Megana 25.03.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Małgosiu czy to ci od soku malinowego (oj.......) ja uwielbiam malinki i na miejscu Doroty chyba bym ich podusiła Kasiu, ci sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.03.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Małgosiu a sami zabezpieczaliście okna przed wejściem tynkarzy, czy to ich praca zabezpieczyć mienie inwestora ? Ja wiem, że Ty dobra kobieta jesteś ale może warto ustrzec innych przed tymi tynkarzami Może chociaż zwrócic uwagę na tą ekipę żeby forumowicze zastanowili się przed podpisaniem umowy Teraz to sama mam pietra przed naszymi tynkarzami jutro wchodzą. A jak tam prace w domku ? Coś dawno zdjęć nie było. Powiedz jak Wam idzie ? Co jeszcze zostało do zrobienia ? (pytam co jeszcze bo pewnie będzie tego mniej do wymienienia niż co już zrobiliście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.03.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Hej Rysko ostatnio siedziałam nad łazienką i wymyślałam jak położyć płytki, a i w mieszkaniu jest wciąż coś do zrobienia i ugotować trzeba, wystarczy że Michał tam siedzi do wieczora Już jedzie, to przywiezie zdjęcia , to coś skrobnę w dzienniku. Co do tynkarzy, generalnie nie jest tragicznie i gdybyśmy robili gipsowe gładzie, to myślę, że byłoby dobrze, a takie filcowe tynki, to nie bardzo fajnie wyszły. Z tym ostrzeganiem, to jest tak - ostrzegliśmy sąsiada,który ich wziął i powiedzieliśmy żeby uważał na to i na tamto. Co zrobi/zrobił, to już jego broszka Robili też u Secama dużo i oprócz soczków wypitych, to chyba nie miał większych zastrzeżeń A Ty jakie będziesz miała tynki? Zwracaj uwagę nie tylko na proste tynki , ale tez czy pstryczkach elektryczkach i narożnikach. Powiedz swoim, że będziesz sprawdzać wszystko i nie płać wszystkiej lasy, aż nie sprawdzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.03.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ja też gotuje (i mi wychodzi dosłownie bokami ), sprzątam (i nie widać że sprzatałam i wysprzatalam) ale z wielką niecierpliwością czekam na sobotę co drugą) żeby jechać na budowe i coś robić. Jakby nie było dzieci to ..... Chęci mam wieeelkie ale teraz za bardzo nie mam jak pomagać i to mnie Zaraz lece do Twojego dziennika O tynkach to już się nasłuchałam, ze tolerancja to 2mm na 2ch m-trach, że kąt ma mieć 90' a nie 85 albo 93 No czas pokaże Małgosiu tynki będziemy mieli gipsowe a tylko w piwnicy cementowe. Ale teraz z innej beczki. Szukam i szukam i nie mogę znaleść bo kiedyś u Ciebie w komentarzach ktoś pisał dlaczego ma być papa na chudziaku przed hudrauliką itp. a ja sierota nie umiem znaleść. Może mi Michał podpowie dlaczego ma być ta papa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 25.03.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Łatwiej jest położyć i zgrzać papę,gdy nic nie leży na chudziaku Bo potem są kombinacje i osłanianie rurek Chyba o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.03.2010 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Łatwiej jest położyć i zgrzać papę,gdy nic nie leży na chudziaku Bo potem są kombinacje i osłanianie rurek Chyba o to chodzi Rysko, właśnie tak Kamlotek ma rację Rurki są poprzypinane do betonu specjalnymi zapinkami i ni jak nie wciśniesz pod nie papy, więc najpierw papa, a później rurki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.03.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Teraz żeby ktoś mi powiedział, co dalej. Czy mamy Randapem polać ( strasznie dużo tam było chaszczy i jakiś traw), więc jak niczym nie polejemy, to za chwilę w trawie będzie samo badziewie zielskowe A jeszcze koleżanka powiedziała mi, że musi to zielsko wyrosnąć z trawą , żeby można było polać Witaj Meganko, Najlepiej to byłoby teraz wygrabić (widłami wyjąć) jak najwięcej korzeni i tych chwastów i siać trawkę - wtedy ona zagłuszy chwasty i będzie ich znacznie mniej. Druga opcja: poczekaj aż chwasty wzejdą, spryskaj je, poczekaj aż je zasuszy, wygrab i wtedy siej trawę. Super wygląda taka wyrównana działka, wreszcie coraz mniej budowę przypomina - już raczej jest ogród i DOM Ja część nasionek już posiałam - tych co im chłodek nie przeszkadza i teraz tylko czekam co z tego wyniknie. To będzie mój pierwszy warzywniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 26.03.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Jestem żyję! Przywitać się przyszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.03.2010 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witaj Meganko, Najlepiej to byłoby teraz wygrabić (widłami wyjąć) jak najwięcej korzeni i tych chwastów i siać trawkę - wtedy ona zagłuszy chwasty i będzie ich znacznie mniej. Druga opcja: poczekaj aż chwasty wzejdą, spryskaj je, poczekaj aż je zasuszy, wygrab i wtedy siej trawę. Super wygląda taka wyrównana działka, wreszcie coraz mniej budowę przypomina - już raczej jest ogród i DOM Ja część nasionek już posiałam - tych co im chłodek nie przeszkadza i teraz tylko czekam co z tego wyniknie. To będzie mój pierwszy warzywniak aniuhubi - najgorsze, że już pograbiona częśc i teraz trzeba byłoby znowu grzebać, żeby wygrzebać zielsko A co już posiałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.03.2010 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Jestem żyję! Przywitać się przyszłam Afrodyta i co z Twoim przyjazdem, tak cieplutko na dworze. Chętnie posiedziałabym gdzieś przy piwku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.03.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A co już posiałaś? Marchewkę, cebulę białą i czerwoną, sałatę masłową i rukolę, szpinak, rzodkiewkę, czosnek, szczypiorek i groch. Eksperymentalnie trochę aksamitek - teoretycznie jeszcze za wcześnie, ale może przy ładnej pogodzie dadzą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 26.03.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Małgosiu - ileż ja bym dała, żeby i przed moim domkiem robiło się już tak ładnie Małgoś, skąd mieliście ziemię na ogródek ? Pytam, ponieważ ja mam trzy ogromne hałdy humusu i nie wiem, czy będą się nadawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.03.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Małgosiu - ileż ja bym dała, żeby i przed moim domkiem robiło się już tak ładnie Małgoś, skąd mieliście ziemię na ogródek ? Pytam, ponieważ ja mam trzy ogromne hałdy humusu i nie wiem, czy będą się nadawać Iwonko, ziemia jest ta sama, która byla u nas na działce. Nie wiem czy się nadaje, ale na inną nie ma już kasy, a wygląda nie najgorzej Kiedyś na tej ziemi były uprawy rolne, to chyba nie jest najgorsza pod trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.03.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A co już posiałaś? Marchewkę, cebulę białą i czerwoną, sałatę masłową i rukolę, szpinak, rzodkiewkę, czosnek, szczypiorek i groch. Eksperymentalnie trochę aksamitek - teoretycznie jeszcze za wcześnie, ale może przy ładnej pogodzie dadzą radę Zastanowię się, czy jutro czegoś nie posiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 A u nas leje i nici z prac ogrodowych, siedzimy w domku... i ogród urządzam wirtualnie. Za to znalazłam kilka sklepów internetowych, coś pewnie zamowię. miłego wieczoru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.03.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Sure - identycznie jak Ty. Nic nie posiałam ( gumowce prawie zgubiłam w mokrej ziemi) i też właśnie siedzę i planuję, gdzie coś posadzić, ale jak czytam wypowiedzi efir i innych dziewczynek , to chyba nie powinnam się za to sama brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.03.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Czyżby okazalo się, ze samodzielne sadzenie roslin jest w jakiś sposób szkodliwe?? Na razie większośc prac planuję/planujemy zrobić samodzielnie, choć co do trawnika nie jestem pewna, może wynajmę kogoś, jak mi nie wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.03.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Czyżby okazalo się, ze samodzielne sadzenie roslin jest w jakiś sposób szkodliwe?? Na razie większośc prac planuję/planujemy zrobić samodzielnie, choć co do trawnika nie jestem pewna, może wynajmę kogoś, jak mi nie wyjdzie? Sure, mój problem, to to, że nie wiem czy roślinki będą później rosnąć w miejscu gdzie je posadzę, ale zawsze można będzie je przesadzić lub posadzić nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.03.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Napracowałaś się na tym polu, pięknie to zrobiłaś. Łopatą machaliście, czy glebogryzarka też miała swój udział. Jak chcesz z Randapem poszaleć to najpierw to zielsko musi urosnąć. Moja mama najpierw glebogryzarką potraktowała ziemię potem sadziła trawę, a jak zaczął w którymś miejscu przebijać się chwast to go usuwała i w to miejsce dosiewała nowej trawy. Dla mnie to trochę zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.03.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ładne płytki i widać, że ciekawie to rozplanowałaś. Więcej zdjęć prosimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts