Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Daewoo Matiz - użytkowników proszę o opinie

daggulka

Recommended Posts

kuźwa...bo jak się pierniczy to wszystko po kolei :evil:

piec, samochód, dzieci chore :evil:

dałam ogłoszenie na lokalnym portalu - sprzedam to dziadostwo czym prędzej (na jutro umówione pierwsze ogledziny) ...szukam matiza w rozsądnej cenie :lol: - na razie nie znalazłam :(

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Jak w temacie . Czas zmienić rzęcha bo mój cinkuś się sypie :evil: .

Potrzebny mi samochód mały, zwrotny - do jazdy raczej po mieście.

Czy Matiz to dobry wybór? Na co zwrócić uwagę kupując używanego matiza? Czy jest to bardzo awaryjny samochód?

Czyli chętnie wysłucham wszystkich opini :wink: .

Jezdzilam zarowno Tico jak Matizem. Moim zdaniem Tico jest o wiele lepsze.

Bardziej zwawe, bardziej zwrotne, mniej pali.

Jesli mialabym wybierac sposrod tych dwoch na pewno wybralabym Tico ;)

No więc jestem pop konsultacjach z mechanikiem do którego mam zaufanie ...zdecydowanie doradzał Matiza . Kierując się doświadczeniem w zawodzie stwioerdził, że Matizy mało się psują - ma pod opieką 6 takich samochodów na warsztacie i mówi, że naprawdę rzadko przyjeżdżają a jeśli już to z jakąś duperelą do naprawy za małe pieniądze :wink: .

Zdecydowałam- kupuję Matiza.... teraz tylko trza przejrzeć internet, lokalne gazety i portale i szukamy :wink: :D .

Jutro pierwszy kupiec na mojego rzęcha ...ciekawe czy go sprzedam :D .

Jeśli nie będziesz po regulacji pieca cała w sadzy to jest duża szanasa :p

nie no...pełna kulturka ... na oględziny zapraszam do mojego biura , a tam zawsze jestem czyściutka, wymakijażowana i kulturalna :lol:

Jeśli nie będziesz po regulacji pieca cała w sadzy to jest duża szanasa :p

nie no...pełna kulturka ... na oględziny zapraszam do mojego biura , a tam zawsze jestem czyściutka, wymakijażowana i kulturalna :lol:

To kiedy można obejżeć :oops: ? :wink: i wypróbować? :roll:

nie miałam czasu go odpicować :( :lol: ... wymiotłam tylko swoje rzeczy :wink:

jezzzuuu ...niech on sie już sprzeda... :evil:

a co do matiza... siedze w tym necie od wczoraj ... nawet nie wiecie jak ciężko znaleźć matiza w okolicy i w normalnej cenie :o

Daguś mój małż kiedyś pracował w serwisie autowym. Jak to bywa przerzucali się z marki na markę. Gdy zaczęli serwisowac fiata to stwierdzil,że zeszli na psy :wink: :lol: Serwisowali tez dajewo. Twierdził że to niezłe podróbki opli i tympodobnych. Co do różnicy miedzy Tico a Matiizem. To wydaje mi się że Tiko jest gaźnikowcem (jeżdzi takim moja siostra) i w mrozy to minus. Lepeij zapalają wtedy wtryskowce a z tego to wiem to Matiz.

Co do Matizów to podobno jak się trafi. Jedne nie awaryje drugie nie wychodzą z warsztatu. Tiiko nie do zdarcia. To taka jakby zliftingowana serenka :wink: naprawisz mlotkiem na drodze :D

dziękuję wszystkim za rady ... już podjęłam decyzję - matiz :wink:

jakby kto wiedział coś o sprzedazy takowego w śląskim to będe wdzięczna za namiary - od kilku dni siedze w necie i szukam po allegro, otomoto, alegratkach i innych :wink: :D

mam, mam , mam !!!!

zielony metalic :wink: .... nawet nie ma porównania w komforcie jazdy między nim a cinquecento :lol: .... to była dobra decyzja :D

jutro do mechanika - niech mi go obejrzą i powiedzą, że wzystko w porządku -cobym się czuła bezpiecznie :D

...a co do matiza... siedze w tym necie od wczoraj ... nawet nie wiecie jak ciężko znaleźć matiza w okolicy i w normalnej cenie :o

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 10:14

mam, mam , mam !!!!

zielony metalic...

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 20:11

Jakby ktoś kiedyś miał wątpliwości, czy kobiety potrafią podejmować błyskawiczne decyzje - przy kupowaniu samochodu zwłaszcza :D

Szerokiej drogi i bądź zawsze czujna!

http://www.autocentrum.pl/euroncap/daewoo/matiz-se+-2000.html

Ładnie wyszłaś na tym zdjęciu :D

a , tak se na sesję poszłam ubrana w byle co i bez makijażu :wink: :lol:

Cpt_Q - bardzo często bardzo szybko podejmuję decyzje - przeważnie trafne, choć i beznadziejne w życiu mi sie trafiały :oops: :lol:

a co do filmiku .... aż mnie dreszcze przeszły :( - człowiek nie myśli o takich sprawach w życiu codziennym ...to jest tak, że przyjmuje sobie strategię "bo mnie to na pewno nie spotka" ... ale faktycznie - samochód w rękach nieodpowiedzialnego człowieka to gorzej niż pistolet :roll: