Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu, Pani pomogła mi może w dwóch zakątkach i to tyle.

1 -powiedziałam, że chcę kupić liliowce - podpowiedziała, że w koło wykusza mogę je posadzić

2 - elementy pergoli dodać do samej pergoli na róże.

To by było na tyle.

Powiedziała mi, że najpierw rozrysuje, a później przyjedzie i będziemy wybierać rośliny ( już nie znalazła czasu).

Nie przyjechała, my pojechaliśmy do niej i wzięliśmy projekt.

Nie podoba mi się, że coś jest narysowane, a ja dalej nie wiem jakie rośliny gdzie posadzić i jak daleko od siebie.

Powiedziała, że mam dużo ładnych roślin i żebym sobie z nich coś posadziła/przesadziła w inne miejsca.

Na dodatek projekt robiony ................... kredkami :)

Szkoda 200 zł, trzeba było za nie kupić rośliny :)

Sąsiadka też kupiła na Gruponie projekt i nie może się doprosić, żeby wogóle przyjechali.

Sure, roślinki są, ale nie poukładane jak powinny, nie mam wyobraźni :(

Sure, roślinki są, ale nie poukładane jak powinny, nie mam wyobraźni :(
Za to kocica układa się całkiem prawidłowo, tak jak powinna! :lol2:

Liczyłam na nowe fotki, a Ty też o wątkach zapominasz... mam nadzieję, że łokcie sprawniejsze po zabiegach i siły na takie ogrodowe przyjemności będzie więcej? A co do układania roślinek, to ja się Elfirki pytam, jeśli nie wiem, co z czym zamienić, albo skomponować, szczególnie pod kątem wymagań roślin...

Sure, o jakich nowych zdjęciach piszesz? Wkleiłam dużo roślinek.

Czy coś jeszcze miałam wkleić:)?

Napisz mi proszę.

Łokcie lepiej, ale i tak pobolewają, bo wciąż coś robię i nie umiem siedzieć na 4 literach :) :)

Jeśli chodzi o roślinki, to Elfi podpowiada,tyle, że ja mam za dużo pytań i tak na prawdę cały ogród do zrobienia,

a za takie rzeczy, to już niestety trzeba zapłacić i to nie małe pieniądze :(

Będę sobie sama przesadzać ;)

Dorbie, wiem, że jesteś kochany buziak, więc będę pytać :)

Na pewno zrealizuję Twoja podpowiedź z tawułami koło bukszpanów.

W poniedziałek wybieram się zakupić tawuły, mam nadzieję,

że będą tam gdzie zawsze kupuję roślinki.

Niestety w mojej okolicy nie bardzo jest gdzie kupić.

Sure, o jakich nowych zdjęciach piszesz? Wkleiłam dużo roślinek.

Czy coś jeszcze miałam wkleić:)?

Napisz mi proszę.

No jest trochę tych zdjęć (ale zdjęć nigdy za wiele, zawsze chce się nowe oglądać). Pamiętam, że gdzieś w maju rozmawiałyśmy o daliach, byłam ciekawa, jak Ci zakwitły. Tylko teraz czytam, że to kwitnienie to w lipcu, chyba będę musiała jeszcze trochę poczekać... ;)
  • 2 weeks później...
Ale super u Was, już tyle w ogrodzie zrobione. Ja tak długo mieszkam i chyba tyle roślin co ty nie mam. Ślicznie - widać, że włożyłaś dużo pracy. No a u mnie ostatnio jakoś tak zaniedbane, bo mała ważniejsza i czasu na chwasty mało... :)
Małgosiu, jedziemy w Karkonosze. Ale chyba nie będziemy Was niepokoić, bo jedziemy w poniedziałek lub wtorek, nie w weekend, będziecie pewnie zajęci
Ale super u Was, już tyle w ogrodzie zrobione. Ja tak długo mieszkam i chyba tyle roślin co ty nie mam. Ślicznie - widać, że włożyłaś dużo pracy. No a u mnie ostatnio jakoś tak zaniedbane, bo mała ważniejsza i czasu na chwasty mało... :)

Witaj Nastko, zdążysz jeszcze, a dzidzia potrzebuje teraz zainteresowania, jak podrośnie , to będzie Ci pomagać :)

Moja mała sąsiadka przychodzi do mnie i też pomaga, to jakiegoś chwast wyrwie, a to pokazuje gdzie wyrwać trzeba itp, :),

na wszystko przyjdzie pora :) ( jak na Telesfora ;))

Witam, te żółte kwiatki to uczep złocisty, ładne to to, ale jak Ci się rozpleni bez umiaru, to będziesz go miała dość, wszędzie będzie, chyba że nie dopuścisz do przekwitnięcia. W zeszłym roku rozsiał się przy młodym winogronie (ładnie to wyglądało) i winogron wypuścił tylko kilka listków, zagłuszył go. Pozdrawiam

Witaj rubinowa, dziękuję za nazwę :)

Będę go pilnować, mam go tylko w jednym miejscu i w koło trawa i irysy, przed rozsianiem w zeszłym roku obcięłam go :) - czyli dobrze zrobiłam :). Pozdrawiam serdecznie :)

• 4 weeks później...

Witaj Meganko :)

jeju jak Ci zazdroszcze tego wyjazdu w góry....piękne widoki, klimatyczne miejsce w którym nocowaliście !!

Chcialabym mieć takie kamienne wybrukowanie przed domem własnie :)

ogródek u Ciebie pięknieje, super wygladają te tawuły z bukszpanami .....

Dziękuję dziewczynki :(

Napiszę szybko, że jest lepiej ręką i nogę lewą mama troszkę rusza, ale z pamięcią na razie jest różnie.

Mama jest silna i uparta i widzę, że już nawet sama trochę ćwiczy ruszanie kończynami. Nie siedzi jeszcze sama i we wszystkim jej pomagamy, ale i tak jest kochana i czasem nawet wraca jej poczucie humoru między zamyśleniami i smutną miną.

Napiszę więcej we wtorek.

Pozdrawiam wszystkich :)