aniamar 11.03.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Mój synek do 5 roku życia kochał się w kotach. Żadne inne zwierzę go nie interesowało, teraz gusta mu się zmieniły i jęczy, że chce mieć psa. Tatuś podchwycił temat i obiecał dziecku, że jak się wprowadzimy do domku to sobie kupią pieska. Przez ten okres dostał od cioci bojownika, aby się nim opiekował. I co. Spadło na mnie. Zawsze to samo:” mamuś nie zapomnij Nema nakarmić przed pracą”, a jak go proszę, aby sam to zrobił to zasłania się tym, że za dużo mu nasypie i on wszystkiego nie zje. Ja zdecydowanie wole koty i troszkę mi szkoda, że synkowi się odmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.03.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Dobrze, że instalacja POŚ-a wypaliła i masz to już z głowy. Widok koparki pewnie wrócił wspomnienia o pierwszych pracach na budowie. Teraz to już domowo na całego, tronik jest czynny, kranik też. Ful wypas. Teraz to już tylko patrzeć jak trawka ładnie zacznie rosnąć. Na szczęście koparkę widziałam tylko na zdjęciach ( byłam, w pracy, Michał mi zdjęcia podsyła ) Co do psa i kota - jeśłi mogę coś zasugerować, to kup małego psa i małego kota. Na początku pewnie będzie wesoło, ale jak się do siebie przyzwyczają, to masz z głowy. Moja koleżanka ma dorosłego pieska, a teraz ze względu na myszy ( które też pewnie będziemy mieć i Ty i ja :) ), zakupili kota i jak pies jest na dole, to kot na górze. Jak pies na dworze, to kot na dole - urwanie głowy. A jak będą razem się wychowywać, to na pewno się zaprzyjaźnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 11.03.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witammmmmmm A jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jajjjjjjjjjjj... Zaglądam do dziennika...a tam... łoże dmuchane, płytki tu i tam położone... domowo na 102!!! Zwłaszcza jak tron zamontowany Bo to już jest jak hotel ***** gwiazdkowy Nu nie dziwię się Megance... bo brak mebli i tyrkotanie, stukanie i echo nie jdengo kota by stawiały na nogi... Meganko super, że juz tyle zrobione macie, trzymam kciuki, abyście już na dobre sie wprowadzili, a tempo Wasze jest powalające i gratuluję. Kotka napewno osowi się szybko, jak tylko wasze mebelki zostaną wstawione A jest niesamowita, że zasypia w ręczniczku i pudełeczku Czy płytki juz wszędzie macie wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.03.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Hej Megano, to przyczlapalam sie i do Ciebie postaram sie jeszcze poszukac innych zdjec, ktore robilismy w sklepie tym kaflom. Tutaj na forum znalazlam, ze Mysz78 ma je w kuchni i przedpokoju w kolorze grafitowym, a w lazience ma beige. Zajrzyj do Niej...pieknie wygladaja Do wyboru zostal Ci jeden dzien Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.03.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 ja zwykle namieszalam nick jest 78mysz a nie jak ja napisalam wczesniej http://forum.muratordom.pl/dziennik-myszy-reaktywacja,t160027.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 12.03.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Cześć Megana. U Ciebie to jak na wakacjach, same luksusy, spanko jest, tron także nawet łapki jest gdzie umyć. Już za chwilę całkiem z bloku wyfruniecie. Tylko pogratulować i pozazdrościć. Ja z pytaniem w kwestii wyboru kota. Lepszy kot, czy kotka ? Jak wybrać futrzaka żeby nie był agresywny do dzieci ? Jak podejrzeć jego charakterek przy zakupie/wybieraniu ?? Możecie coś doradzić ? Czeee Ryska, podobno kotka byłaby lepsza, bo matka. Ale ja uważam, że to zależy od charakteru i od tego czy od małego kociak jest z dziećmi chowany. Wiem jak moje dzieciaki miętolą kocięta i te nie mają wyboru. Choć nie jeden chciał się buntować. Przykrywanie, noszenie, zawijanie w pieluszki itp. i kotki spały w takich miejscach jak np. kask, wózek, domek z klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.03.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 wow!! pierwszy nocleg ??? GRATULUJE!!! Kalu - materac na tą okolicznoś zakupiony Tylko nie wiem, jak megany pazurki potraktują ten materac przyszłam zapytac.........czy materac jeszcze nie przebity pazurkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.03.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 mayadaski - dzięki za podpowiedź w sprawie płytek afrodytko - pomału i ty zamieszkasz na swoich włościach Trzymam kciuki, a z tymi rurami to małż ma rcję, zawsze to trochę taniej, gdy nie trzeba ciągnąć ich prze pół domu. kalu - materac nie przebity i dzisiaj też śpimy w domku, ale już bez Mgusi . Została z Kasią i Kubą w domku . Jednym słowem ma nianię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMA 14.03.