Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Celesta Rex

Recommended Posts

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ahhaaaaaaaaaaaaaa... piec Leiera -napisałam :lol: :lol: :lol:

Zamiast komin! To wszystko przez te Perłoweczki drinki... Wsiadłabym i ja do autobusu... ale zanim dojechałabym do Irlandii... to Z Francji do Anglii kolejny tunel by wybudowali :lol:

Odechciałoby mi się podróży... raz z Londynu wracałam z Miskiem autobusem... powiedzieliśmy- raz i to za wiele za dużo o ten raz taka jazda.

Co do Dublina bardziej chodzi mi o jego obrzeża, chociaż centrum jest ok - nachodzić się można za zakupami i za granicą promocje są super :wink: np. na ubranka. Pod względem architektury to zdecydowanie zakochana jestem w Wiedniu... Ale przyznam, że całego jeszcze nie zwiedziłam... tak od A do Z.

Zresztą każde miasto ma w sobie swój urok...

A Wam zazdroszczę zwiedzania Irlandii...

:wink:

Aaaaaaaaaaaaa ponarzekać czasami dobra rzecz i podziwiam takich ludzi, którzy jadą do pracy za granicę, ale maja CEL. Bo znam wiele osób zagranicą, co jak to się mówi - żyją dniem dzisiejszym. Chociaż i tutaj nie brakuje takich.

Mąz ma rację, że cieszyć się możecie, że macie pracę i domek rośnie... tylko patrzeć jak zaraz się wprowadzicie... czas leci szybko :wink:

Półmetek minął :D

Chociaż przyznam szczerze,że chociaż my wyjechaliśmy właśnie w celu uzbierania na budowę,to nigdy nie pomyśałabym,że tak ciężko czasami będzie No ale już tak daleko zaszliśmy już może półmetek minął - przynajmniej mam taką nadzieję bo ileż można tu siedzieć

Głowa do góry, będzie dobrze... ja tez nieraz i nie dwa mam dołki i doły, chociaż staram się być nastawiona optymistycznie. Jednak są pewne sytuacje w życiu każdego człowieka, które potrafią przytłoczyć...

Ba zresztą my kobietki jesteśmy bardziej wrażliwe i bardziej przejmujemy się tym, tamtym itp.

To mam rozumiec, że gdy tylko wybudujecie domek i go wykończycie to wracacie do Polski? Hmm chociaż po co ja zadaję takie pytanie... toż domek stać pusty nie będzie :wink:

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii czekam na fotki z dalszych postępów :wink:

U nas na razie tylko grzejniki zamontowali,a podłogówka nie będzie na razie robiona,bo styropian dowiozą nam w poniedziałek :roll: Czekam na fotki z tego,co jest zrobione :D

gratuluje. czekamy na foto- ja tez czekam na swoje foto. :wink: razem razniej :wink:

To i ja czekam z Wami ale na Wasze te fotki.... No to już więcej nas i o wiele raźniej :wink:

Nio a fotek na razie nie ma :( :evil: Przypominam i przypominam,ale wiem,że trochę zajęci są :roll::( A w poniedziałek rano przyjeżdża styropian :) Ale nie wiem,kto nam położy folię :roll: mam nadzieję,że gościu od ogrzewania coś pomoże z pomocnikami :D :roll: Mężuś dziś zadzwoni do domu,to przypomni o zdjęciach i mam nadzieję,że szybko wyślą :)

Ahhaaaaaaaaaaaaaa... piec Leiera -napisałam :lol: :lol: :lol:

Zamiast komin! To wszystko przez te Perłoweczki drinki...

:lol::lol::lol::lol:

raz z Londynu wracałam z Miskiem autobusem... powiedzieliśmy- raz i to za wiele za dużo o ten raz taka jazda.

A ja znowu przeciwnie. Teraz latamy,bo jest szybciej i wygodniej niż autobusem. Ale jak już będziemy wracać,to tylko samochodem,żeby zwedzić trochę Europy :D Już się nie mogę doczekać :lol::lol: Zawsze czuję taki dreszczyk emocji,jeśli chodzi o długą jazdę :wink: Chociaż samolotem uwielbiam latać (mogłabym tak na okrągło),to jednak jak się jedzie autobusem czy samochodem,to więcej się zobaczy,chociaż nie jest tak wygodnie jak w samolocie....

Co do Dublina bardziej chodzi mi o jego obrzeża, chociaż centrum jest ok - nachodzić się można za zakupami i za granicą promocje są super :wink: np. na ubranka.

Jak na razie to z obrzeży to byliśmy na Howth i rzeczywiście piękne widoki są - aż się nie chce wracać :o:) ale w większości to centrum widzieliśmy i to trochę przytłaczające jest :roll: chociaż wyprzedaże mają super :lol: czasami aż ciężko się powstrzymać,żeby czegoś nie kupić,jak taka okazja :roll::lol:

Pod względem architektury to zdecydowanie zakochana jestem w Wiedniu... Ale przyznam, że całego jeszcze nie zwiedziłam... tak od A do Z.

W Wiedniu jeszcze nie byliśmy,ale kiedyś na pewno polecimy :D:wink:

Półmetek minął :D

Nio mamy taką nadzieję :o :o :o :o

Ba zresztą my kobietki jesteśmy bardziej wrażliwe i bardziej przejmujemy się tym, tamtym itp.

Oj tak tak :o ale w sumie to nasi mężczyźni też pewnie wrażliwi są,ale jak my się tak przejmujemy i panikujemy,to ktoś musi zachować zimną krew :wink: bo jak jeszcze oni na dodatek zaczęliby lamentować i przejmować się wszystkim jak my,to już byłoby pomieszanie z poplątaniem i do dooopy z taką robotą :lol::roll::wink:

To mam rozumiec, że gdy tylko wybudujecie domek i go wykończycie to wracacie do Polski? Hmm chociaż po co ja zadaję takie pytanie... toż domek stać pusty nie będzie :wink:

Nio jak tylko wykończymy,to oczywiście wrócimy zamieszkać :D tylko to wykańczanie jeszcze poczeka :wink: bo jak w tym roku skończymy może podłogi i płytki,to by było na tyle :roll: na razie będziemy mieć jeszcze trochę inne wydatki,więc umeblowanie domku będzie musiało poczekać troszkę....

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii czekam na fotki z dalszych postępów :wink:

:oops: już niedługo....mam taką nadzieję :D

A z takich nowości,to mogę zakomunikować,że mój genialny Mężuś skończył projekt łazienki górnej :o:D Ja dalej się męczę nad dolną :roll: http://4shared.com/download/117550916/ad173b7b/Obraz.gif No bo ja się każdym szczegółem przejmuję :roll::lol:

Nie wiem tylko jak zapisać tą zrobioną łazienkę,żeby widać było wszystko i żebym mogła zamieścić tutaj :roll: muszę coś wykombinować :D

Doberek. Wpadłam z rewizytą.

No proszę jaki ładny domek powstał. Trochę Ci współczuję że nie widzisz swojej budowy w realu, ale jak to mówi moja koleżanka "coś za coś"

Sąsiad bardzo miły teraz jest ale nie chcemy z nim za bardzo utrzymywać kontaktów. A tak jak pisałam prócz elektryki i tynków nie spodziewam się więcej ekip, bo resztą zajmie się mój mąż. Myślę że "przeboje" z udanymi ekipami już za mną.

Życzę powodzenia przy dalszych pracach. pozdrowienia z małoopolski, :D

Witaj kawika :) Z sąsiadem to masz rację - z taką kanalią to lepiej nie utrzymywać żadnych kontaktów!! Szkoda czasu i nerwów!!

Fajnie,że macie taką możliwość,żeby robić coś samemu :) Po takich przygodach z ekipami to lepiej mieć na wszystko oko,żeby znowu nie było niemiłych niespodzianek :roll:

Nio a teraz czas najwyższy zamieścić efekty pracy mojego Mężusia :D Oto jak mniej więcej będzie wyglądała nasza łazienka na górze. Płytki Tubądzin Zambia :D

http://4shared.com/download/117823317/cb8cee1b/_2__lazienka_gora.jpg - przykładowy widok z góry (na ścianie umieszczonej naprzeciwko ściany z lustrem ma być jeszcze grzejnik,a w rogu ma być sauna - niestety nie ma tego w bibliotece programu)

http://4shared.com/download/117823402/a7b23d50/_2__lazienka_gora_5.jpg - nad wanną ma być zrobiona jakaś półeczka gipsowa (mało widoczna na zdjęciu,ale będzie :D)

http://4shared.com/download/117823360/1aa9ed7f/_2__lazienka_gora_3.jpg - na razie nie umieściliśmy żadnych szafek,bo nie zdecydowaliśmy jeszcze czy będziemy mieć,a jak już,to nie wiemy jeszcze jakie).

http://4shared.com/download/117823387/1a4e5552/_2__lazienka_gora_4.jpg

http://4shared.com/download/117823420/7b8a3efe/_2__azienkagra.jpg

Wiadomo,że niektóre elementy mogą jeszcze ulec zmianie,bo trochę czasu mamy. Chodzi generalnie o to,żeby osoba wykonująca miała jakiś projekt jak to wszystko ma wyglądać :)

Ja dolnej łazienki jeszcze nie skończyłam,bo nawet nie miałam czasu :( Poza tym to nie wygląda ona tak efektownie - nie mogę się zdecydować :roll: Strasznie ciężko mi się układa te płytki :roll::o a myślałam,że będzie łatwo :lol::roll:

Nie wiem tylko jak zapisać tą zrobioną łazienkę,żeby widać było wszystko i żebym mogła zamieścić tutaj :roll: muszę coś wykombinować :D

no zebys czasami za bardzo nie kombinowała bo jeszcze skasujesz męża prace nad łazienką :o :o :o i on wtedy Ci daaaaaa 8)

Na wszelki wypadek nie próbowałam :lol: Zmazać bym nie zmazała,ale jak bym mu coś poprzestawiała to by było :o:lol::lol:

:( nie widać foteczek :cry:

a takie my ciekawe bardzo :o

WIDAĆ ZE KOMBINOWAŁAŚ

:p :lol: :p :lol: :p :lol: :p

Hehe :lol: z czystym sumieniem mogę powiedzieć,że nie kombinowałam :lol: nio może troszkę na początku,ale zrezygnowałam :lol::lol::p wszystko Mąż zrobił i żeby robić print screeny usuwał czasowo niektóre rzeczy :wink: widać na zdjęciach,że czasami brakuje płytek :wink: ja wolałam nic nie ruszać,bo się chłopok trochę napracowoł :D:lol: :wink: i szkoda by było jakby nagle projekt gdzieś wcięło :o:o:lol:

Może coś rzeczywiście jest spierniczone :-? Albo coś transfer szwankuje :roll: Nio ale i tak dobrze,że zmniejszyłam,bo lepiej otwierać :wink: Za chwilę zamieszczę zdjątka już zawieszonych grzejników - wreszcie się doczekałam :D:D:D Brakujący do naszego pokoju jeszcze nie doszedł :evil: ale będzie już jutro :D:D Nio i w łazence na dole wtedy jeszcze też nie był zawieszony,więc nie mam zdjęcia,ale ważne że cośkolwiek jest :D:D:D

A dziś zaczęła się kłaść podłogówka :o folia,styropian i te sprawy :o:D czekam na zdjątka....znowu :roll::)

Zaproponowaliśmy moim "małym" szwagrom "mały" układzik :D W związku z czym znaleźliśmy ochotników na sprzątnięcie domku wewnątrz i pozamiatanie podłóg,żeby wszystko przygotować :D:D:lol:

Zaproponowaliśmy moim "małym" szwagrom "mały" układzik :D W związku z czym znaleźliśmy ochotników na sprzątnięcie domku wewnątrz i pozamiatanie podłóg,żeby wszystko przygotować :D:D:lol:

dobry pomysł :wink: ja sie załapałam u siebie na sprzątanie przed układaniem styropinu itd. a uwież mi był taki bajzel ze szok :o poniewaz ta pogoda dawała w kość i wszystko było chowane do środka :roll: miejscami nie było jak przejsc, no ale dalismy radę :D

dodam ze u siebie to nawet najgorszy bałagan sprząta się wspaniale :wink:

Nio więc jak na razie to mam zdjęcia grzejników w każdym pomieszczeniu,oprócz łazienki dolnej bo tam jeszcze nie zawiesili wtedy,kiedy zdjęcia były robione. Ale przynajniej już coś możemy zobaczyć :D Oto nasze kochane małe grzejniczki :lol:

najpierw rozdzielacz na dole --> http://4shared.com/download/117865052/d2798d5/1rozdzielacz.jpg

garaż --> http://4shared.com/download/117864566/9f10aa81/1gara.JPG

kotłownia --> http://4shared.com/download/117864675/1d447423/1kotownia.JPG

pomieszczenie gospodarcze --> http://4shared.com/download/117865025/dc029bb1/1pomieszczenie_gospodarcze.jpg

przedpokój --> http://4shared.com/download/117865039/ccafe6db/1przedpokj.jpg

wiatrołap --> http://4shared.com/download/117865258/ee76a5a5/1wiatroap.JPG