Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

To dobrze że u córci ok.

U mnie masakra, ból nogi nie pozwala na wyjście z domu. W czwartek mam rezonans, no i muszę jak najszybciej udać się na artroskopię. Mam nadzieję, że jeszcze poczuję wiosenny wiatr we włosach.

Nie boisz się, że jak ściągniesz humus i wyznaczysz domek to może się okazać, że w PNB może się okazać, że domek ma być odsunięty dalej o metr.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To dobrze że u córci ok.

U mnie masakra, ból nogi nie pozwala na wyjście z domu. W czwartek mam rezonans, no i muszę jak najszybciej udać się na artroskopię. Mam nadzieję, że jeszcze poczuję wiosenny wiatr we włosach.

Nie boisz się, że jak ściągniesz humus i wyznaczysz domek to może się okazać, że w PNB może się okazać, że domek ma być odsunięty dalej o metr.

Aniu - No to kiepsko, że Cię boli noga :cry: :cry:

Czy dostałaś jakieś leki przeciwzapalne i przeciwbólowe?

Co do wiatru we włosach - na pewno :D :D :D

Chyba jednak poczekamy z wykopkami :)

dostałam, ale staram się brać w przypadku mocnego bólu, bo przez te półtorej miesiąca już tyle wzięłam, że starczy.

Przekonałam się że służba zdrowia w Polsce już jest sprywatyzowana. Z Nfz mamy zapewniony dostęp do internisty i pediatry.

Mam nadzieję, że lada dzień będzie po wszystkim, bo teraz to już mi obojetnie czy na nfz czy prywatnie.

dostałam, ale staram się brać w przypadku mocnego bólu, bo przez te półtorej miesiąca już tyle wzięłam, że starczy.

Przekonałam się że służba zdrowia w Polsce już jest sprywatyzowana. Z Nfz mamy zapewniony dostęp do internisty i pediatry.

Mam nadzieję, że lada dzień będzie po wszystkim, bo teraz to już mi obojetnie czy na nfz czy prywatnie.

Wierzę Ci - jak boli, to człowiekowi wszystko jedno, a z tym NFZ, to zaczyna się jakaś kpina :evil: . Za co oni z nas tyle kasy ściągają gryyyyy

Trzymam kciuki za szybkie załatwienie badań , żeby Cię szybko przestało boleć :cry:

NFZ to totalna kpina.

Byłam wczoraj w jednym z wrocławskich szpitali na oddziale chirurgii. Oddział ma 18 łóżek. Pacjentów 8. nie przyjmują nikogo bo kontrakty na pierwsze półrocze wyczerpane, następne kontrakty będą od lipca. A na zabiegi pacjenci zapisani do końca roku. Więc NFZ woli płaza pustostany, a personel na dyżurze i tak musi być.

A składka zdrowotna idzie od każdej umowy o pracę, uowy zlecenia, jak dodatkowo prowadzisz działalność gospodarczą następna składka, i na co?

Zastanawiam się, czy przed otrzymaniem PNB możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie???

Z tego co się orientuję to nie - ktoś kiedyś cytował jakiś przepis :roll: No chyba że ściągniesz humus a w razie czego powiesz, że sobie trawnik szykujesz :wink: Generalnie wszystko co jest zwiazane z budową, nawet tzw prace przygotowawcze można robić po otrzymaniu PnB.

Zastanawiam się, czy przed otrzymaniem PNB możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie???

Z tego co się orientuję to nie - ktoś kiedyś cytował jakiś przepis :roll: No chyba że ściągniesz humus a w razie czego powiesz, że sobie trawnik szykujesz :wink: Generalnie wszystko co jest zwiazane z budową, nawet tzw prace przygotowawcze można robić po otrzymaniu PnB.

Hej Aniu, trochę poczytałam ( dzięki Iwonce) i zaczniemy ściągać humus po otrzymaniu PNB. Po co dokładać sobie dodatkowego stresa, doniesie ktoś, nie doniesie......Teraz będziemy załatwiać geodetę i płot.

Dzięki :) :)

No widzisz Małgosiu, jednak zdarza się w dzisiejszych czasach trafić jeszcze na porządnych ludzi (mam na myśli geodetę) :D . Rzecz jasna, życzę Wam, aby wszyscy , z którymi spotkacie się na tej drodze przez mękę, byli właśnie takiego pokroju :)

Z doświadczenia wiem, że jeśli sama czegoś nie przypilnujesz, to coś się nie uda - zatem wal kobieto do tych wodociągów :lol:

My będziemy grodzić działkę po powrocie ze Szwecji, czyli po 2 czerwca. W tym czasie nasz wykonawca ma doprowadzić niwelację terenu do końca :)

No widzisz Małgosiu, jednak zdarza się w dzisiejszych czasach trafić jeszcze na porządnych ludzi (mam na myśli geodetę) :D . Rzecz jasna, życzę Wam, aby wszyscy , z którymi spotkacie się na tej drodze przez mękę, byli właśnie takiego pokroju :)

Z doświadczenia wiem, że jeśli sama czegoś nie przypilnujesz, to coś się nie uda - zatem wal kobieto do tych wodociągów :lol:

My będziemy grodzić działkę po powrocie ze Szwecji, czyli po 2 czerwca. W tym czasie nasz wykonawca ma doprowadzić niwelację terenu do końca :)

Kiedy jedziecie na te rybki :)

Trzymam kciuki za wielkie sztuki :)

Staramy się pilnować, ale wiele rzeczy od nas nie zależy- niestety.

Do wodociągów jutro zadzwonię (do tego miłego pana który mi tak szybko dokumenty załatwił kiedyś).

Zobaczymy, czy pomoże :)

Witam serdecznie jako kompletny nowicjusz na forum (to nie całkiem prawda, od czasu do czasu przeglądałam). Zazdroszczę z lekka tego, co już się u Was dzieje :wink: . Tym bardziej, że po przeanalizowaniu wszystkich danych topograficzno-fotograficznych wniosek jest jeden - budujecie w tej samej wsi, w której my może w przyszłości (jak szanowny pana mąż się namyśli, a ja znajdę projekt spełniający wszystkie kryteria - od dwóch lat to się nie udało :lol: )

Jak dobrze mieć sąsiada, sąsiada....

Pozdrawiam nocną porą

Czytałam w dzienniku że Ci sie działka skurczyła, ja mam to samo i jak przyszlo do mierzenia pod siatkę to sie zdziwiłam :o , ale rozmawiaam z geodetą który dzielił działki i podał mi dokładne wymiary, oczywiście działka szersza o 0,45m po długości niż wskazują słupki i będzie przeprawa sąsiedzko -geodezyjna przed ogrodzeniem.