Afrodyta 05.06.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 ... po powrocie z pracy wrzucam trochę desek pobudowlanych do kotła (bez zasobnika), szybko grzeję wodę do 65-70stC - wystarcza dla wszystkich i jeszcze rano jest ciepła do mycia ...Dokładnie jak u mnie teraz , tylko zbiornik 100l mam. Megana zapracowana, przeprowadza sie niedługo, to nie ma czasu na FM. Dobrze, że u Michała wiadomo co jest. Teraz tylko leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwadrylion 06.06.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witam ponownie A jaki piec posiadacie, ja dopiero jestem na etapie kupna i chciałbym kupić piec duo czyli właśnie z możliwością palenia ekogroszkiem i niezależnie wrzucić kawałki desek na podgrzanie ciepłej wody.Widziałem, że tylko Weber ma taki piec jak Defro Z góry dziękuje za odpowiedziMożna na was liczyćPozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 06.06.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Małgosiu, a jak montowaliście parapety? Jakiego mazidła użyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2010 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) Witam ponownie A jaki piec posiadacie, ja dopiero jestem na etapie kupna i chciałbym kupić piec duo czyli właśnie z możliwością palenia ekogroszkiem i niezależnie wrzucić kawałki desek na podgrzanie ciepłej wody. Widziałem, że tylko Weber ma taki piec jak Defro Z góry dziękuje za odpowiedzi Można na was liczyć Pozdrawiam Sławek Witaj Sławku!. Nasz piec pochodzi z http://www.weberht.pl , model : Reto Duo. Odpalony w grudniu zeszłego roku - przez zimę suszyliśmy tynki i wylewki. Mimo braku izolacji dachu dawał sobie radę. Ma moc 20kW. Ciepła woda - gdy piec grzeje w zimie jest "przy okazji". Na lato jest tryb "Lato" - grzeje wtedy tylko wodę. Na razie trudno mi ocenić ekonomiczność rozwiązania - przebywamy tam w "trybie budowlanym" więc woda grzana do 40-tu stopni i dość mało jej zużywamy. Ostatnio musiałem zdjąć grzejniki w łazienkach więc grzejemy elektrycznie - też nie jestem wstanie podać ile to kosztuje. Myślę, że takie informacje to dopiero za rok Sam piec bardzo mi się podoba i działa jak należy (odpukać). Ma dość ciekawy sterownik - ustala się temp. pracy i nie ma opcji, że zgaśnie itp. Odkąd go użytkujemy nie było takiej sytuacji. Przynajmniej przy tym piecu dość słabo widzę wygodne palenie czymś innym niż ekogroszek. Aczkolwiek jest to możliwe. Zazwyczaj głęboko w instrukcji ukryte są informacje o paleniu innym paliwem (to uwaga ogólna o kotłach dostępnych na rynku). W materiałach marketingowych zazwyczaj piszą, że można palić wszystkim co się pali a jak doczytasz to się okazuje, że owszem można palić ale w trybie awaryjnym - max. kilka dni. SECAM -ma piec Klimosza i jak obejrzał nasz to stwierdził że bardziej mu się podoba. Podobno ostatnio ceny się zmieniły - trzeba by zrobić rozeznanie. Nie wiem na jakim jesteś etapie budowy - moja wiedza nabyta w boju Dobrze byłoby wiedzieć jaki piec stanie w kotłowni nim zaczną stawiać komin itp. U nas złożyło się dość dobrze, że piec się zmieścił (chociaż muszę zrobić przebicie w ściance do garażu żeby w razie "W" móc wyjąć ślimak). Doświadczenie jest takie, że wlot do komina murarze robią "jaki im się wydaje". A później się okazuje, że ciężko "dogadać" to z piecem. Oczywiście zawsze jakoś się da ale można sobie zaoszczędzić pracy i problemów już wtedy. Pozdrawiamy. Michał Edytowane 7 Czerwca 2010 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2010 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Małgosiu, a jak montowaliście parapety? Jakiego mazidła użyliście? Witaj . Zastosowaliśmy jakiś klej montażowy ale teraz już nie pamiętam co nam wpadło w ręce w Castoramie. W każdym razie jak na razie parapety trzymają się jak należy i jesteśmy z nich bardzo zadowolenia. Żałujemy, że nie zrobiliśmy tak wszystkich parapetów. Pozdrawiamy Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2010 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witajcie Dziękuję wszystkim za życzenia i troskę. Jest już OK ale wybieram się do lekarza z wynikami USG. Małgosia się mną opiekowała bardzo dobrze. Dziękuje Kochanie. Dziękuję Wszystkim i pozdrawiam. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 07.06.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Małgosiu wyczytałam w dzienniku o tej okropnej fudze i powiem Ci że jest taki specjalny skrobak do fug (do kupienia w markecie budowlanym), ale to robota jak w kamieniołomach ja wydłubałam fugę która po wyschnięciu zamias być granatowa była błękitna (nie dało się patrzeć, a jak się pieknie brudziła) Michał jeśli tego kamlota nie trzeba tak radykalnie leczyć to pij bardzo d u ż e ilości soku pomidorowego zawarte w nim pierwiastki w naturalny sposób rozpuszczają kamienie (mi się udało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.06.