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Podziwiam postępy w waszym domku i mam pytanie czy ogrzewacie cały czas domek? żeby schło to wszystko? my jesteśmy przed tym etamem co wy czyli farby i glazury czekają bo się boimy mrozów Fajny orzech w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.03.2010 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Podziwiam postępy w waszym domku i mam pytanie czy ogrzewacie cały czas domek? żeby schło to wszystko? my jesteśmy przed tym etamem co wy czyli farby i glazury czekają bo się boimy mrozów Fajny orzech w salonie CZEŚĆ MARTO tynki i wylewki skończyliśmy w grudniu i cały czas grzejemy ( trochę kasy poszło na ogrzewanie), ale szybciej będzie można się wprowadzić Co do orzecha w salonie, a ja na początku nie byłam przekonana co do tego koloru, ale po pomalowaniu też mi się zaczął podobać - dziękuję Co do mrozów,to teraz większych chyba już nie powinno być . Taka mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 17.03.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Dzięki za linki do płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 18.03.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Cześć Gosiu Widziałem kontener Gdzie zamawialiście i jakie mnie więcej koszty - musze też sprzątnąć żeby dorównać do standardu we wsi nie mogę pozwolić żeby tylko u mnie był syf :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.03.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Gdzie zamawialiście i jakie mnie więcej koszty o takie info też poproszę. U Was w porównaniu do nas to normalnie błysk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.03.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Megana domek coraz bliżej pełen gotowości do zamieszkania . A tymczasowa kuchnia niczego sobie, nie wygląda na tak całkowicie tymczasową. A co do guldenów budowlanych,mają one zdolność do całkowitego znikania nie wiadomo gdzie i w jaki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 18.03.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 afrodytko - pomału i ty zamieszkasz na swoich włościach Trzymam kciuki, a z tymi rurami to małż ma rcję, zawsze to trochę taniej, gdy nie trzeba ciągnąć ich prze pół domu. Samo ciągnięcie rurek to nie aż taka filozofia. Ale jak się zastanowić nad tym, ile zimnej wody trzeba puścić w kanał, żeby doczekać się ciepłej, to faktycznie taka zmiana ma znów dodatkowy plus. I to duży plus, bo szambo/kanalizacja też na tym skorzysta. A co za tym idzie - portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.03.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Hej Megano, ladne kafle wybralas...ten drugi uklad z szarymi mi bardziej sie podoba na obrazku sa piekne....jak ja cierpie z tego powodu, ze nie moge pomacac sobie niczego w sklepie o jakis normalnych cenach... bo wiadomo..na obrazku to duzo rzeczy ladnie wyglada Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.03.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Cześć Gosiu Widziałem kontener Gdzie zamawialiście i jakie mnie więcej koszty - musze też sprzątnąć żeby dorównać do standardu we wsi nie mogę pozwolić żeby tylko u mnie był syf :D Secam i Rysko, u nas działa ALBA- telefon 071/3375-142 lub 48 gruz - 5 m3 - 260 zł śmieci - 5 m3 210 zł wywóz śmieci domowych regularnie 1 raz w tygodniu 120 l - 10,22 z VAT można załatwić przez internet, wysyła się dokumenty o które proszą i przesyłają gotową umowę e-mail - [email protected] lub HADLUX - telfon 071/3162335 lub 071/3903760 gruz 1m3 - 98 zł wywóz śmieci domowych regularnie 1 raz w tygodniu 120 l 30 zł z VAT e-mail - [email protected] Nie wiem skąd zamawiał sąsiad kontener, ale kosztował za 7m3 400 zł ( chyba) :) Secam, Michał mówił, że nas odwiedziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.03.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 afrodytko - pomału i ty zamieszkasz na swoich włościach Trzymam kciuki, a z tymi rurami to małż ma rcję, zawsze to trochę taniej, gdy nie trzeba ciągnąć ich prze pół domu. Samo ciągnięcie rurek to nie aż taka filozofia. Ale jak się zastanowić nad tym, ile zimnej wody trzeba puścić w kanał, żeby doczekać się ciepłej, to faktycznie taka zmiana ma znów dodatkowy plus. I to duży plus, bo szambo/kanalizacja też na tym skorzysta. A co za tym idzie - portfel Afrodyto, życzę udanego prowadzenia rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.03.2010 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Hej Megano, ladne kafle wybralas...ten drugi uklad z szarymi mi bardziej sie podoba na obrazku sa piekne....jak ja cierpie z tego powodu, ze nie moge pomacac sobie niczego w sklepie o jakis normalnych cenach... bo wiadomo..na obrazku to duzo rzeczy ladnie wyglada Maja Maju, a dlaczego nie możesz pomacać płytek, ceny są wysokie, ale też można trafić czasem na coś nie drogiego, ale ładnego, czasem można się potargować ( oczywiście nie wszędzie ) poluję właśnie na płytki do łazienki. Myślę, że to ostatni dla mnie trudny wybór - JUŻ WIEM jesteście daaaaaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.03.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Małgosiu te płytki z kotami coffee ogładałam w sobotę w OBI z myślą o kupnie ich do nowego domu---- są świetne teraz w kuchni mam z tej samej serii tylko ciemniejsze i dekory z dzbanuszkami i jestem zadowolona wieczorem podrzucę foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts