Perłóweczka 10.07.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 U nas na razie tylko grzejniki zamontowali,a podłogówka nie będzie na razie robiona,bo styropian dowiozą nam w poniedziałek Czekam na fotki z tego,co jest zrobione gratuluje. czekamy na foto- ja tez czekam na swoje foto. razem razniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 11.07.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ahhaaaaaaaaaaaaaa... piec Leiera -napisałam Zamiast komin! To wszystko przez te Perłoweczki drinki... Wsiadłabym i ja do autobusu... ale zanim dojechałabym do Irlandii... to Z Francji do Anglii kolejny tunel by wybudowali Odechciałoby mi się podróży... raz z Londynu wracałam z Miskiem autobusem... powiedzieliśmy- raz i to za wiele za dużo o ten raz taka jazda. Co do Dublina bardziej chodzi mi o jego obrzeża, chociaż centrum jest ok - nachodzić się można za zakupami i za granicą promocje są super np. na ubranka. Pod względem architektury to zdecydowanie zakochana jestem w Wiedniu... Ale przyznam, że całego jeszcze nie zwiedziłam... tak od A do Z. Zresztą każde miasto ma w sobie swój urok... A Wam zazdroszczę zwiedzania Irlandii... Aaaaaaaaaaaaa ponarzekać czasami dobra rzecz i podziwiam takich ludzi, którzy jadą do pracy za granicę, ale maja CEL. Bo znam wiele osób zagranicą, co jak to się mówi - żyją dniem dzisiejszym. Chociaż i tutaj nie brakuje takich. Mąz ma rację, że cieszyć się możecie, że macie pracę i domek rośnie... tylko patrzeć jak zaraz się wprowadzicie... czas leci szybko Półmetek minął Chociaż przyznam szczerze,że chociaż my wyjechaliśmy właśnie w celu uzbierania na budowę,to nigdy nie pomyśałabym,że tak ciężko czasami będzie No ale już tak daleko zaszliśmy już może półmetek minął - przynajmniej mam taką nadzieję bo ileż można tu siedzieć Głowa do góry, będzie dobrze... ja tez nieraz i nie dwa mam dołki i doły, chociaż staram się być nastawiona optymistycznie. Jednak są pewne sytuacje w życiu każdego człowieka, które potrafią przytłoczyć... Ba zresztą my kobietki jesteśmy bardziej wrażliwe i bardziej przejmujemy się tym, tamtym itp. To mam rozumiec, że gdy tylko wybudujecie domek i go wykończycie to wracacie do Polski? Hmm chociaż po co ja zadaję takie pytanie... toż domek stać pusty nie będzie Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii czekam na fotki z dalszych postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 11.07.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 U nas na razie tylko grzejniki zamontowali,a podłogówka nie będzie na razie robiona,bo styropian dowiozą nam w poniedziałek Czekam na fotki z tego,co jest zrobione gratuluje. czekamy na foto- ja tez czekam na swoje foto. razem razniej To i ja czekam z Wami ale na Wasze te fotki.... No to już więcej nas i o wiele raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 12.07.2009 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Nio a fotek na razie nie ma Przypominam i przypominam,ale wiem,że trochę zajęci są A w poniedziałek rano przyjeżdża styropian Ale nie wiem,kto nam położy folię mam nadzieję,że gościu od ogrzewania coś pomoże z pomocnikami Mężuś dziś zadzwoni do domu,to przypomni o zdjęciach i mam nadzieję,że szybko wyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 12.07.2009 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ahhaaaaaaaaaaaaaa... piec Leiera -napisałam Zamiast komin! To wszystko przez te Perłoweczki drinki... :lol::lol: raz z Londynu wracałam z Miskiem autobusem... powiedzieliśmy- raz i to za wiele za dużo o ten raz taka jazda. A ja znowu przeciwnie. Teraz latamy,bo jest szybciej i wygodniej niż autobusem. Ale jak już będziemy wracać,to tylko samochodem,żeby zwedzić trochę Europy Już się nie mogę doczekać :lol: Zawsze czuję taki dreszczyk emocji,jeśli chodzi o długą jazdę Chociaż samolotem uwielbiam latać (mogłabym tak na okrągło),to jednak jak się jedzie autobusem czy samochodem,to więcej się zobaczy,chociaż nie jest tak wygodnie jak w samolocie.... Co do Dublina bardziej chodzi mi o jego obrzeża, chociaż centrum jest ok - nachodzić się można za zakupami i za granicą promocje są super np. na ubranka. Jak na razie to z obrzeży to byliśmy na Howth i rzeczywiście piękne widoki są - aż się nie chce wracać :) ale w większości to centrum widzieliśmy i to trochę przytłaczające jest chociaż wyprzedaże mają super czasami aż ciężko się powstrzymać,żeby