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Megana mam prośbę,czy podałabyś mi link do komentarzy Secam. Przeczytałam,że ma piec Klimosza i chciałabym się spytać o parę spraw związanych z tym piecem Bo juz jutro bedzie u nas w domu;). dziękuje z góry:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.06.2010 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) kamlotek - tu masz link do SECAMA http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64376-STREFA-POGADUSZEK-DOROTKI-I-GRZEGORZA/page68PozdrawiamMichał Edytowane 8 Czerwca 2010 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 08.06.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 kamlotek - tu masz link do SECAMA http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64376-STREFA-POGADUSZEK-DOROTKI-I-GRZEGORZA/page68 Pozdrawiam Michał Dziękuję bardzo Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.06.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam,przyszłam się przywitać. Jak tam odpoczywacie czy dalej przecie do przodu? U nas piękne słońce można by powiedzieć aż za gorąco, ale o nie ja wolę teraz ten upał niż znowu te deszcze i powodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 09.06.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ja też wolę upał, zwłaszcza, że w dzień tam gdzie jestem to i tak w dżinsach zasuwam.Cześć Meg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.06.2010 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Cześć dziewczynki, w domu nawet nie otwieram kompa. Wciąż mam dużo roboty i naukę aniamar - cały czas coś robimy w domku. Michał pięknie pomalował garderobę, a razem pomalowaliśmy regały drewniane na kolor brązowy i chcemy zrobić tymczasową garderobę ( pewnie tak już zostanie - jak wszystko co tymczasowe hehehe), kończy się kładzenie płytek w kuchni i jakaś połowa położona w małej łazience. Może w piątek wkleję zdjęcia:) Afrodytko, jak są upalne dni, to w domku jest bardzo przyjemnie - super chłód Michał mówi, że to znaczy, iż mamy dobrą izolację na murach ( styropian). Mam nadzieję, że jak chłodno jest w lecie, tak ciepło będzie w zimie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 10.06.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Cześć dziewczynki, w domu nawet nie otwieram kompa. Wciąż mam dużo roboty i naukę Witaj Gosiu, Skąd ja to znam. Jeden zaliczony a tu teraz 6 razy trudniejszy mnie czeka. Na razie chwilę łapię oddechu, aby nadrobić zaległości w domu. W sobotę mój synek zdaje egzamin na pomarańczowy pas z Karate Tradycyjnego, więc trzeba dziecko na duch u wesprzeć. Dodatkowo 17.06. wyjeżdża na zawody do Włocławka na 3 dni i to bez rodziców. Zastanawiam się, kto gorzej to zniesie. Chyba to będę ja, ale muszę być twarda, aby dziecko nie widziało. Na spokojnie wkleisz zdjęcia my grzecznie poczekamy w końcu nie jedna z nas jedzie na tym samym wózku.:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.06.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Dobrze że nie jestem osamotniona ze swoim barkiem czasu Pozdrawiam Cię aniamar serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 10.06.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witam:) Misiek tez mówi, że jak damy syropian, to chłodniej będzie nawet w lato w domu. Czyli u WAS powinno być chłodniej i w lato. No to ja czekam na fotki tej garderoby i co zrobiliście coś z tą fugą różową, czy została? Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.06.2010 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 taka_ja & taki_on:) Jest chłodniej. Dzisiaj w domu 24 stopnie, a na dworze w cieniu 30. Jak mi się uda to zaraz coś wkleję, ale opis jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.06.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 hejka no to niezły wynik. U nas na dworze 31, w domu 30,9 stopni. Ale dodam , że mieszkam na nie mam pojęcia jak (i może dobrze ) ocieplonym drewnianym strychy w przedwojennej kamienicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 11.06.2010 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 http://www.systemc.pl/domek/2010/06/IMG_0024A.jpg http://www.systemc.pl/domek/2010/06/IMG_0027A.jpg Cześć Sąsiadko Powiem Wam że moja Ciotka zrobiła niedawno łazienkę dokładnie w tych kaflach - wygląda zajebiście kafle śa super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 11.06.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Piękna ta garderoba ! Rewelacja! Pozwolisz, że "odgapię" pomysł ? Myślałam jak tu urządzić takie pomieszczenie a tu proszę ... super pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts