ania klepka 09.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 To dobrze że u córci ok. U mnie masakra, ból nogi nie pozwala na wyjście z domu. W czwartek mam rezonans, no i muszę jak najszybciej udać się na artroskopię. Mam nadzieję, że jeszcze poczuję wiosenny wiatr we włosach. Nie boisz się, że jak ściągniesz humus i wyznaczysz domek to może się okazać, że w PNB może się okazać, że domek ma być odsunięty dalej o metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.05.2009 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 To dobrze że u córci ok. U mnie masakra, ból nogi nie pozwala na wyjście z domu. W czwartek mam rezonans, no i muszę jak najszybciej udać się na artroskopię. Mam nadzieję, że jeszcze poczuję wiosenny wiatr we włosach. Nie boisz się, że jak ściągniesz humus i wyznaczysz domek to może się okazać, że w PNB może się okazać, że domek ma być odsunięty dalej o metr. Aniu - No to kiepsko, że Cię boli noga Czy dostałaś jakieś leki przeciwzapalne i przeciwbólowe? Co do wiatru we włosach - na pewno Chyba jednak poczekamy z wykopkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 09.05.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 dostałam, ale staram się brać w przypadku mocnego bólu, bo przez te półtorej miesiąca już tyle wzięłam, że starczy.Przekonałam się że służba zdrowia w Polsce już jest sprywatyzowana. Z Nfz mamy zapewniony dostęp do internisty i pediatry. Mam nadzieję, że lada dzień będzie po wszystkim, bo teraz to już mi obojetnie czy na nfz czy prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.05.2009 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 dostałam, ale staram się brać w przypadku mocnego bólu, bo przez te półtorej miesiąca już tyle wzięłam, że starczy. Przekonałam się że służba zdrowia w Polsce już jest sprywatyzowana. Z Nfz mamy zapewniony dostęp do internisty i pediatry. Mam nadzieję, że lada dzień będzie po wszystkim, bo teraz to już mi obojetnie czy na nfz czy prywatnie. Wierzę Ci - jak boli, to człowiekowi wszystko jedno, a z tym NFZ, to zaczyna się jakaś kpina . Za co oni z nas tyle kasy ściągają gryyyyy Trzymam kciuki za szybkie załatwienie badań , żeby Cię szybko przestało boleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 09.05.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 NFZ to totalna kpina.Byłam wczoraj w jednym z wrocławskich szpitali na oddziale chirurgii. Oddział ma 18 łóżek. Pacjentów 8. nie przyjmują nikogo bo kontrakty na pierwsze półrocze wyczerpane, następne kontrakty będą od lipca. A na zabiegi pacjenci zapisani do końca roku. Więc NFZ woli płaza pustostany, a personel na dyżurze i tak musi być.A składka zdrowotna idzie od każdej umowy o pracę, uowy zlecenia, jak dodatkowo prowadzisz działalność gospodarczą następna składka, i na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 10.05.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Zastanawiam się, czy przed otrzymaniem PNB możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? Z tego co się orientuję to nie - ktoś kiedyś cytował jakiś przepis No chyba że ściągniesz humus a w razie czego powiesz, że sobie trawnik szykujesz Generalnie wszystko co jest zwiazane z budową, nawet tzw prace przygotowawcze można robić po otrzymaniu PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.05.2009 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Zastanawiam się, czy przed otrzymaniem PNB możemy : zdjąć humus i wyznaczyć zarys domu , może ktoś wie??? Z tego co się orientuję to nie - ktoś kiedyś cytował jakiś przepis No chyba że ściągniesz humus a w razie czego powiesz, że sobie trawnik szykujesz Generalnie wszystko co jest zwiazane z budową, nawet tzw prace przygotowawcze można robić po otrzymaniu PnB. Hej Aniu, trochę poczytałam ( dzięki Iwonce) i zaczniemy ściągać humus po otrzymaniu PNB. Po co dokładać sobie dodatkowego stresa, doniesie ktoś, nie doniesie......Teraz będziemy załatwiać geodetę i płot. Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.05.2009 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Czas pokibicować KUbicy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.05.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ano kibicujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.05.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ano kibicujemy Naleśnik, słabo kibicowaliśmy nawet bardzo słabo Nic to, może następnym razem się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.05.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ....Nic to, może następnym razem się uda jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.05.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ....Nic to, może następnym razem się uda jasne Jasne Panie Naleśnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 11.05.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 No widzisz Małgosiu, jednak zdarza się w dzisiejszych czasach trafić jeszcze na porządnych ludzi (mam na myśli geodetę) . Rzecz jasna, życzę Wam, aby wszyscy , z którymi spotkacie się na tej drodze przez mękę, byli właśnie takiego pokroju Z doświadczenia wiem, że jeśli sama czegoś nie przypilnujesz, to coś się nie uda - zatem wal kobieto do tych wodociągów My będziemy grodzić działkę po powrocie ze Szwecji, czyli po 2 czerwca. W tym czasie nasz wykonawca ma doprowadzić niwelację terenu do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.05.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 No widzisz Małgosiu, jednak zdarza się w dzisiejszych czasach trafić jeszcze na porządnych ludzi (mam na myśli geodetę) . Rzecz jasna, życzę Wam, aby wszyscy , z którymi spotkacie się na tej drodze przez mękę, byli właśnie takiego pokroju Z doświadczenia wiem, że jeśli sama czegoś nie przypilnujesz, to coś się nie uda - zatem wal kobieto do tych wodociągów My będziemy grodzić działkę po powrocie ze Szwecji, czyli po 2 czerwca. W tym czasie nasz wykonawca ma doprowadzić niwelację terenu do końca Kiedy jedziecie na te rybki Trzymam kciuki za wielkie sztuki Staramy się pilnować, ale wiele rzeczy od nas nie zależy- niestety. Do wodociągów jutro zadzwonię (do tego miłego pana który mi tak szybko dokumenty załatwił kiedyś). Zobaczymy, czy pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 11.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Kiedy jedziecie na te rybki ....... pstrągi w Szwecji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 11.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Małgosiu - wyjeżdżamy już w najbliższy piątek z samego rana. Musimy być w Gdyni na godzinę 18.30 Dzięki za trzymanie kciuków naLeśniku - na szczupaki, okonie i być może sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.05.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Małgosiu - wyjeżdżamy już w najbliższy piątek z samego rana. Musimy być w Gdyni na godzinę 18.30 Dzięki za trzymanie kciuków naLeśniku - na szczupaki, okonie i być może sandacze Jejku, ja chcę te okonie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.05.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 najsmaczniejszy jest sandacz .....oczywiście z ryb w/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
07 13.05.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam serdecznie jako kompletny nowicjusz na forum (to nie całkiem prawda, od czasu do czasu przeglądałam). Zazdroszczę z lekka tego, co już się u Was dzieje . Tym bardziej, że po przeanalizowaniu wszystkich danych topograficzno-fotograficznych wniosek jest jeden - budujecie w tej samej wsi, w której my może w przyszłości (jak szanowny pana mąż się namyśli, a ja znajdę projekt spełniający wszystkie kryteria - od dwóch lat to się nie udało ) Jak dobrze mieć sąsiada, sąsiada.... Pozdrawiam nocną porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.05.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Czytałam w dzienniku że Ci sie działka skurczyła, ja mam to samo i jak przyszlo do mierzenia pod siatkę to sie zdziwiłam , ale rozmawiaam z geodetą który dzielił działki i podał mi dokładne wymiary, oczywiście działka szersza o 0,45m po długości niż wskazują słupki i będzie przeprawa sąsiedzko -geodezyjna przed ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts