Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

Mój synek do 5 roku życia kochał się w kotach. Żadne inne zwierzę go nie interesowało, teraz gusta mu się zmieniły i jęczy, że chce mieć psa. Tatuś podchwycił temat i obiecał dziecku, że jak się wprowadzimy do domku to sobie kupią pieska. Przez ten okres dostał od cioci bojownika, aby się nim opiekował. I co. Spadło na mnie. Zawsze to samo:” mamuś nie zapomnij Nema nakarmić przed pracą”, a jak go proszę, aby sam to zrobił to zasłania się tym, że za dużo mu nasypie i on wszystkiego nie zje. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ja zdecydowanie wole koty i troszkę mi szkoda, że synkowi się odmieniło.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobrze, że instalacja POŚ-a wypaliła i masz to już z głowy. Widok koparki pewnie wrócił wspomnienia o pierwszych pracach na budowie. Teraz to już domowo na całego, tronik jest czynny, kranik też. Ful wypas.

Teraz to już tylko patrzeć jak trawka ładnie zacznie rosnąć. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Na szczęście koparkę widziałam tylko na zdjęciach ( byłam, w pracy, Michał mi zdjęcia podsyła :) )

Co do psa i kota - jeśłi mogę coś zasugerować, to kup małego psa i małego kota. Na początku pewnie będzie wesoło, ale jak się do siebie przyzwyczają, to masz z głowy. Moja koleżanka ma dorosłego pieska, a teraz ze względu na myszy ( które też pewnie będziemy mieć i Ty i ja :) :) ), zakupili kota i jak pies jest na dole, to kot na górze. Jak pies na dworze, to kot na dole - urwanie głowy. A jak będą razem się wychowywać, to na pewno się zaprzyjaźnią :)

Witammmmmmm :wink:

A jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jajjjjjjjjjjj...

Zaglądam do dziennika...a tam...

łoże dmuchane, płytki tu i tam położone... domowo na 102!!!

Zwłaszcza jak tron zamontowany :wink: :lol: Bo to już jest jak hotel ***** gwiazdkowy :wink: :lol:

Nu nie dziwię się Megance... bo brak mebli i tyrkotanie, stukanie i echo nie jdengo kota by stawiały na nogi... :wink:

Meganko super, że juz tyle zrobione macie, trzymam kciuki, abyście już na dobre sie wprowadzili, a tempo Wasze jest powalające i gratuluję.

Kotka napewno osowi się szybko, jak tylko wasze mebelki zostaną wstawione :wink: A jest niesamowita, że zasypia w ręczniczku i pudełeczku :D

Czy płytki juz wszędzie macie wybrane?

Hej Megano,

to przyczlapalam sie i do Ciebie :lol:

postaram sie jeszcze poszukac innych zdjec, ktore robilismy w sklepie tym kaflom.

Tutaj na forum znalazlam, ze Mysz78 ma je w kuchni i przedpokoju w kolorze grafitowym, a w lazience ma beige.

Zajrzyj do Niej...pieknie wygladaja :lol:

Do wyboru zostal Ci jeden dzien :lol: :lol:

Maja

Cześć Megana.

U Ciebie to jak na wakacjach, same luksusy, spanko jest, tron także nawet łapki jest gdzie umyć. Już za chwilę całkiem z bloku wyfruniecie.

Tylko pogratulować i pozazdrościć.

Ja z pytaniem w kwestii wyboru kota.

Lepszy kot, czy kotka ? Jak wybrać futrzaka żeby nie był agresywny do dzieci ? Jak podejrzeć jego charakterek przy zakupie/wybieraniu ?? Możecie coś doradzić ?

Czeee Ryska, podobno kotka byłaby lepsza, bo matka. Ale ja uważam, że to zależy od charakteru i od tego czy od małego kociak jest z dziećmi chowany. Wiem jak moje dzieciaki miętolą kocięta i te nie mają wyboru. Choć nie jeden chciał się buntować. Przykrywanie, noszenie, zawijanie w pieluszki itp. i kotki spały w takich miejscach jak np. kask, wózek, domek z klocków.

mayadaski - dzięki za podpowiedź w sprawie płytek :)

afrodytko - pomału i ty zamieszkasz na swoich włościach :)

Trzymam kciuki, a z tymi rurami to małż ma rcję, zawsze to trochę taniej, gdy nie trzeba ciągnąć ich prze pół domu.

kalu - materac nie przebity i dzisiaj też śpimy w domku, ale już bez Mgusi . Została z Kasią i Kubą w domku :) . Jednym słowem ma nianię :)

Podziwiam postępy w waszym domku i mam pytanie czy ogrzewacie cały czas domek? żeby schło to wszystko? my jesteśmy przed tym etamem co wy czyli farby i glazury czekają bo się boimy mrozów

Fajny orzech w salonie 8)

CZEŚĆ MARTO :) tynki i wylewki skończyliśmy w grudniu i cały czas grzejemy ( trochę kasy poszło na ogrzewanie), ale szybciej będzie można się wprowadzić :)

Co do orzecha w salonie, a ja na początku nie byłam przekonana co do tego koloru, ale po pomalowaniu też mi się zaczął podobać :) - dziękuję :)

Co do mrozów,to teraz większych chyba już nie powinno być :roll: . Taka mam nadzieję :D :D :D

Trzymam kciuki, a z tymi rurami to małż ma rcję, zawsze to trochę taniej, gdy nie trzeba ciągnąć ich prze pół domu.

Samo ciągnięcie rurek to nie aż taka filozofia. Ale jak się zastanowić nad tym, ile zimnej wody trzeba puścić w kanał, żeby doczekać się ciepłej, to faktycznie taka zmiana ma znów dodatkowy plus. I to duży plus, bo szambo/kanalizacja też na tym skorzysta. A co za tym idzie - portfel :wink:

Cześć Gosiu

Widziałem kontener :D

Gdzie zamawialiście i jakie mnie więcej koszty - musze też sprzątnąć żeby dorównać do standardu we wsi ;) nie mogę pozwolić żeby tylko u mnie był syf :D:D

Secam i Rysko,

u nas działa ALBA- telefon 071/3375-142 lub 48

gruz - 5 m3 - 260 zł

śmieci - 5 m3 210 zł

wywóz śmieci domowych regularnie 1 raz w tygodniu 120 l - 10,22 z VAT

można załatwić przez internet, wysyła się dokumenty o które proszą i przesyłają gotową umowę e-mail - [email protected]

lub

HADLUX - telfon 071/3162335 lub 071/3903760

gruz 1m3 - 98 zł

wywóz śmieci domowych regularnie 1 raz w tygodniu 120 l 30 zł z VAT

e-mail - [email protected]

Nie wiem skąd zamawiał sąsiad kontener, ale kosztował za 7m3 400 zł ( chyba) :) :)

Secam, Michał mówił, że nas odwiedziłeś :)

Samo ciągnięcie rurek to nie aż taka filozofia. Ale jak się zastanowić nad tym, ile zimnej wody trzeba puścić w kanał, żeby doczekać się ciepłej, to faktycznie taka zmiana ma znów dodatkowy plus. I to duży plus, bo szambo/kanalizacja też na tym skorzysta. A co za tym idzie - portfel :wink:

Afrodyto, życzę udanego prowadzenia rurek :)

Hej Megano,

ladne kafle wybralas...ten drugi uklad z szarymi mi bardziej sie podoba :wink:

na obrazku sa piekne....jak ja cierpie z tego powodu, ze nie moge pomacac sobie niczego w sklepie o jakis normalnych cenach... :roll: :roll: :roll:

bo wiadomo..na obrazku to duzo rzeczy ladnie wyglada :lol:

Maja

Maju, a dlaczego nie możesz pomacać płytek, ceny są wysokie, ale też można trafić czasem na coś nie drogiego, ale ładnego, czasem można się potargować ( oczywiście nie wszędzie :( ) poluję właśnie na płytki do łazienki. Myślę, że to ostatni dla mnie trudny wybór :)

- JUŻ WIEM jesteście daaaaaleko :)