Perłóweczka 07.07.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 A u mnie zmagań z programem pro100 ciąg dalszy już rozpracowałam na jakiej zasadzie umieszczać w łazience płytkę po płytce :D a raczej przeczytałam na muratorze i wiem wszystko dzięki anna-maria3 trochę ciężko jest na początku i takie dłubanie,ale może wkrótce wkleję efekt czekam na efekt , ja kiedys cos próbowałam ale odłożyłam na potem i tak juz zostało moze tobie się uda coś stworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula26 08.07.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witajcie! Waldi obserwuję Waszą budowę i zastanawiam sie kiedy ja będę mogła się poszczycić moją Celestą. Narazie jesteśmy na etapie papierków , ale jestem dobrej myśli. Mam do Was pytanko, a mianowicie ile metrów sześciennych zużyliście cementu na fundamenty? Mam prośbę jeszcze o wklejenie fotek jak wygląda pomieszczenie gospodarcze pod schodami oraz pokoje i łazienka na poddaszu. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam paula26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 08.07.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam No proszę jak szybciutko rósł Wasz domek. Wyobrażam sobie, jak to jest być tam a tutaj trzeba podejmować decyzje itp. Ale Waszym plusem jest pomoc rodzinki No kto by się spodziewał, że tyle Rodaków w Irlandii, która mi się podoba, czuję sentyment do Dublina Mam cieplutkie wspomnienia ... Brama garażowa i okna mi się oczywisćie b. podobają. Dachówka, kominy teżżżżżżżż My jak narazie tkwimy w pomysle na kominek z nadmuchem ciepłrgo powietrza, tym bardziej, że jest miejsce na poddaszu na rury... A tak już podjęta decyzja na piec... ale jaki -to nie wiem, zakup za rok, mam czas. Zaś w pomieszczeniu gospodarczym będzie piecyk na gaz... Kominy wczoraj przyjechały 2 - kominek i piec, wentylacja i komin na gaz... Kominek chcemy też wykorzystać... Widze u Was piec..czy to piec Leiera? Życze powodzenia...i czekam na fotki z dalszych postepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 08.07.2009 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witajcie! Waldi obserwuję Waszą budowę i zastanawiam sie kiedy ja będę mogła się poszczycić moją Celestą. Narazie jesteśmy na etapie papierków , ale jestem dobrej myśli. Mam do Was pytanko, a mianowicie ile metrów sześciennych zużyliście cementu na fundamenty? Mam prośbę jeszcze o wklejenie fotek jak wygląda pomieszczenie gospodarcze pod schodami oraz pokoje i łazienka na poddaszu. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam paula26 Witaj paula26 Bardzo się cieszę,że Wy również budujecie Celestę A który projekt dokładnie wybraliście? Ten sam,co my (Celesta Rex),czy troszkę inny? Echhh rozumiem Wasze zmagania z papierkami My w sumie nie mieliśmy za bardzo z tym styczności i większych problemów,bo wynajęliśmy kogoś,kto zajął się całą papierkową robotą Uznaliśmy,że jak budujemy na odległość,to jest to najlepsze wyjście,bo obarczać rodziców takim czymś....nie miałabym sumienia a jak jest ktoś,kto się na tym zna i wie,gdzie pójść,kogo znają w urzędach,to wiadomo,że jest szybciej A tak - ktoś zapomni przybić pieczątki i już się czeka nie wiadomo ile No więc nie musieliśmy czekać zbyt ługo na pozwolenie,bo tylko niecałe pół roku Jeśli chodzi o dokładne zdjęcia pomieszczenia gospodarczego oraz pokoi i łazienki na poddaszu,to muszę zmolestować kogoś,żeby wysłali zdjątka,bo nie mam jeszcze w miarę aktualnych Nie wiem,na kiedy będą,ale postaram się Powodzenia w Waszej budowie Jak tylko coś u Was ruszy,to załóż jakąś galerię na M,a będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 09.07.2009 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam No proszę jak szybciutko rósł Wasz domek. Wyobrażam sobie, jak to jest być tam a tutaj trzeba podejmować decyzje itp. Echhh czasami to mam takiego doła,że aż ciężko ze mną wytrzymać Bo nie raz Wam zazdroszczę dziewczyny,że tak sobie jeździcie na budowę nawet jak piszecie,że jesteście "wyrąbane" i będziecie miały mięśnie jak Pudzian (),to ja bym chciała to poczuć też bo tak naprawdę,to nawet jak byliśmy w Polsce na wakacjach we wrześniu zeszłego roku,to przychodziliśmy na budowę tylko popatrzeć,jak coś jest robione Nawet nie mieliśmy czasu,bo tyle załatwiania było Zawsze tylko wybieranie,a resztę ktoś zrobi Wiem,że niektórzy też z innej strony patrzą i czasami oni chcieliby,żeby ktoś inny coś za nich zrobił,ale ja chociaż chciałabym przy tym być....ale się nie da No ale,jak to mój Mąż mówi (a on wie zawsze najlepiej ),muszę przestać narzekać,bo dobrze jest,że chociaż mamy tu pracę i możemy zarabiać,żeby tak w miarę szybko budować Ma rację,czyż nie?.... nio ale pożalić się można,czyż nie?.... Chociaż przyznam szczerze,że chociaż my wyjechaliśmy właśnie w celu uzbierania na budowę,to nigdy nie pomyśałabym,że tak ciężko czasami będzie No ale już tak daleko zaszliśmy już może półmetek minął - przynajmniej mam taką nadzieję :wink: bo ileż można tu siedzieć :lol: Ale Waszym plusem jest pomoc rodzinki O Boshe Bez tej pomocy,to nawet nie zaczęlibyśmy jeszcze,tylko zbieralibyśmy pieniążki i dopiero po powrocie zaczęli Podziwiam osoby,które same jeżdżą często do Polski,żeby doglądać budowy i nie mają nikogo,kto by im pomógł Albo ta pomoc jest ograniczona to dopiero wyzwanie No kto by się spodziewał, że tyle Rodaków w Irlandii, która mi się podoba, czuję sentyment do Dublina Mam cieplutkie wspomnienia ... Nio ja,jeśli chodzi o miejsca,które widziałam i które zobaczę jeszcze przed powrotem,to przyznam,że są piękne,magiczne...Dublin...hmmm przytłacza mnie trochę,nie bardzo lubię tam jeździć,bo wszyscy jakby pędzą gdzieś,jest mnóstwo ludzi,samochodów,korki brrrr nie wiem,może nie miałam okazji jeszcze poznać go z innej strony,bo nie bywam tam za często,a jak już,to żeby zrobić jakieś zakupki Brama garażowa i okna mi się oczywisćie b. podobają. Dachówka, kominy teżżżżżżżż Dzięki My jak narazie tkwimy w pomysle na kominek z nadmuchem ciepłrgo powietrza, tym bardziej, że jest miejsce na poddaszu na rury... A tak już podjęta decyzja na piec... ale jaki -to nie wiem, zakup za rok, mam czas. Zaś w pomieszczeniu gospodarczym będzie piecyk na gaz... My też będziemy mieć kominek z nadmuchem ciepłego powietrza Na razie wiemy,że będzie ono szło na salon,korytarz,korytarzyk na schodach i nasz pokój A piec będziemy mieć gazowy,chociaż na początku byliśmy przekonani do pieca na paliwo stałe Jeszcze nie kupiliśmy,bo trzeba kupę kaski na to i na razie zajmujemy się elewacją,układaniem ogrzewania i wylewkami Widze u Was piec..czy to piec Leiera? Masz może na myśli komin? Jeśli tak,to rzeczywiście jest on z Leiera Życze powodzenia...i czekam na fotki z dalszych postepów. Dziękować Nio my też wam życzymy powodzenia A fotki może wkrótce zamieszczę jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 09.07.2009 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 A tak poza tym,to jutro wchodzi Pan od ogrzewania i zobaczymy co będzie się działo :D:D napewno będzie się działo a my tu jajka znesiemy z tej ciekawosci ? prawda ? bo jak tu wytrzymac skoro tyle się dzieje na budowie Oj ciężko tu rzeczywiście wytrzymać ale cóż zrobić ...nic innego nie możemy robić,jak tylko jajka znosić () A Pan od ogrzewania dziś był tylko na chwilkę,bo musiał jechać do sklepu wymienić parę rzeczy,bowiem okazało się,że on chciał zrobić ogrzewanie po swojemu - tak łatwiej troszkę a mój Mąż sobie inaczej obmyślił i powiedział Panu,że przykro mu,że już kupił jakieś tam elementy itp.,ale on zaznaczał wyraźnie,że ogrzewanie ma być zrobione tak,jak my chcemy i kropka :lol: Kurka....mam nadzieję,że i tak wszystko dobrze zrobi :roll: bo już tak na początku jakieś nieporozumienia a wkracza już jutro (czwartek) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 09.07.2009 00:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 A u mnie zmagań z programem pro100 ciąg dalszy już rozpracowałam na jakiej zasadzie umieszczać w łazience płytkę po płytce :D a raczej przeczytałam na muratorze i wiem wszystko dzięki anna-maria3 trochę ciężko jest na początku i takie dłubanie,ale może wkrótce wkleję efekt czekam na efekt , ja kiedys cos próbowałam ale odłożyłam na potem i tak juz zostało moze tobie się uda coś stworzyć No więc dziś całe przedpołudnie (przed pójściem do pracy) zmagałam się z układaniem płytek w mojej dolnej łazience i ułożylam ....aż jedną ścianę w sumie tę najtrudniejszą,ale i tak okazało się,że źle zaczęłam i dlatego tak się męczę nio a mój Mąż miał dziś wolne i jak przyszłam do domciu,to okazało się,że większość górnej łazienki ma już zrobioną :roll: Cieszę się ale też troszkę jestem zła,bo mi tyle czasu zajęło rozpracowanie tego,przeczytałam całą instrukcję i na Muratorze szukałam,a i tak ciężko mi idzie jak nie wiem :lol: echhh nigdy nie byłam dobra w takie klocki ale czegóż można się spodziewać po humanistce będę walczyć do końca.... jutro zaczynam od początku i tak do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 09.07.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Kurka....mam nadzieję,że i tak wszystko dobrze zrobi :roll: bo już tak na początku jakieś nieporozumienia a wkracza już jutro (czwartek) :D napewno zrobi tak jak wy chcecie a ktos bedzie wam robił foteczki ??? no to dzis wielki dzien ogrzewania i rurek u nas dzis Panowie konczą kłasc ogrzewanie jutro wchodzi Pan od wylewek foto-relacja bedzie robiona dzis . niewiem czy zdążą mi przesłać jeszcze dziś mam cichą nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 09.07.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 kobitki idziecie jak burza z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula26 09.07.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witajcie! Waldi obserwuję Waszą budowę i zastanawiam sie kiedy ja będę mogła się poszczycić moją Celestą. Narazie jesteśmy na etapie papierków , ale jestem dobrej myśli. Mam do Was pytanko, a mianowicie ile metrów sześciennych zużyliście cementu na fundamenty? Mam prośbę jeszcze o wklejenie fotek jak wygląda pomieszczenie gospodarcze pod schodami oraz pokoje i łazienka na poddaszu. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam paula26 Witaj paula26 Bardzo się cieszę,że Wy również budujecie Celestę A który projekt dokładnie wybraliście? Ten sam,co my (Celesta Rex),czy troszkę inny? Echhh rozumiem Wasze zmagania z papierkami My w sumie nie mieliśmy za bardzo z tym styczności i większych problemów,bo wynajęliśmy kogoś,kto zajął się całą papierkową robotą Uznaliśmy,że jak budujemy na odległość,to jest to najlepsze wyjście,bo obarczać rodziców takim czymś....nie miałabym sumienia a jak jest ktoś,kto się na tym zna i wie,gdzie pójść,kogo znają w urzędach,to wiadomo,że jest szybciej A tak - ktoś zapomni przybić pieczątki i już się czeka nie wiadomo ile No więc nie musieliśmy czekać zbyt ługo na pozwolenie,bo tylko niecałe pół roku Jeśli chodzi o dokładne zdjęcia pomieszczenia gospodarczego oraz pokoi i łazienki na poddaszu,to muszę zmolestować kogoś,żeby wysłali zdjątka,bo nie mam jeszcze w miarę aktualnych Nie wiem,na kiedy będą,ale postaram się Powodzenia w Waszej budowie Jak tylko coś u Was ruszy,to załóż jakąś galerię na M,a będę zaglądać My wybraliśmy projekt Celesta Rex G2. Zależało nam na podwójnym garażu, ponieważ u nas dwa autka są koniecznością... Masz rację papierologia jest straszna , ale narazie przyjmujemy to spokojnie... Dzięki za słowa otuchy. Napewno założę galerię jak ruszymy z budową. Będę czekać na nowe zdjątka z Waszego domu! Pozdrawiam paula26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 09.07.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Program do układania płytek? z kad ja to znam... podobnie jak perłóweczka dałam za wygrana...nie miałam do tego cierpliwości. Szybciej poszło mi poukładanie sobie wszystkiego w głowie i jakoś wyobrażenie tego niz kombinowanie na kompie.No,ale skoro sie zawzęłaś,to mam nadz.,że Ci sie uda i przebrniesz zwycięsko przez ta łazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 09.07.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Szybciej poszło mi poukładanie sobie wszystkiego w głowie i jakoś wyobrażenie tego niz kombinowanie na kompie. Asieńko bo Ty jestes lepsza od dekoratorów wnętrz chciałabym miec taką osóbkę w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 09.07.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Pfffffffff,no weź.Gdzie tam ja do dekoratorów Może jak bym budowała z 5 dom,to bym była zadowolona na 100% A tak,zawsze coś by się przydało poprawić Noi wiesz,ja myslę,że i Twoje wnetrza będą bardzo ciekawe.Przynajmniej z tego co widzę jaką jesteś fajną osoba,to i wnętrza nie będą nudne na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 09.07.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Przynajmniej z tego co widzę jaką jesteś fajną osoba,to i wnętrza nie będą nudne na pewno a ja tez tak cos czuje ze napewno nie bedzie nudnoooo bo do wiatrołapu u rodziców to wybrałysmy czerwoną szafę wnękową 3 drzwiową az Pan stolarz stwierdził: wy kobitki odwazne jak cholercia ....no a co tam trzeba sobie jakos zycie rozjaśnić hi hi hi. jejku a teraz sobie cały czas mysle jak to wyjdzie szafa ma byc na koniec sierpnia z kuchnią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 09.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 No to faktycznie się nie pomyliłam.Oj bedzie wesoło,coś czuję.Ale masz racje.Ja teraz chyba tez jakieś odważniejsze rzeczy bym robiła.I ja myslę na razie o tym jak pomluję ściany(bo pewnie,z tym mi najblizej do zmiany.jak dzieciaki pobrudzą ściany do reszty ) Ale ta czerwona szafa ,to teraz nie da mi spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 09.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Ale ta czerwona szafa ,to teraz nie da mi spokoju mi tez nie daję bo taki krok to ... ale ktos musi być pierwszy. a moja mama z checią sie zgodziła. powiem tak: jak jej pokazałam ten próbnik to ona na to (cytuje)- zajebis....y kolor - niech będzie !!!! hi hi a stolarz powiedział...sam jestem bardzo ciekawy i z checią zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 10.07.2009 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Szybciej poszło mi poukładanie sobie wszystkiego w głowie i jakoś wyobrażenie tego niz kombinowanie na kompie. Asieńko bo Ty jestes lepsza od dekoratorów wnętrz chciałabym miec taką osóbkę w pobliżu Niom,przyznaję rację Ja myślałam,że łazienkę Asi na dole zaprojektował jakiś specjalista :D Ja na razie bawię się jeszcze w ten program,ale zrozumiałam,że nie da się zrobić wszystkiego dokładnie,a nawet jak zrobi się,to i tak coś się zmieni podczas wykładania i nie będzie identycznie jak w projekcie Już zapowiedziałam Mężusiowi,że jak będą nam kładli płytki w łazienkach,to lecę do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 10.07.2009 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 A taka czerwona szafa w wiatrołapie to super pomysł !! :o Trzeba wykorzystać trochę wyobraźni nio i dodać życia do wystroju a jaka to czerwień? taka intensywna ? Nie mogę się doczekać fotek U nas na razie tylko grzejniki zamontowali,a podłogówka nie będzie na razie robiona,bo styropian dowiozą nam w poniedziałek Czekam na fotki z tego,co jest zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 10.07.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Już zapowiedziałam Mężusiowi,że jak będą nam kładli płytki w łazienkach,to lecę do Polski koniecznieeeee szykuje sie nam kolejna dekoratorka wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 10.07.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 A taka czerwona szafa w wiatrołapie to super pomysł !! :o Trzeba wykorzystać trochę wyobraźni nio i dodać życia do wystroju a jaka to czerwień? taka intensywna ? Nie mogę się doczekać fotek kurcze własnie żałuje ze nie zrobiłam fotki - wiem dałam ciała bo teraz juz sama tej czerwieni nie pamietam. ale tak bardzo intensywna nie będzie bo nie było w próbniku . troszkę ciemniejsza . tez inaczej wyglada na małym próbniku i inaczej na całosci . zobaczymy co tam mi wyszłooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts