szymko 19.12.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Radzę poczytać ten wątek kilka stron wcześniej a potem zgłosić się do mnie. Dziękuję, właśnie o coś takiego mi chodziło. Czytałem już o tym tylko mi umknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 19.12.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Dziękuję, właśnie o coś takiego mi chodziło. Czytałem już o tym tylko mi umknęło Proszę bardzo. Jak się zdecydujesz to daj znać na PM/priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 23.12.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Witam mam pytanie teoretyczne. Czy po okresie w którym dom zakumulował ciepło i temperatura w domu przy P1 ustawionym na temp 40 st dochodzi do 21 st, stopniowe obniżanie P1 może doprowadzić do zmniejszenia temperatury wewnątrz z automatycznym zwiększeniem zapotrzebowania na gaz? Chcemy obniżyć temp do 20 st w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 23.12.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Witam mam pytanie teoretyczne. Czy po okresie w którym dom zakumulował ciepło i temperatura w domu przy P1 ustawionym na temp 40 st dochodzi do 21 st, stopniowe obniżanie P1 może doprowadzić do zmniejszenia temperatury wewnątrz z automatycznym zwiększeniem zapotrzebowania na gaz? Chcemy obniżyć temp do 20 st w domu. To ja odpowiem też teoretycznie: temperatura się obniży ale zużycie gazu również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 27.12.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Witam poświątecznie. Informacja dla osób, które zamawiały u mnie ostatnio zegary sterujące CWU: Najpóźniej na początku przyszłego tygodnia tygodniu dotrą do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosiaa 27.12.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Witam forumowiczów. Proszę o poradę. Mam piec De Dietrich MCR 24 i regulator pokojowy ad 137. na czym polega mój problem? Piec bardzo często się załącza i wyłącza. gdy na sterowniku osiągnie temperaturę 20,5 stopnia to się wyłącza, mija kilka minut i znowu się załącza. i tak przez cały czas. Piec bardzo często tak pracuje, szczególnie jak jest -10 stopni i zimniej. Czy można na tym sterowniku ad 137 ustawić tak, żeby się wyłączał się jak osiągnie 20,5 stopnia, a załączał jak temperatura spadnie do 19,5 stopnia? Czytałam, że np. w regulatorze auraton 2005 można tak ustawić. bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 27.12.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Czy można na tym sterowniku ad 137 ustawić tak, żeby się wyłączał się jak osiągnie 20,5 stopnia, a załączał jak temperatura spadnie do 19,5 stopnia? AD137 nie ma niestety opcji zmiany histerezy - przynajmniej polska instrukcja o tym nie wspomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosiaa 27.12.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Dziękuję za zainteresowanie. A czy może Pan sprawdzić w innej instrukcji? Dzwoniłam do Dietricha ale nikt nie odpowiada. Jak się nie da zmienić to będę musieć kupić pewnie tego Auratona 2005. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 27.12.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Dziękuję za zainteresowanie. A czy może Pan sprawdzić w innej instrukcji? Niestety nie mam zbędnych 12 dolców, żeby wydać na zakup instrukcji po angielsku, francusku lub niemiecku. W zasobach mam tylko polską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosiaa 27.12.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Szkoda, ale i tak dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 29.12.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Hej, CitroCerber jaka cena za zegar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 29.12.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Hej, CitroCerber jaka cena za zegar? 85zł z wliczoną wysyłką rejestrowaną. W zestawie: Zegar, instrukcja montażu i programowania, wkręty i tulejki mocujące. Kolejna partia zegarów będzie trochę inna - czarna obudowa i białe przyciski - jak będę miał chwilę to wrzucę fotki. Za to nowsza wersja ma więcej miejsc w pamięci - poprzednia miała 20, ta ma 42 i dodatkowo funkcję "urlop" - program, który jest nadrzędny i można go aktywować na określoną liczbę dni. Jakby ktoś nie mógł patrzeć na czerń, to mogę obudowę pomalować na kolor jasnoszary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceks1974 04.01.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Witam wszystkich grzejących sie przy cieple z MCR24 i życzę najlepszego w Nowym Roku. Jak prawie każdego na tym forum przygnał mnie w to miejsce pewien problem. Ogrzewam dom MCR24 T+ czujnik temp. zew. + Celcia 20.Problem polega na tym że w momencie gdy Celcia jest podłączona piec nie potrafi się uruchomić. Piec włącza się na kilka sekund (idzie wentylator,gaz, pompa) następnie wyłancza się i tak bez końca. Na wyswietlaczu kotła wyswietla się na przemian 1, 6. Gdy na Celci drastyczne (recznie) zmienię zadaną temperaturę piec wystartuje normalnie i wyłączy się po osiągnieciu odpowiedniej temp.po czym wszystko wraca do punktu wyjścia. Zauważyłem że w momencie gdy piec głupieje (włącza się i wyłącza) na wyświetlaczu Celci miga naprzemian ikonka z kaloryferem i płomieniem , nie podaje temp. zew (piec za każdym razem poprawnie wskazuje temp. na zewnatrz) , a temp. pokoju pokazuje 80*C. Wymieniłem Celcie na nową i dalej to samo. Po zdjęciu Celci i zwarcu przewodów piec normalnie działa.Co może być powodem takiego działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 04.01.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Co może być powodem takiego działania? Może coś z przewodami? Weź krótki odcinek przewodu i podłącz celcię tymczasowo bliżej kotła. Zobacz jak wtedy się zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceks1974 08.01.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Może coś z przewodami? Weź krótki odcinek przewodu i podłącz celcię tymczasowo bliżej kotła. Zobacz jak wtedy się zachowuje. Podłączyłem celcie zaraz przy piecu i niestety jest bez zmian. Zauwazyłem że zaczyna głupieć dopiero po pewnym czasie od podłączenia (około godziny) . Obawiam się ze może być coś z płyta główną w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 08.01.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Obawiam się ze może być coś z płyta główną w piecu. Spróbuj zresetować kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceks1974 08.01.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Spróbuj zresetować kocioł. Zresetowałem zaraz jak tylko pojawiły się problemy. Bez efektu. Zastanawia mnie 6 na wyświetlaczu pieca , która wyświetla się gdy piec nie umie wystartować. Co ona oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 08.01.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Zresetowałem zaraz jak tylko pojawiły się problemy. Razem z resetem ustawień? Zastanawia mnie 6 na wyświetlaczu pieca , która wyświetla się gdy piec nie umie wystartować. Co ona oznacza? Samo 6 czy może E6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceks1974 08.01.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Razem z resetem ustawień? Hmm? Wpisywałem kod który znajduje się na tabliczce znamionowej, kombinacja cyf i liter Y.... Samo 6 czy może E6? Samo 6 bez E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 09.01.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Samo 6 bez E Samo 6 to tryb wybiegu pompy po ogrzewaniu. Czas wybiegu ustawiany w P22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts