Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Małgosiu, jedziemy na ferie do Szklarskiej poręby, teraz popatrzyłam że będziemy jechać przez Twoje okolice:-) ale chyba kawałek, bo przez Legnicę. Tak się cieszę na te karkonosze, mieliśmy jechać w zeszłe lato, ale pojedziemy w te lato, juz planujemy by pochodzić po górach. Jesteśmy znad jezior a góry kochamy:-), wiesz jak ja zawsze z sentymentem podchodzę do Twoich zdjęć. A mamy tam jakieś 550km i to małymi drogami. Raz byliśmy w górach stołowych i srebrnych i była susza, to była nasza pierwsza wyprawa jak się tylko poznalismy, moi rodzice nie wiedzieli o tej wyprawie, szok, miałam 19 lat. A potem byliśmy kilka lat pozniej i była powódź, zalało wtedy Kłodzko, my wpierw siedzieliśmy kilka dni w schronisku na Przełęczy Karkonoskiej i przeszliśmy na stronę Czech, jak skończyło się żarcie i piwo w schronisku, i do Pragi, nie wiedzieliśmy, że w Polsce jest powódź, a rodzice się denerwowali. Wróciliśmy za tydzień do suszącego się Kłodzka. Już nie zobaczę restauracji na Śnieżce...a miałam wtedy zobaczyć. Ale i tak się cieszę.
  • Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorbie, to jeśli będziemy w tym czasie w domu ( nigdzie nie wyjedziemy), to może odwiedzicie nas w naszych skromnych progach ? :)

A restauracja na Śnieżce ma się dobrze i jak przyjedziesz, to na pewno ją zobaczysz. ostatnio nawet odrestaurowana i wygląda lepiej niż kiedykolwiek :)

Ceny tam też się mają dobrze - strasznie wysokie, ( troszkę jakiego gulaszu z kluskami śląskimi kosztuje 28 zł) :offtopic:

Ale widoki piękne :)

A skąd jedziesz, gdzie mieszkasz?

Edytowane przez Megana

Meganko.....gratuluje obudowy kominka:)

zawsze nowa rzecz cieszy, wiem to ;)

teraz Wasz kominek przypomina nasz:D:D:D: i tez cały czas zastanawiam się czym go obudować!

....ale na wszystko przyjdzie pora..

Kalu, ja już się uparłam na płytki wyglądające jak cegła. Sprawiają, że w domu robi się przytulnie.

Michał zaakceptował :)

Obudowę Twojego kominka widziałam za nim nasz obudowaliśmy i zazdrościłam :)

Megana, świetna obudowa kominka - bardzo w moim stylu. W kwestii farby na obudowie, myślę, że zależy to od izolacji. Szczerze mówiąc nie spotkałam się z opinią, że farba odchodzi. My mamy obudowę z termoizolacyjnych bloczków z betonu komórkowego. Ścianka w ogóle się nie nagrzewa. Od półtora roku nic się nie wydarzyło z farbą.
  • 3 weeks później...

A mu się spotkaliśmy z Małgosią, Michałem i Meganą! I tak nas ugoszczono super!!!

Małgosiu, buziaki i dzięki:-) Zdjęcia zaraz wyślę

Nam również było milo Was poznać Dorotko :)

Tworzycie super rodzinkę :)

Mam nadzieję, że odpoczynek będzie rewelacyjny :)

Cieszymy się, że Wrocław Wam się podoba :)

Nikosja Kiedy ciag dalszy? :)

Hallo Megana!

Dlaczego nie ma dalszych wpisów - sprawozdan? Czemu zamilklas?

Ja przeczytalam Twoje zapiski jednym tchem i z wypiekami na twarzy! Uwielbiam Twoj styl i fajne fotki!

Prosze o wiecej! O dalszy ciag!

Z góry dziekuje i serdecznie pozdrawiam!

Pozdrowienia równiez dla Megany od mojej Niki.

PS

A swoja droga, czy pomyslalas o tym, zeby Twoje tu zapiski wydac w formie ksiazeczki-poradnika np. pt. "W zielonym królestwie Megany"?

Witaj Nikosju,

dziękuję za pochwałę, dziennik na pewno wydrukujemy w formie jaka jest w muratorze ( Michał musi się zebrać i napisać programik do ściągnięcia) :) Pamiątka dla wnuków ;)

Natomiast nic ostatnio nie wpisywałam, gdyż brak kasy powoduje, że na daną chwilę nic się nie dzieje :)

No może nie do końca nic, bo planujemy obłożyć kominek płytkami ceglanymi.

Udało nam się już nawet wybrać jakie chcemy, tylko jeszcze musimy policzyć ile ich potrzebujemy i zamówić.

Zamówiliśmy również schody, niestety pan jest obłożony pracą i będą robione dopiero w kwietniu.

Jak widzisz nie ma za wiele o czym pisać :)

A Ty budujesz się, czy już się wybudowałaś, czy może przymierzasz się dopiero?

Serdecznie pozdrawiam

Małgośka

Witam,:bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye:

Wiem, wiem, że mnie długo nie było, ale ciągle czasu brak. Wpadłam się przywitać. My już mieszkamy i dlatego się nie odzywałam. Ciągle coś było do zrobienia.

aniamr, no właśnie ładnie to tak?

Prosze szybko powklejać zdjęcia i się nie lenić :)

Jestem ciekawa jak u Ciebie wygląda dom wewnątrz i z zewnątrz.

A drinusia mozesz popijać podczas wklejania zdjęć , szybciutkoooooo :)

aniamr, no właśnie ładnie to tak?

Prosze szybko powklejać zdjęcia i się nie lenić :)

Jestem ciekawa jak u Ciebie wygląda dom wewnątrz i z zewnątrz.

A drinusia mozesz popijać podczas wklejania zdjęć , szybciutkoooooo :)

Gosiu aparat zabrał mąż na turniej do Krakowa a zdjęć w komputerze nie mam z wykończeniówki, bo nie było, kiedy zrobić. Ciągle jest coś do zrobienia. Dzisiaj zrobiłam sobie dzień dziecka :):)i powiedziałam dosyć sprzątania, przekładania chwila relaksu i wskoczyłam na forum do was moje kochane chciałam zobaczyć, co u was słychać, bo bardzo mi się tęskni za wami.

Nie wiem, co z tym moim dziennikiem, bo skończyłam go na bardzo wczesnym etapie a uzupełniać go jak to było wcześniej to nie za bardzo mam ochotę.

Myślę sobie może go wykasuję i zrobię galerię, ale szkoda, bo trochę się opisałam i fajnie jest powrócić i poczytać jak to było.

• 1 month później...

Małgosiu, bardzo ładne płytki wybraliście. Ja jestem za szarą fugą, Krzysiek na pewno za tą kremową (bo on nie lubi tej naszej szarej) :-)

Fajnie, że już niedługo będą u Was schody, duży postęp! U nas dobiega do końca akcja z drzwiami na górze. Jeszcze tylko kilka szlifów i gipsów nad nadprożami, klameczki na całość ( dwie nowe już są) i pobejcować jeszcze raz listwy i koniec, takie drobiazgi, a nie ma na nie czasu

Dorbie, oj tego czasu strasznie mało,

my otynkowaliśmy garaż- już nie straszą bloczki.

Dzisiaj papierem ścierny lecieliśmy ściany.

Jeszcze troszkę pracy i malowanie garażu :)

Na schody czekamy cierpliwie do kwietnia :)

jednak najchętniej w takie dni jak dzisiaj, siedziałabym w ogrodzie :)

Powycinałam niektóre zeschłe badylki, ale jeszcze nie wszystkie.

Zastanawiałam się, czy róże już odkryć i podciąć, czy jeszcze nie?

Tak samo z lawendą nie wiem co zrobić?

Wiesz może?

Małgosiu, u nas jeszcze zimno, bo wczoraj było w nocy -8, w dzień tez trochę mrozu. Ja jeszcze nie wychodziłam do ogrodu, oprucz zdjęć kilku. A poza tym nie mam w ogóle czasu, wieczór odpada, a ja wracam codziennie wieczorem, rano wyjeżdżam o 7.30. Ale za tydzień będę miała cały weekend wolny, bo jutro mam dyżur cały dzień