,bo sobie zanotujemy na przyszłość i później będzie łatwiej :roll: Ciężko nie przyznać mu racji ;) Nio więc może znacie jakiegoś wykonawcę,który podjąłby się wykonania takiej oto roboty :D

A macie jakieś konkretne odcienie upatrzone jeśli chodzi o parapety zewnętrzne?

wlasnie myslalam nad tym i chyba postawie na taki kolor jak kominy . poniewaz ja mam okna białe to za duzego pola do popisu nie mam. :wink:

Nio w sumie też myślałam,że kolor zbliżony do kominów najbardziej by pasował :D bo w kolorze dachu to by się za bardzo rzucało w oczy (chyba) :roll:

My dzisiaj dostaliśmy maila od Pana od parapetów z propozycją,że wyśle nam 2 płytki (jedna 30 cm,a druga 35 cm),żebyśmy sobie sprawdzili,jaka długość nam będzie pasowała :D Jestem bardzo zadowolona,bo my w sumie nie wpadliśmy na taki pomysł,a on sam zaproponował :D To się nazywa sprzedawca,który dba o dobro klienta :D:D Przy okazji sobie kolor sprawdzimy ;) :lol:

Poszukiwania zakończone dzięki A$IA W górnej łazience,tak jak pisałam,będzie Tubądzin Zambia, a w łazience na dole Tubądzin Andaluzja Mam nadzieję,że już nic się nie zmieni

O rany,rany! Oby Wam super wyszła ta łazienka i obyscie byli zadowoleni! :D

Bo ja nie ,to będzie na mnie... :o

nie no,zartuje.mam nadz.,że nie :wink:

Co do parapetów,to my walneliśmy blaszane.A wiecie dlaczego? Bo nam sie spieszyło i nie miełam kto nam zrobic,tak na szybko :lol: Ale jakoś mi,to w sumie nie przeszkadza...Ale podobaja mi się te płyteczki,i kolorek,który wybrałaś rownież :D

Poszukiwania zakończone dzięki A$IA W górnej łazience,tak jak pisałam,będzie Tubądzin Zambia, a w łazience na dole Tubądzin Andaluzja Mam nadzieję,że już nic się nie zmieni

O rany,rany! Oby Wam super wyszła ta łazienka i obyscie byli zadowoleni! :D

Bo ja nie ,to będzie na mnie... :o

nie no,zartuje.mam nadz.,że nie :wink:

Hehehe nio jak nie wyjdzie,to zwalę na Ciebie :wink: ....ŻARTUJĘ!! :lol: Jak coś by było nie tak,to ale będziemy mieć do siebie,bo to my będziemy projektować ułożenie płytek :roll: :D Teraz jestem pochłonięta kolekcjonowaniem programów do projektowania wnętrz :o Próbowałam w Corelu x4 :o ale zbyt skomplikowane dla mnie :lol::roll: może gdybym miała polską wersję,ale mam angielską i mimo iż sobie dobrze radzę z angielskim,to ten program jednak przerasta moje możliwości :roll: :-? :oops: Znalazłam Pro100 i jak dam radę,to będę w łaience układać płytka po płytce kolekcje Tubądzina :lol::lol:

Ale podobaja mi się te płyteczki,i kolorek,który wybrałaś rownież :D

Dzięki :oops: :D

W sumie to mało osób zwraca uwagę na parapety :roll: My wybraliśmy takie ze względu na elewację klinkierem :)

Jest wiele rzeczy,na które nie zwraca sie normalnie uwagi,ale w trakcie budowania,jak trzeba wybrać każdą rzecz,to staje się przed dużymi dylematami.Choć właśnie ,pewnie nikt nie będzie zwracał na to później uwagi wiekszej... :roll:

Ale,to jest właśnie radość budowania.Nawet małe rzeczy cieszą :wink:

Ale,to jest właśnie radość budowania.Nawet małe rzeczy cieszą :wink:

Tak tak :wink: a ile trzeba łez wylać :cry: no...ale pózniej to tylko radosc :D

Nio nawet małe rzeczy cieszą i łez też trzeba dużo wylać,a oprócz tego ile kaski trzeba wydać,żeby było tak jak trzeba :o :roll: to tak jak studnia bez dna.... :o :wink:

Wczoraj się dowiedziałam,że Pan od ogrzewania wkroczy pod koniec przyszłego tygodnia :o :D a nie pod koniec lipca,jak mówił :o :) Nio więc teraz jeszcze ostatnie poprawki jeśli chodzi o rozmieszczenie kaloryferów,gdzie co dokładnie,co by później nie było płaczu i zgrzytania zębów :D :lol: :o Najgorsze,że nie widzimy każdego pomieszczenia,tylko mamy projekt i na nim zaznaczamy czy w danym miejscu ma zostać kaloryfer,czy przesunąć go gdzieś :-? :roll: Mam nadzieję,że wszystko dobrze poustawiamy :roll: Najgorzej jest z górną łazienką,bo tam kaloryfer jest pomiędzy sauną i wanną i wchodzi tak "na styk",więc muszą być odpowiednie parametry zachowane :o Po różnych przygodach,jakie nas spotkały,aż się boję tej instalacji :o :roll: :lol: ale musi być dobrze :lol: wreszcie coś ruszy :D

A tak poza tym,to jestem na razie na etapie czytania instrukcji obsługi do programu pro100 :lol: Wczoraj prawie zasnęłam nad tym :roll: :lol: Ja nie wiem,jak zaprojęktuję te łazienki i kuchnię :lol: :lol: Uparłam się,że ja robię dolną (bo sufit prosty),a mój ukochany Małżyk może zrobić górną (bo są skosy) 8) :lol: :lol:

Wczoraj się dowiedziałam,że Pan od ogrzewania wkroczy pod koniec przyszłego tygodnia :o :D a nie pod koniec lipca,jak mówił :o :)

to super i podobnie jak u nas :wink:

Nio więc teraz jeszcze ostatnie poprawki jeśli chodzi o rozmieszczenie kaloryferów,gdzie co dokładnie,co by później nie było płaczu i zgrzytania zębów :D :lol: :o

tak tak i to jest najgorsze na odległość :(

ale musi być dobrze :lol:

nawet nie mozesz być innej myśli :o bedzie superrrrrr :wink:

wreszcie coś ruszy :D

ruszyyyy i nawet nie zauważysz a będzie juz wszystko na tip-top :D

Uparłam się,że ja robię dolną (bo sufit prosty),a mój ukochany Małżyk może zrobić górną (bo są skosy) 8) :lol: :lol:

sprytna istotka :lol:

Wczoraj się dowiedziałam,że Pan od ogrzewania wkroczy pod koniec przyszłego tygodnia :o :D a nie pod koniec lipca,jak mówił :o :)

to super i podobnie jak u nas :wink:

Nio to pewnie tak samo się nerwujesz,jak ja :roll: Z jednej strony radość,że następy etap będzie,a z drugiej strony nerwówka,bo wiadomo,każdy chce mieć dobrze zrobione wszystko,a zwłaszcza ogrzewanie :roll: jak słyszałałam jakie ludzie mieli jazdy po podłączeniu niektórych elementów,to masakra :roll: :-?

A mogę zapytać jaki piec wybraliście?Na gaz czy coś innego? :)

Nio więc teraz jeszcze ostatnie poprawki jeśli chodzi o rozmieszczenie kaloryferów,gdzie co dokładnie,co by później nie było płaczu i zgrzytania zębów :D :lol: :o

tak tak i to jest najgorsze na odległość :(

echhh Ty wiesz,jak to jest :( Chciałoby się częściej przylatywać,ale bilety kosztują majątek :evil: a tu trzeba na domek składać :roll: nio i urlop trudno dostać w tym samym czasie :roll: Ja nie wiem,bo do innych krajów loty są tańsze,niż do Polski :o :evil: A na Polsce zarabiają,bo tyle Polaków siedzi za granicą :roll:

ale musi być dobrze :lol:

nawet nie mozesz być innej myśli :o bedzie superrrrrr :wink:

staram się,och jak ja się staram :D:D

wreszcie coś ruszy :D

ruszyyyy i nawet nie zauważysz a będzie juz wszystko na tip-top :D

oby oby :lol::lol:

Uparłam się,że ja robię dolną (bo sufit prosty),a mój ukochany Małżyk może zrobić górną (bo są skosy) 8) :lol: :lol:

sprytna istotka :lol:

Nio my kobitki to jak lisiczki - spryciule takie :D:lol::lol:

A kaloryfery już zaznaczyłam na rysunkach,część zmieniłam (oczywiście po konsultacji z drugą połówką) :D Po drodze okazało się,że chyba zamówiliśmy o 1 grzejnik za mało :o :roll: :x Musimy poczekać,aż teściu sprawdzi i jakby co,to będziemy musieli dokupić jeden (z tego co wiem,to akurat w naszym pokoju :lol::roll:). Nio i wkrótce wyślę teściom nasze decyzje w sprawie kaloryferów,a oni pokażą to Panu od centralnego i później już wszystko w jego rękach :D Lepiej,żeby się postarał :lol::evil::lol:

Gosiu,a możesz mi napisać,ile płacicie gościowi za robociznę? I czy robicie podłogówkę?Bo my robimy podłogówkę w dolnej i w górnej łazience,w kuchni i w wiatrołapie :) A Pan policzył za robociznę 3000 pln :o i nie mam niczego do porównania :roll: nie wiem,czy to taki standard.....mamy mieć 16 grzejników + 2 (w łazienkach),podłogówka w 4 pomieszczeniach :roll:

Hej :)

Dzieki za wizyte w moim dzienniku i spiesze z rewizyta :lol:

Ależ Wy sympatycznie wyglądacie na zdjęciach :lol:

I tak młodo, jak my :lol:

Widzę, że jesteście już "dalej posunieci" niz my. Bardzo podoba mi się Wasz domek! My teraz przez jakieś parę mięsięcy nie odwiedzimy naszej chałupki :((( A w tamtym roku było się przez całe 7 tygodni!!! No cóż, coś za coś ;)

Ależ Wy sympatycznie wyglądacie na zdjęciach :lol:

I tak młodo, jak my :lol:

:lol::lol::oops::lol::lol:

Widzę, że jesteście już "dalej posunieci" niz my. Bardzo podoba mi się Wasz domek! My teraz przez jakieś parę mięsięcy nie odwiedzimy naszej chałupki :((( A w tamtym roku było się przez całe 7 tygodni!!! No cóż, coś za coś ;)

Nio ale pomyśl o tym jakie szczęście Was spotkało i jak będzie jak córunia przyjdzie na świat :D to zrekompensuje wszystko :D a później się nie obejrzycie jak znów będziecie w Polsce :D i budowa pójdzie błyskawicznie :D:D

My jak na razie w ciągu prawie 3 lat byliśmy zaledwie 3 razy (raz na rok) :roll: ale już od przyszłego roku częściej będziemy przyjeżdżać :D przynajmniej mam taką nadzieję :roll:

Rówwnież życzę powodzenia w budowie domku! :D i cierpliwości :roll:

Gosiu,a możesz mi napisać,ile płacicie gościowi za robociznę?

wiesz to trochę inne koszty bo u nas całosc podłogówka . cos około 15 tys. cały materiał, rurki,maty,folie,skrzynki itd....+robocizna .

Nio to rzeczywiście trochę różnicy jest :roll: fajnie będziecie mieć :lol: wszędzie cieplutko pod stópkami :lol::lol::D Trochę to kosztuje :roll: ale za to jaka wygoda i na zawsze :D

A u mnie zmagań z programem pro100 ciąg dalszy :roll: już rozpracowałam na jakiej zasadzie umieszczać w łazience płytkę po płytce :D:D a raczej przeczytałam na muratorze :lol: i wiem wszystko dzięki anna-maria3 :D trochę ciężko jest na początku i takie dłubanie,ale może wkrótce wkleję efekt :D

Nie brakuje też niemiłych niespodzianek :-? No więc sprawdzaliśmy zamówienie grzejników i okazało się po obliczeniach,że zamówionych zostało 15 a powinno być 16 :-? Oczywiście w naszym przyszłym pokoju zabrakło :roll::wink: Nie mam zielonego pojęcia jak to się stało :( :roll: Mamy stare maile i z ofert innych osób wynikało,że miało być 16 grzejników,bo wszyscy przygotowywali nam cennik pod 16 :-? a tu jak Mąż składał zamówienie,to zamówił 15 nie wiadomo dlaczego :roll: Nio ale na nas nie ma mocnych :lol: Nawet nie złościłam się na Mężusia,tylko powiedziałam,żeby skontaktował się z firmą,u której kupowaliśmy te grzejniki :D Ale jestem wyrozumiała :lol::lol: i dokupiliśmy jeden :D Wkrótce powinien dotrzeć,więc problem rozwiązany :D

Zamówiliśmy też styropian pod wylewki :o:D Na dole (oprócz garażu i kotłowni) i w górnej łazience położymy Termoorganika Platinum "Dach i podłoga", w kotłowni i w garażu Termoorganika Gold Parking,a na górze Termoorganika Superakustic. Mam nadzieję,że Mąż dobrze obliczył ilości i dobry styropian wybrał :roll: :D

A tak poza tym,to jutro wchodzi Pan od ogrzewania i zobaczymy co będzie się działo :D:D:D