czegoś nie kupić,jak taka okazja Pod względem architektury to zdecydowanie zakochana jestem w Wiedniu... Ale przyznam, że całego jeszcze nie zwiedziłam... tak od A do Z. W Wiedniu jeszcze nie byliśmy,ale kiedyś na pewno polecimy :wink: Półmetek minął Nio mamy taką nadzieję :o :o Ba zresztą my kobietki jesteśmy bardziej wrażliwe i bardziej przejmujemy się tym, tamtym itp. Oj tak tak ale w sumie to nasi mężczyźni też pewnie wrażliwi są,ale jak my się tak przejmujemy i panikujemy,to ktoś musi zachować zimną krew bo jak jeszcze oni na dodatek zaczęliby lamentować i przejmować się wszystkim jak my,to już byłoby pomieszanie z poplątaniem i do dooopy z taką robotą To mam rozumiec, że gdy tylko wybudujecie domek i go wykończycie to wracacie do Polski? Hmm chociaż po co ja zadaję takie pytanie... toż domek stać pusty nie będzie Nio jak tylko wykończymy,to oczywiście wrócimy zamieszkać tylko to wykańczanie jeszcze poczeka bo jak w tym roku skończymy może podłogi i płytki,to by było na tyle na razie będziemy mieć jeszcze trochę inne wydatki,więc umeblowanie domku będzie musiało poczekać troszkę.... Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii czekam na fotki z dalszych postępów już niedługo....mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 12.07.2009 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 A z takich nowości,to mogę zakomunikować,że mój genialny Mężuś skończył projekt łazienki górnej :D Ja dalej się męczę nad dolną http://4shared.com/download/117550916/ad173b7b/Obraz.gif No bo ja się każdym szczegółem przejmuję Nie wiem tylko jak zapisać tą zrobioną łazienkę,żeby widać było wszystko i żebym mogła zamieścić tutaj muszę coś wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 12.07.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Nie wiem tylko jak zapisać tą zrobioną łazienkę,żeby widać było wszystko i żebym mogła zamieścić tutaj muszę coś wykombinować no zebys czasami za bardzo nie kombinowała bo jeszcze skasujesz męża prace nad łazienką i on wtedy Ci daaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 13.07.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Doberek. Wpadłam z rewizytą. No proszę jaki ładny domek powstał. Trochę Ci współczuję że nie widzisz swojej budowy w realu, ale jak to mówi moja koleżanka "coś za coś" Sąsiad bardzo miły teraz jest ale nie chcemy z nim za bardzo utrzymywać kontaktów. A tak jak pisałam prócz elektryki i tynków nie spodziewam się więcej ekip, bo resztą zajmie się mój mąż. Myślę że "przeboje" z udanymi ekipami już za mną. Życzę powodzenia przy dalszych pracach. pozdrowienia z małoopolski, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 13.07.2009 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witaj kawika Z sąsiadem to masz rację - z taką kanalią to lepiej nie utrzymywać żadnych kontaktów!! Szkoda czasu i nerwów!! Fajnie,że macie taką możliwość,żeby robić coś samemu Po takich przygodach z ekipami to lepiej mieć na wszystko oko,żeby znowu nie było niemiłych niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 13.07.2009 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Nio a teraz czas najwyższy zamieścić efekty pracy mojego Mężusia Oto jak mniej więcej będzie wyglądała nasza łazienka na górze. Płytki Tubądzin Zambia http://4shared.com/download/117823317/cb8cee1b/_2__lazienka_gora.jpg - przykładowy widok z góry (na ścianie umieszczonej naprzeciwko ściany z lustrem ma być jeszcze grzejnik,a w rogu ma być sauna - niestety nie ma tego w bibliotece programu) http://4shared.com/download/117823402/a7b23d50/_2__lazienka_gora_5.jpg - nad wanną ma być zrobiona jakaś półeczka gipsowa (mało widoczna na zdjęciu,ale będzie ) http://4shared.com/download/117823360/1aa9ed7f/_2__lazienka_gora_3.jpg - na razie nie umieściliśmy żadnych szafek,bo nie zdecydowaliśmy jeszcze czy będziemy mieć,a jak już,to nie wiemy jeszcze jakie). http://4shared.com/download/117823387/1a4e5552/_2__lazienka_gora_4.jpg http://4shared.com/download/117823420/7b8a3efe/_2__azienkagra.jpg Wiadomo,że niektóre elementy mogą jeszcze ulec zmianie,bo trochę czasu mamy. Chodzi generalnie o to,żeby osoba wykonująca miała jakiś projekt jak to wszystko ma wyglądać Ja dolnej łazienki jeszcze nie skończyłam,bo nawet nie miałam czasu Poza tym to nie wygląda ona tak efektownie - nie mogę się zdecydować Strasznie ciężko mi się układa te płytki a myślałam,że będzie łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 13.07.2009 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Nie wiem tylko jak zapisać tą zrobioną łazienkę,żeby widać było wszystko i żebym mogła zamieścić tutaj muszę coś wykombinować no zebys czasami za bardzo nie kombinowała bo jeszcze skasujesz męża prace nad łazienką i on wtedy Ci daaaaaa Na wszelki wypadek nie próbowałam Zmazać bym nie zmazała,ale jak bym mu coś poprzestawiała to by było :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.07.