Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej, też się spytam odnośnie kamyczków, jakiej wielkości je macie ? Przymierzamy się do okamyczkowania domu i zastanawiam sie jakie wielkie mają być kamyczki. A i jak możecie to za ile je kupowaliście?
  • Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rysko, wywrotka kosztuje 1200 zł, przynajmniej tak powiedział nasz koparkowy.

Może warto zobaczyć na allegro, po ile oferują?

Alunek, dziękuję. Zawsze marzyłam o rabacie różanej, ale nie wiem czy to realne,

bo inne róże coś słabo rosną i coś im listki zjada ( prawdopodobnie ślimaki- tylko ich nie wiedzę, może w nocy je objadają ;)),

muszę kupić coś i opryskać :)

Krysiu, w rzeczywistości są jeszcze ładniejsze te kolory :)

Dzisiaj już widać pąk róży capistrano, ma piękny różowy kolor.

Spróbuję zrobić jutro zdjęcie :)

Małgosiu - z zapartym tchem przeczytałam i obejrzałam ostatnie Twoje wpisy oraz zdjęcia. Troszkę z zazdrością patrzę na Wasz piękniejący ogród, a zwłaszcza warzywniak. Ja w tym roku jeszcze odpuszczam jakies większe nasadzenia. Siejemy wszędzie trawę, a w przyszłym roku mam nadzieję, że nasze wizje ogrodowe jakoś się wyklarują. Nie mam kompletnie pomysłu na ogród... Pięknie tam u Was, a przede wszystkim równo :-) Małgoś, napisz mi czy pod warzywniak przygotowywałaś jakąś specjalną ziemię ? Ja mam taki mini ogródek, ale coś słabo wszystko rośnie.

Iwonko, na warzywniak to polecam jakąś dobrą ziemię jednak.

My tu mamy w miarę dobrą ziemię, ale strasznie twardą jak wyschnie ( gliniasta), więc wciąż mieszam ją z inną ziemią.

Cieszy mnie każdy pąk wiatka, który posadziłam i uwielbiam podlewać, bo wtedy mam czas, żeby się im wszystkim przyjrzeć.

Czy to już zboczenie:ogrodowe" :) :) :)

Jak nie pada deszcz, to po pracy jestem cały czas na ogrodzie.

Wracam do domu około 21-22 ( prawie wogóle nie oglądam TV i niech tak zostanie :)

W przyszłym roku zaszalejesz :)

Ja to mam to co dostanę , albo trochę kupię, ale to co mi się podoba, to musiałabym wydać dużooo kasy :)

Meganko........śliczna róża i lilia kwitnąca.........widze, że już się tak zapenia roslinkami Twój ogród !!

...a ten koperek w trawie też mam........troche go wyrywam ręcznie, troche kosze........i mam go w d.......:)

Krysiu, wkleiłam dla Ciebie w dzienniku rozkwitniętą różę :)

Kalu, oj daleko mi do najlepszych z forum, ale cieszę się, że wogóle coś kwitnie :)

Ten koperek to rumianek i radzę coś z nim zrobić szybko, bo jak się zakorzeni, to w trawniku po wyrwaniu dziura jak pięść zostaje :(

Edytowane przez Megana

AGP, będziemy kłaść łupek granitowy.

Do naszego wiejskiego stylu, będzie bardziej pasował niż kostka granitowa.

Na dodatek cena kostki strasznie duża 200 zł za tonę ( a my do położenia mamy około 150 m2),

a łupek tylko 40 zł za tonę, więc nie ma porównania.

Zdjęcie łupka wkleiłam w dzienniku.

U Ciebie ładnie kostka ułożona wygląda supr :)

Edytowane przez Megana
AGP, będziemy kłaść łupek granitowy.

Do naszego wiejskiego stylu, będzie bardziej pasował niż kostka granitowa.

Na dodatek cena kostki strasznie duża 200 zł za tonę ( a my do położenia mamy około 150 m2),

a łupek tylko 40 zł za tonę, więc nie ma porównania.

Zdjęcie łupka wkleiłam w dzienniku.

