Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu73 - piękny ten wiciokrzew pomorski :) muszę się nad nim zastanowić i pooglądać jeszcze inne gatunki :)

Aniu - to bardzo dobra wiadomość, po rehabilitacji będziesz na pewno lepiej się czuła :)

07 zgłoś się -niestety nie podpowiem Ci ja się wkleja, bo my mamy swoje zdjęcia na serwerze u Michała i wiem tylko jak to się u nas robi, ale może ktoś z forum Ci pomoże? Warto się nauczyć :) :) bo pewnie w najniej oczekiwanym momencie będziesz chciała coś pilnie wkleić i klops

:)

Witam,

dzisiaj pojechałam z córką też do aquaparku (3 godz.), początkowo byłam załamana, czułam się jak po wylewie, ciągnęłam nogę za sobą. Ale potem trochę się rozruszała noga, więc mam nowatorski styl pływania (bez jednej nogi).

Teraz czas zabrać się za budowę. Za 3 tygodnie maja podłączyć nam wodę do działki. Już ponad miesiąc jak czekamy na PNB.

Witam,

dzisiaj pojechałam z córką też do aquaparku (3 godz.), początkowo byłam załamana, czułam się jak po wylewie, ciągnęłam nogę za sobą. Ale potem trochę się rozruszała noga, więc mam nowatorski styl pływania (bez jednej nogi).

Teraz czas zabrać się za budowę. Za 3 tygodnie maja podłączyć nam wodę do działki. Już ponad miesiąc jak czekamy na PNB.

Najważniejsze, że dałaś radę :)

My też czekamy na PNB :) już można byłoby zacząć ;)

trochę zaniedbałam czytanie, ale to bardziej ze względu na prawie codzienny update wiadomości na żywo :)

coś mi się wydaje, że po dzisiejszych burzach zdecydowanie przydadzą się gumiaczki :-?

jeszcze jedno, jak zamaskować wiciokrzewem spartoloną siatkę :p

http://www.twoj-ogrod.net/images/kwiaty/wiciokrzew.jpg

p.s.

gips już tydzień temu ściągnięty no i oczywiście dziękuję za wcześniejsze życzenia powrotu do zdrowia :)

pozdrawiam 8)

jeszcze jedno, jak zamaskować wiciokrzewem spartoloną siatkę :p

http://www.twoj-ogrod.net/images/kwiaty/wiciokrzew.jpg

Kasiu, dzięki za to zdjęcie - tak właśnie u siebie zrobię. Ogrodzenie mam co prawda nie świeżo spartolone, ale bardzo stare :roll: - w sumie na jedno wychodzi.

Cieszę się że z nogą wszystko w porządku :D

Myślę, ze to ładny krzew i zobaczymy co się z nim da zrobić :)

Dzięki Bogu, siatka nie wygląda wcale tak źle jak mi się wydawało :), więc nie ma pośpiechu.

OOOOO Kasiowa - dziecko , kto Cię zmusił do czytania :lol: :lol: :lol:

Aniuhubi, a ten kolorowy wiciokrzew Ci się podoba??

Może są jeszcze inne kolory?

Ostatnio byłam w OBI i tam były gumowiaczki w takie piękne zielone żabki, ale nie było mojego rozmiaru :evil:

Dośka (podobnych rozmiarów jak Ty ;) ) kupiła Swoje pierwsze budowlane gumowiaczki na stoisku dziecięcym :D:D:D tam sa rozmiary do 36 ;) i do tego śliczne różowe można wybrać ;)

AniaKlepka, a co z tym Twoim kolanem, bo nic nie wiem?

Bratowa miala operowane kolano. Nie dosc, ze nic, to nie dalo, kolano poharatane, wielka blizna, wieksze od drugiego, to jeszcze uszkodzili jej cos wewnatrz. Nie pamietam juz dokladnie, jak to bylo. Boli dalej.

Jak tylko da rade, to nie zgadzaj sie na zadne operacje.

Witam wszystkich w sobotnie południe,

kolanko mam nadzieje coraz lepiej, przeszłam 7 ortopedów, każdy inna diagnoza. ale ufam najbardziej temu ostatniemu, jeden planował mi już 2 zabiegi, nawet na jeden miałam już termin ale 2 dni przed zrezygnowałam.

Jak ktoś szuka ortopedy to ostatnio mam dobre rozeznanie, kto gdzie kiedy i za ile?

Lada dzień wracam do pracy, po 2 miesiącach (jak po wakacjach).

Dzisiaj kupiłam sadzonki poziomek i najdalej jutro pojedziemy zasadzić na działeczkę - w pozycji siedzącej na kocyku.

A wieczorem do redeco na basen, w tygodniu codziennie po zabiegach o 10 do aquaparku.

Pozdrawiam Wszystkich

ogrodzenie juz jest :) a że ciut krzywo to trudno. Tacy własnię są niektórzy fachowcy. U mnie jest jeszcze lepiej, w tamtym roku wytyczyłem linka miejsce grzie maja kopac chłopcy dół pod słupki, i szalunek.Ale , no własnie ale nie zgdniecie- wiał wiatr i im linka sie przeunęła i te ciecie wykopały tak że cały płot schodzi mi jakieś 20cm na końcu i nie jest w lini z płotem sąsiada. szkoda gadać. Wylali i osadzili słupki. Zostawiłem ich tylko samych na dwa dni. jak wróciłem to nie mogłem uwierzyć w to co widzę,ale coż olałem sprawę , puszę bluszcze i już.

Fajnie że prace idą do przodu.

Pozdrawiam

PIT79 - nie pozabijałeś ich? :evil: :evil: :evil:

Jeśli nie, to mam nadzieję, że skopałeś im du.....y :lol: :lol:

Czasem mam wrażenie, że ich myślenie boli....................... bardzo.

Nie sadź bluszczu przy płocie, bo jest za ciężki i siatka schodzi do dołu.

Wyżej zamieściły dziewczyny wiciokrzew, który jest lekki i nadaje się na leżenie na płocie :)

Aniu - pociąć się zawsze zdążysz, na razie ratuj się rehabilitacją, słuszne podejście kilka opinii lekarskich trzeba wypośrodkować :)

A z tym sadzeniem to się tak nie wyrywaj, ziemia zimna i jeszcze się załatwić.

Michał z moim bratem rozłożyli blaszaka i zdążyli się schować przed deszczem ale udało się wszystko zrobić jak dam radę to zamieszczę zdjęcia :)

Dziś mieliśmy dzień wyjazdowy i dopiero wróciliśmy :) do domku :)

Secam - nie lubię różowego :lol: :lol: :lol: :lol: pojadę do sklepu Decatlon, tam prawdopodobnie są :) :)

Następnym razem wpadnijcie się przywitać ( jak będziecie mieć trochę czasu, oczywiście).

MRS.CONSTR - dziękuję :)

Przyznam szczerze, że chciałabym mieć już domek :( , ale dobre i ogrodzenie

:lol: :lol:

Nadrabiam - piątkowe dzieje 22.05.2009

Rano przyjechał do Wrocławia mój brat, który pomagał cały dzień w rozkładaniu blaszaka Michałowi i stawianiu płotu z siatki leśnej.

Oczywiście deszcz zrobił swoje i musiał padać :evil: :evil:

O to zdjęcia:)

No i kurna sam się nie chce postawić :lol: :lol: :lol:

http://www.systemc.pl/domek/4.jpg

Początek stawiania blaszaka.

http://www.systemc.pl/domek/3.jpg

No i teraz może sobie padać :lol:

http://www.systemc.pl/domek/11.jpg

Tu Michał pokazał mi, gdzie będzie zaczynał się i kończył nasz domek po prawej stronie

http://www.systemc.pl/domek/14.jpg

Okazało się, że siatka leśna strasznie sprężynuje, więc jeśli ktoś będzie ją kładł, to niech uważa, a przede wszystkim proszę czytać co jest napisane na opakowaniu :)

http://www.systemc.pl/domek/22.jpg

A tu tadam już założona, zdolni chłopcy ( muszę chwalić, żeby chcieli pracować, to taka marchewka :wink: , ale poważnie ładnie to zrobili.

http://www.systemc.pl/domek/30.jpg

A tu brama wjazdowa :) Teraz duży samochód może przyjechać :)

http://www.systemc.pl/domek/26.jpg

Mam nadzieję, że docenicie to, że piszę o 01:01 i wklejam zdjęcia :D

Ja dzisiaj jechałam na działkę po pracy ..................PKS-em.