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 nie widać foteczek a takie my ciekawe bardzo WIDAĆ ZE KOMBINOWAŁAŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 13.07.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Hmmm nie wiem czemu nie widać U mnie się otwiera Może trochę za duży rozmiar Spróbuję zmniejszyć i zedytuję post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 13.07.2009 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 nie widać foteczek a takie my ciekawe bardzo WIDAĆ ZE KOMBINOWAŁAŚ Hehe z czystym sumieniem mogę powiedzieć,że nie kombinowałam nio może troszkę na początku,ale zrezygnowałam :lol: wszystko Mąż zrobił i żeby robić print screeny usuwał czasowo niektóre rzeczy widać na zdjęciach,że czasami brakuje płytek ja wolałam nic nie ruszać,bo się chłopok trochę napracowoł :lol: i szkoda by było jakby nagle projekt gdzieś wcięło :o:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 13.07.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Zmniejszyłam rozmiar - widać coś teraz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.07.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Zmniejszyłam rozmiar - widać coś teraz ?? wiesz chyba jest jakiś ogólny problem bo ja u siebie tez teraz niewidzę . u niektórych osób tez niewidać moze pózniej będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 13.07.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Może coś rzeczywiście jest spierniczone Albo coś transfer szwankuje Nio ale i tak dobrze,że zmniejszyłam,bo lepiej otwierać Za chwilę zamieszczę zdjątka już zawieszonych grzejników - wreszcie się doczekałam :D:D Brakujący do naszego pokoju jeszcze nie doszedł ale będzie już jutro :D Nio i w łazence na dole wtedy jeszcze też nie był zawieszony,więc nie mam zdjęcia,ale ważne że cośkolwiek jest :D:D A dziś zaczęła się kłaść podłogówka folia,styropian i te sprawy :D czekam na zdjątka....znowu Zaproponowaliśmy moim "małym" szwagrom "mały" układzik W związku z czym znaleźliśmy ochotników na sprzątnięcie domku wewnątrz i pozamiatanie podłóg,żeby wszystko przygotować :D:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.07.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Zaproponowaliśmy moim "małym" szwagrom "mały" układzik W związku z czym znaleźliśmy ochotników na sprzątnięcie domku wewnątrz i pozamiatanie podłóg,żeby wszystko przygotować :D:lol: dobry pomysł ja sie załapałam u siebie na sprzątanie przed układaniem styropinu itd. a uwież mi był taki bajzel ze szok poniewaz ta pogoda dawała w kość i wszystko było chowane do środka miejscami nie było jak przejsc, no ale dalismy radę dodam ze u siebie to nawet najgorszy bałagan sprząta się wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.07.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Za chwilę zamieszczę zdjątka już zawieszonych grzejników - wreszcie się doczekałam :D:D super . widzę ze dziś jest dobry transfer zdjęć z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 13.07.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Nio więc jak na razie to mam zdjęcia grzejników w każdym pomieszczeniu,oprócz łazienki dolnej bo tam jeszcze nie zawiesili wtedy,kiedy zdjęcia były robione. Ale przynajniej już coś możemy zobaczyć Oto nasze kochane małe grzejniczki najpierw rozdzielacz na dole --> http://4shared.com/download/117865052/d2798d5/1rozdzielacz.jpg garaż --> http://4shared.com/download/117864566/9f10aa81/1gara.JPG kotłownia --> http://4shared.com/download/117864675/1d447423/1kotownia.JPG pomieszczenie gospodarcze --> http://4shared.com/download/117865025/dc029bb1/1pomieszczenie_gospodarcze.jpg przedpokój --> http://4shared.com/download/117865039/ccafe6db/1przedpokj.jpg wiatrołap --> http://4shared.com/download/117865258/ee76a5a5/1wiatroap.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts