Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Studnia głębinowa pomocy

Romekbiały

Recommended Posts

Czyli rozumiem że wpuszczali rury docelowe, gdy dowiercili sie do wody i im sie rozerwały. Jeszcze jakbyś napisał jaka średnica i w jaki sposób były ze sobą łączone. Mimo wszystko co by nie było wina wykonawcy. Można takie rury złapać ale nie będe nikogo pouczał Jak firma wierci studnie to pewnie też wie jak to zrobić ale widocznie sie nie da ich złapać.

Nie pozwól tej dziury tak zostawić Tam gdzie jest warstwa wodonośna powinni zasypać obsybką i zrobić korek bentonitowy. Spora głębokość lepiej żeby nie przedostawała sie woda gruntowa! Lepiej dla wszystkich!!!

Witam! Współczuję problemu. Firmę, która wierciła u mnie ( za dwiema górami na południe od Twojej studni) poleciłem sąsiadom. Wywiercili na 30m wody nie znaleźli, pieniędzy nie wzięli, wywiercili drugą, woda jest i tylko za to wzięli zapłatę. Myślę, że nie powinieneś płacić ani grosza, tym bardziej, że jest to błąd w sztuce wykonawcy, a jeśli chcą zapłaty -sąd. Jak będziesz chciał mogę dać namiary na moich studniarzy. Spotkałem się ze studniarzami, którzy w umowie zastrzegali sobie krycie jakiejś części kosztów wiercenia studni przez inwestora mimo, że wody nie było, ale tu mowy o czymś takim być nie powinno.

proszę o namiary na twoich studniarzy bo kolega też chce studnie ale nie chce juz tych fachowców myśli o firmie z Łodygowic jeszcze jest mały problem bo wyczytałem ze studnia powyzej 30 m ma mieć pozwolenie myślę ze firma wykonująca takie usłgi powinna się nie zgodzić jak nie ma pozwolenia to kto jest winien jak w sądzie jestem człowiekiem ugodowym