U Ciebie ładnie kostka ułożona wygląda supr :)

Meganko, my własnie planujemy łupek granitowy na podjazdy i liczylismy, że nawet sie nam opłaca ciagnąć z Twoich stron ten łupek. Jakbyście juz się zaopatrzyli, to daj mi namiary na firmę. Co prawda, nie planujemy w tym roku, ale dobrze sie wcześniej orientowć skąd najbardziej się opłaca

Dorbie, wklejam linka, gdzie zamawialiśmy

http://allegro.pl/nieregularna-kostka-granitowa-lupek-granitowy-i1682792899.html

pan bardzo kontaktowy i szybko zamówiliśmy i przywieźli , można się dogadać.

Jedno co mogę napisać, to nie zamawiaj krawężników, bo są fatalne, ale łupek wygląda na całkiem całkiem.

Za tydzień lub dwa będziemy układać go, więc napiszę więcej :)

W dzienniku jest zdjęcie tegoż łupka, zajrzyj.

Edytowane przez Megana

po pierwsze to wszystkiego najlepszego moi mili:) troszkę po czasie ale zaganiana jestem

http://www.nowetapety.pl/screen/czerwone-roze-530x380.jpg

po drugie pytałam o geodetę i mapy powykonawcze

po trzecie Małgosiu chyba Ty miałaś jakiś sklep- firmę co robi lustra na wymiar

pochwalcie się co i jak?

Kasiu, bardzo dziękujemy za życzenia i za pamięć :) :)

Geodeta marian Szurkowski - http://www.katalogbiznesu.pl/firma,6979.html

My zapłaciliśmy coś około 900zł.

Co do lustra, to poszukam namiarów i Ci wyślę.

Jolu i Ellaj, Michał się śmieje, że obudziła się we mnie krew Maryśki ( mojej mamy, która uwielbia grzebać w ziemi i kwiatkach) :)

Poczytałam, ale takie czytanko to uwielbiam, tym bardziej, ze lubię kwiaty. Ja niestety nie mogę sobie w tym roku pozwolić na rabaty:( Najpierw musimy nawieźć przed dom sporo ziemi, a szybko to nie nastąpi, bo cel jest inny - domek dokończyć.

Ale ponieważ ja uwielbiam kwaity, nie brak mi w domu tez ich:), to mam od roku takie koło dość spore przed domkiem i oprócz róży, mam dookoła posadzonych sporo innych. Od sąsiadki dostałam astry, też wsadziłam, ja poprostu uwielbiam jak mam coś kolorowego, bądź jakis kolor.

Odbiłam sobie w dwóch dużych balkonówkach. akurat byłam na rynku, początek maja, pan miał rozsady, pobrałam po kilka sztuk, z 5 rodzajów, a teraz urosły mi spore kwiatki, musiałam powbijać kijki i sznurkiem je wesprzeć ahaha... Ile razy jestem w kuchni, czy łazience, to oczywiście patrzę na swoje kwiatuszki.

Ja posadziłam full nawet warzyw, ale u nas jednak ziemia nie za fajna, urósł mi koperek, może z 3 krzaczki, ale dorodne, pietruszka, słata, az jeden krzak fasolki szparagowej, za to już mam kilka cukini i kabaczków, te akurat rosną b. dobrze. Mieszałam z taka ziemią zakupiona w sklepie, ale to jednak trzeba nawieźć obornika, lepszej ziemi i wtedy napewno będa jarzynki. Nawet marchewka mi nie urosła, rabarbar też:(. Nu ale to i tak powiedziałam, będzie, to będzie, nie to nie, aby tylko przez te deszcze nie pogniły mi pomidory, bo w mojej skrzynce z palet sporo ich widzę.

Czekam na cukinie i kabaczki, zaraz będę szalała z placuszkami:D.

Meganko ślicznie tam u WAS i róże piękne masz, w ogóle mi tez podoba się skalniak, az zazdroszczę tych kamieni, a z roslinkami znam z własnej autopsji, jak jestem w sklepie, gdzie sa kwiaty... nu jak wyjść z pustym koszykiem? Ja az tak narazie nie szaleje, bo wiem, że nie mam narazie gdzie sadzieć i po co, jak potem będę musiała wykopać to co mam teraz. Ale ową manię kupowania znam:)

Pozdrawiam WAS i zyczę siły, bo pracy nie brakuje co? Jeszcze teraz układanie łupka Was czeka, to tym bardziej zdrówka i siłyyyyyyyyyyy, coby kręgosłupy i ręce nie bolały:D.:bye: