zybie 08.02.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Jaką pokazuje temperaturę na T4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b.maliszewski 09.02.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 a co z prędkością chłodzenia? Pozostawić bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryjanee 09.02.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 T4 to chyba temperatura zewnętrzna. Po odpięciu pogodówki również daje wyższa temperaturę niż w P1. CWU ustawiona na 40 stopni a po kilku minutach leci wrzątek, o co tu kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 09.02.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 a co z prędkością chłodzenia? Pozostawić bez zmian? Proponuję pozostawić bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 09.02.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 W tej chwili zgłupiałem co ci przegrzewa CO czy CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryjanee 09.02.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 przegrzewa co i cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 09.02.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Może byś podał jaki masz model kotła, jakie masz ustawione temperatury CO i CWU a jakie faktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryjanee 09.02.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) MCR 24/28MI. CO 40 stopni.CWU 40 stopni, czujnik temperatury zewnętrznej odłączony, programatory euroster 2006, osiągalne temperatury nawet 50 i więcej. Edytowane 9 Lutego 2016 przez maryjanee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 09.02.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Nie rozumiem 50 i więcej, co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryjanee 09.02.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 zarówno CO jak i CWU osiągają dużo wyższe temperatury niż ustawione na piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 09.02.2016 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Dużo wyższe dla mnie to nie jest określenie, ja potrzebuję konkretnych liczb T1 ,T2 , T3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryjanee 10.02.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) ciężko mi powiedzieć, czasem pokazuje 45,48,50 a czasem 60. Musiałbym siedzieć cały dzień przy kotle i obserwować.P3=1 Edytowane 10 Lutego 2016 przez maryjanee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 10.02.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Mi też ciężko powiedzieć czy 60 to dużo czy mało bo niewiem do czego to przypisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceg 16.02.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam Czy ktoś z czytających wątek jest w stanie wskazać miejsce gdzie można nabyć drogą kupna interfejs do podłączenia MCR3 do oprogramowania Recom? Gdzieś w necie znalazłem informację, że jest to zwykła przejściówka USB na RS232 (RJ9) na czipie FTDI. Jednak po długich walkach się poddałem - nie działa. Pozdrawiam i z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djsuszi 13.11.2016 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Witam Czy ktoś z czytających wątek jest w stanie wskazać miejsce gdzie można nabyć drogą kupna interfejs do podłączenia MCR3 do oprogramowania Recom? Gdzieś w necie znalazłem informację, że jest to zwykła przejściówka USB na RS232 (RJ9) na czipie FTDI. Jednak po długich walkach się poddałem - nie działa. Pozdrawiam i z góry dzięki czy coś udało Ci się do tego czasu ustalić z podłaczeniem Recom'a do kotła MCR3 ? TU o MC gość pisze, że modbusem podpisał http://forum.lic.pl/inne/interfejs-do-kotlow-de-dietrich/msg4776/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjankowski79 03.12.2016 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Mam następujący problem z piecem MCRII plus zasobnik 100l. Od pewnego czasu z obiegu zamkniętego zaczęło mi zchodzić ciśnienie i to do takiego stopnia, ze na piecu i regulatorze pokojowym wyskakiwał błąd c9 (na piecu) a na regulatorze (E009), czyli spadek ciśnienie do 0 atm. Sprawdziłem ciśnienie w naczyniu wzbiorczym (te czerwone wewnątrz pieca) i poleciała z niego woda. Czy to normalne, czy aby to naczynie nie powinno być bez wody? Jeżeli nie powinno to gdzie mogę kupić takie naczynie i jaki jest ewentualny koszt? Znalazłem na internecie orginał kosztuje 461 zł plus koszty wysyłki to dość dużo jak na kawałek blachy z zaworkiem:) Czy są może jakieś zamienniki? Piec jest po gwarancji więc chyba wymiana nie powinna sprawiać problemu. Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez mjankowski79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 03.12.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Mam następujący problem z piecem MCRII plus zasobnik 100l. Od pewnego czasu z obiegu zamkniętego zaczęło mi zchodzić ciśnienie i to do takiego stopnia, ze na piecu i regulatorze pokojowym wyskakiwał błąd c9 (na piecu) a na regulatorze (E009), czyli spadek ciśnienie do 0 atm. Sprawdziłem ciśnienie w naczyniu wzbiorczym (te czerwone wewnątrz pieca) i poleciała z niego woda. Czy to normalne, czy aby to naczynie nie powinno być bez wody? Jeżeli nie powinno to gdzie mogę kupić takie naczynie i jaki jest ewentualny koszt? Znalazłem na internecie orginał kosztuje 461 zł plus koszty wysyłki to dość dużo jak na kawałek blachy z zaworkiem:) Czy są może jakieś zamienniki? Piec jest po gwarancji więc chyba wymiana nie powinna sprawiać problemu. Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi. Kolego spuść wodę z kotła i przy otwartym zaworze spustowym uzupełnij powietrzem ciśnienie w naczyniu przeponowym. Napompuj przez zaworek serwisowy do wartości 0,8 bara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjankowski79 03.12.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Kolego spuść wodę z kotła i przy otwartym zaworze spustowym uzupełnij powietrzem ciśnienie w naczyniu przeponowym. Napompuj przez zaworek serwisowy do wartości 0,8 bara. No dobrze ale czy to jest normalne, że w tym naczyniu jest woda, tzn. jak podłącze do zaworka serwisowego przewód z pompki to leci przez niego woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 03.12.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Zaworek od tego naczynia jest do góry, czy od dołu? Ile wody leci? Jeżeli cały czas, naczynie do wymiany, nie słyszałem o zamienniku. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez kasprzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 03.12.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Ustaw ciśnienie dopiero po wypuszczeniu całej wody z naczynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts