Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratuluję nocki ! :wink:

Teraz jak Iwona ...myślę jak zareaguje nasza łajza na nowy domek ...

Może będziemy ja tam rekreacyjnie zabierać na zwiedzanie kątów ...

niech sie oswaja z nowym terytorium nie ?

Jeżyku - jak tylko śniegi zejdą i zrobi się w miarę ciepło, zamierzam zabierać ze sobą Puszka na budowę tak często, jak tylko się da. Niech się oswaja :)

Szczegółów nie opisuj :wink: :lol:

Ale chyba się dobrze wyspałaś w nowym domku :roll: ,a jak Megana przeżyła noc?

kamlotku, szczegółów Wam oszczędzę :lol: :lol: :lol:

Ze spaniem trochę kiepsko - napisałam w dzienniku :)

Stuku - masz wybaczone, a drzewa chyba w kwietniu będziemy sadzić :D

Famelio - za chwilę wiosna, to i u Ciebie szybko prace będą się posuwały :)

lea** - dziękujemy bardzo ( jutro wybiorę się do twojego dziennika:) )

MRS.CONSTR. - uczucie jest super, niedługo sama się przekonasz :lol:

Iwonko - kociaki nie mają wyjścia, ale myślę, że w końcu się przyzwyczają , a jakie atrakcje będą mieć i ile miejsca i ...................... myszek :lol:

BeaWroc - po świętach będą kładzione płytki, więc parapetówa dopiero w lipcu może :wink:

AgaJeżyk - my zmieniamy zdanie co do wożenia na chwilę, to nie jest dobry pomysł. Nasza kocica wróciła padnięta, brudna, zmęczona i wystraszona. Fundowanie takich weekendów to znęcanie się nad kotem :(

teraz pojedzie tam dopiero wtedy, gdy już będziemy tam mieszkać i więcej nie będzie wracać do bloku. Zostala wykąpana i śpi teraz jak niemowlę pod ręczniczkiem :cry:

Właśnie wróciłam z Waszego dziennika.

Posłanie super , niejeden ma taki luksus w swoim domu (szeroko, nisko :wink: )

Czyli dla Was ten weekend super sprawa, a kotka przeżycia miała niefajne :( i jeszcze raz bidula będzie tak przeżywała :(

Pewnie dużo w ten weekend zrobiliście - od rana do wieczora.

Fajne mebelki w biurze.

Już powybieraliście wszędzie kafelki ??

Jak pięknie czytać takie wspaniałe wieści.

http://emoty.blox.pl/resource/clap.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/clap.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/clap.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/clap.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/clap.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/clap.gif

To jest wspaniałe uczucie móc zasnąć i budzić się w domu, który się budowało, satysfakcja nie do opisania. Nic teraz nie jest tak ważne jak napawanie się tym.

Przykro słyszeć, że Megi się nie zadomowiła. Nie zdaje sobie sprawy, co za szczęście ma. Może faktycznie poczekać, aż się na dobre wprowadzicie. Widok mebelek ją oswoi.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Jeżyku - jak tylko śniegi zejdą i zrobi się w miarę ciepło, zamierzam zabierać ze sobą Puszka na budowę tak często, jak tylko się da. Niech się oswaja :)

Ja też ! Nasza ma takie napady ADHD, że taki "stresik" potraktuje jak rozrywkę.

Wiem jak na nią działają spacery po lesie ...przynajmniej spokój w domu i nic pod nogi nie wpada z prędkością światła :lol: :lol: :lol:

AgaJeżyk - my zmieniamy zdanie co do wożenia na chwilę, to nie jest dobry pomysł. Nasza kocica wróciła padnięta, brudna, zmęczona i wystraszona. Fundowanie takich weekendów to znęcanie się nad kotem :(

teraz pojedzie tam dopiero wtedy, gdy już będziemy tam mieszkać i więcej nie będzie wracać do bloku. Zostala wykąpana i śpi teraz jak niemowlę pod ręczniczkiem :cry:

Masz bardzo subtelną kotkę :lol:

Naszą trzeba by zahipnotyzować żeby spała pod ręcznikiem jak niemowle.

W kwestii znęcania : jak nasze diable się nie wyszaleje ...

to zneca się nad nami. Wyskakuje z ukrycia i obgryza nam nogi ...na przykład :-? ... a potem spiernicza za wersalkę i czeka żeby ją gonić.

dziewczynki, nasza kocica była taką wariatką, gdy bylamłodsza, teraz już zachowuje się bardzie dorośle :lol: :lol: :lol:

Dojrzała?

Coś w tym rodzaju :lol: :lol: :lol:

Już tracę nadzieję - dziś nasz koci lobuz sobie nagrabil, wylal mi kawę na klawiaturę. Zrobilam wszystko, zeby notebooka ratować, ale jak jutro nie zadziala, ,to kota nie lubię! :-?

Miałam iść spać, ale Famelia poprosiła mnie o informację na temat parapetów drewnianych i teraz dodam do tego nasze odczucia, co do parapetów z konglomeratu ( Boticcino).

Gdybyśmy mogli jeszcze raz zdecydować, to wszędzie byłyby parapety drewniane, sprawiające ciepło i przytulność .

Konglomerat jest zimny i nijaki, a czasem nie zauważalny ( Ryska pytała jaki będziemy w pokoju mieć parapet, a tam właśnie był już konglomerat)

To takie nasze odczucia- , ale już są i trudno

Na dodatek parapet w sypialni ( jeszcze nie zamieszkanej) już pękł

Panowie, którzy montowali parapet, kiedy zadzwoniłam i powiedziałam odpowiedzieli, że to od naprężenia pianki

Nic dodać , nic ująć

Piękne dzięki za te informacje !!!

Nie zauważyłam :oops: przepraszam :oops: Trzeba było pisać - babo pieruńska przecież tam jest parapet !!!

Ja z pytaniem w kwestii wyboru kota.

Lepszy kot, czy kotka ? Jak wybrać futrzaka żeby nie był agresywny do dzieci ? Jak podejrzeć jego charakterek przy zakupie/wybieraniu ?? Możecie coś doradzić ?

Rysko słoneczko,

nie wiem, czy powinnam wypowiadać się w kwestii wyboru kotka :cry:

ale swoje zdanie pewnie mogę napisać :)

1. kotek ( jeśłi bym, miała wziąć ) tylko od kotki domowej ( dzikuski pozostają dzikuskami)

2. jeśli od jakiejś konkretnej rasy, to hodowca powinien wiedzieć ( można przeczytać w internecie), czy jest agresywny, ale na dachowców nie ma rady, pewnie nikt nie wypowie się na 100%.

3. kotki ( dziewczynki) chyba są fajniejsze i delikatniejsze. Kocury jeśli nie wykastrowane, to obsikują swoje terytorium i może śmierdzieć.

A tak wogóle jak będziesz już miała kocię i pokochasz zwierzaczka, to będzie Ci obojętne czy to chłopczyk, czy dziewczynka :) :)

Parapety - to tylko parapety :lol: :lol:

Pozdrawiam :)