I przyznam szczerze, że nie było źle :)

Pracę kończę o 16, z pracy idę 20 min.na dworzec, autobus miałam o 16:45, a na wsi byłam już o 17:20.

Pozytywem też była chwila wytchnienia i odpoczynku podczas drogi.

Miałam chwilę na przemyślenia.

Jechałam autobusem na działkę, ponieważ po zakończonej pracy odwoziliśmy brata do domu, a i mama zrobiła pyszny obiadek i obiecała, że jak tylko przyjedziemy, to obiadek będzie czekał, Maryśka jest kochana.

Super, że braciszek pomógł ( i obiecał, że kiedy tylko będziemy potrzebować, to będzie pomagał - super), bo Michał sam zaorałby się strasznie, a tak we dwójkę zrobili wszystko w jeden dzień. :D :D

Zazdrościłam innym, że mają w rodzinie ojców ( my już z Michałem nie mamy :(), którzy pomagają lub szwagrów , braci, teraz też mogę się pochwalić i powiedzieć, że super mieć rodzinkę :)

O tak pomoc rodziny to bezcenna sprawa.

ja razem z tatą i teściem wybudowaliśmy dom do etapu więźby.

Teraz niestety tylko mogę liczyć na pomoc teścia ale dajemy sobie radę.

pomagał mi także mój dziadek ale z racji wieku już nie miałem serca dalej go "wykorzystywać"....dziadek to taki typ, że jak nic nie robi to jest chory....oj jaka obraza była gdy go przekonywaliśmy, że lepiej niech sobie odpoczywa a nie haruje na budowie ;)

Wiesz Naleśnik, moja mama ma 76 lat i dalej pracuje i jak nie ma pracy, to jest strasznie zła, a jak ma, to uśmiechnięta i zadowolona. Też ją przekonujemy, że teraz przyszedł czs na odpoczynek, a ona, że to już ostatni rok ....................

Ten ostatni rok trwa już 6 lat :lol: :lol: :lol: :lol:

Więc się nie dziwię, że jest obrażony na Was :)

A może dajcie mu taką robotę, żeby dał radę ją robić ( coś do pilnowania ) i czuł się potrzebny :wink:

PIT79 - nie pozabijałeś ich? :evil: :evil: :evil:

Jeśli nie, to mam nadzieję, że skopałeś im du.....y :lol: :lol:

Czasem mam wrażenie, że ich myślenie boli....................... bardzo.

Nie sadź bluszczu przy płocie, bo jest za ciężki i siatka schodzi do dołu.

Wyżej zamieściły dziewczyny wiciokrzew, który jest lekki i nadaje się na leżenie na płocie :)

Nie no nie pozabijałem bo to moja wina, bo nie wytłumaczyłem dokładnie, zreszta jak z oknami :)

Rozmowa:

-Waldek , wyszlifuj okna z zewnątrz, dobrze?

-OK

Następnego dnia przychodzę- okna wyszlifowane, i szyba z zew tak na 4 cm porysowana, patrzę patrzę oczom nie wierze, mówię :

-Waldek, KU.... co to jest, porysowałeś szybę!!!#@$$

Waldek na to:

-A powiedziałeś żeby uważać na szyby?

Ręce mi opadły......

Myślenie boli zdecydowanie :evil: ale tak to jest jak się pracuje z głąbem i pijakiem.

Co do tego płotu i roślin , to my wogóle się na nich nie znamy, więc dzięki za radę. A co myslisz o dzikim winie - czy jakoś tak to się chyba nazywa?