ostrowska 11.01.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam,od roku mieszkam w librze, jest super ale mam jeden problem; otóż u góry w pokojach jest strasznie zimno.Róznica temperatury między dołem a górą sięga nawet 8 stopni. Na dachu mam wełnę mineralną 20+5 , okna szczelne . Firma która budowała mi dom uznała że powinnam jeszcze dołożyć po grzejniku w pokojach ale to nie jest chyba wyjście z sytuacji po co grzać skoro gdzieś ucieka ciepło. Nie wiem co robić , bardzo proszę pomóżcie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 13.01.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ...Róznica temperatury między dołem a górą sięga nawet 8 stopni. Na dachu mam wełnę mineralną 20+5 , okna szczelne... U mnie jakbym grzał tylko parter to nie byłoby aż takiej różnicy. Nie ogrzewam pomieszczenia nad nieogrzewanym garażem i spadła tam temperatura (w te ostatnie mrozy) do 14 stopni. Ale pomieszczenie było zamknięte. Przyczyn może być wiele: - źle wykonane ocieplenie dachu - mostki termiczne przy balkonach - za małe grzejniki Jak na oko się nie da ocenić to może pomóc badanie kamerą termowizyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostrowska 14.01.2009 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 dziękuję za odpowiedź; a gdzie mozna taką kamerę wypożyczyć czy moze zlecić komuś usługę? Ocieplenie wydaje mi się zrobione solidnie( widziałam jak upychaja watę), więc moze pozostałe sprawy. Muszę dalej walczyć z moja firmą......niestety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 15.01.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Nie korzystałem.Trzeba w necie poszukać. Np.: tu lub tuA tu jakiś artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts