Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gustowny C84 pod Wrocławiem - Małgoś, Michał i Megi

Megana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

taka_ja & taki_on:) - to proszę oszczędzać kolanko, jak pan doktor przykazał i resztę kończyn również :)

kamlotu - niestety nie mamy takiego przyrządu do mierzenia wilgotności w podłogówce, ale fachowcy może będą mieć, którzy mają kłaść płytki ?

Sure – napiszę, że rocznica będzie – jaka, proszę się domyśleć :)

Sekam – czekam na fotki drzwi :)

Rysko - Twoje drzwi już chwaliłam - śliczne :)

Tatarak – ja też tak miałam, mnóstwo dzienników „połykałam” i kibicowałam w budowanu. Teraz na Ciebie kolej :)

Co do poodbijanych łapek na ścianach, to też mamy .............................. kocie łapki . Do dzieci mówisz i może dotrze,

ale kocica jak biega za jakąś muchą albo ćmą, to jest po prostu amok :) :)

Tomku, pokaż w końcu te meble :)

bardzo jestem ciekawa :)

Co u nas? Hyyyyyy.................

Panowie płytkarze skończyli małą łazienkę ( wyszła tak jak chciałam i podoba mi się : ) zdjęcia w przyszłym tygodniu.

Teraz zabrali się za dużą ( większą ) :)

Mam nadzieję, że będą jeszcze dwa tygodnie i pójdą sobie :)

Dzisiaj kupiłam Randapa ( miałam nie lać świństwa, ale takie chaszcze nam urosły, że nie damy rady z nimi nic zrobić :-x

Najgorsze to to, że trzeba jeszcze potaczkować ziemię, a jest tak sucho, że chyba będziemy czekać, aż spadnie deszcz.

Ja cały czas impregnuję fugi, ostatnio zrobiłam całą kuchnię. Został mi mały pokój, mała łazienka i duża jak ją zrobią ;)

Łapki mi odpadają , a muszę się oszczędzać na przeprowadzkę :)

Pozdrowienia dla Sylwii :)

Meble - podeślę jakąś fotkę na PW, ale chyba jutro. Na razie mam zdjęcia z wylegującymi się dziewczynami na kanapie i byłaby focha za ich pokazywanie :D :rotfl:Dużo tego nie ma, zabrakło na nowy stół i będziemy obecny szlifować i przemalowywać...

Płytek u Was dostatek to i nie zazdroszczę fugowania. Jak skończysz wpadamy na kontrolę ;)

Randap jest w zasadzie konieczny i tak na dobrą sprawę trzeba dwa razy pryskać w odstępie 10-14 dni. Też za to muszę się zabrać, tylko coś nie mam zapału,

Edytowane przez TMK

Witam,

Wpadam w odwiedziny. To nic, że ręce odpadają i roboty pełno myśl o przeprowadzce dodaje skrzydeł jak niejeden napój energetyczny. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że wy już pomału zamieszkacie wiem, jakie to męczące to dojeżdżanie z mieszkania do domu, aby coś podgonić. U nas idzie to jak krew z nosa ze względów finansowych i muszę być cierpliwa, ale czasami mam ochotę wziąć śpiwór, karimate i tam spędzić trochę czasu. To nic, że warunki jak w dziczy, ale sama radość przebywania przynosi ukojenie.;)

Jejku, jak to dwa razy pryskać :( , a ja myślałam, że tylko raz :(

Wizyta zaklepana :) , cytrynówka uważona :)

My też będziemy stary drewniany stół czyścić i malować :)

To czekam na fotkę, jak już się uporacie z meblowaniem :)

Kurcze muszę kupić jakąś tanią, sprawną pralkę ( używaną ) do mieszkania, z którego się wyprowadzamy.

Tą którą mamy, 2 lata temu kupiliśmy i nie chcę kupować nowej.

Nie znasz jakiegoś dobrego miejsca, gdzie sprzedają takie rzeczy, a może ktoś ma ze znajomych do odsprzedania?

A tak wogóle, to chcemy wynająć mieszkanie, gdybyście słyszeli, że ktoś chce wynająć, to zapraszam :)

Edytowane przez Megana

aniamar - to Cię zaskoczę. Kolega z żoną przeprowadzili się do domu, gdzie były tylko okna i drzwi.

Nie było wylewek, ani tynków. W bloczki wbijali gwoździe, które robiły za wieszaki.

Przeżyli, domek parter wykończyli, górę jeszcze wykańczają :)

Więc jak jest tak ciepło, to można pewnie już tam spać :)

Wstawcie do środka namiot :)

A tak poważnie, to nie martw się, jeszcze trochę i zamieszkacie w swoim wymarzonym domku, trzymam mocno kciuki - na pewno wszystko uda się doprowadzić do końca :)

Edytowane przez Megana

No proszę to są ludzie, którzy zdecydowali się na taki krok, ja na razie tylko o tym myślę jak przychodzi taka piękna pogoda jak dziś. Niestety z budową jest tak, że najpierw wiele innych ludzi mieszka na twojej budowie potem w domu, gdy wykańczają a ty jak gość wpadasz i oglądasz. Jednak nie martwię się na wszystko przyjdzie czas oby jak najszybciej.;);)

Muszę napisać, że też lubię lilie. Piękne kwiaty i też planuję takie w ogrodzie.:rolleyes::rolleyes:

Kurcze muszę kupić jakąś tanią, sprawną pralkę ( używaną ) do mieszkania, z którego się wyprowadzamy.

Nie znasz jakiegoś dobrego miejsca, gdzie sprzedają takie rzeczy, a może ktoś ma ze znajomych do odsprzedania?

A tak wogóle, to chcemy wynająć mieszkanie, gdybyście słyszeli, że ktoś chce wynająć, to zapraszam :)

Ostatnio na grupie wrocławskiej

We Wrocławiu na Tęczowej 79-81 sprzedają i naprawiają używane pralki od kilku lat - na pewno dadzą radę ;-)

Magano, ja na swoim obecnym ogródku pryskałam roundapem raz, ale uważam, że i tak najskuteczniejsze jest przekopywanie i wybieranie kłączy, przekopywanie i wybieranie kłączy, przekopywanie i wybieranie kłączy... Po trzech latach tam gdzie było przekopywane są w zasadzie tylko chwasty jednoroczne, tam gdzie nie było - strach spojrzeć :) A i strutkura gleb i napowietrzenie bardzo się poprawiają, dzięki temu przekopywaniu. Jak jeszcze dosypiesz kompostu, dodasz piasku (jeśli masz glinę), dolomitu (jeśli masz kwaśno), to w oczach widać, jak się ogród rozwija.

Jejku, jak to dwa razy pryskać :( , a ja myślałam, że tylko raz :(

Pralka:

http://www.allegro.pl/search.php?string=pralka&sourceid=Mozilla-search&category=10&location_radio=2&state=1&city=&distance=1&postcode=&st=gtext&order=t&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7&price_from=&price_to=300

Randap dwa razy. Pryskasz (nie można kosić chwastów - herbicyd działa dolistnie) raz i czekasz minimum z 10dni, przekopujesz (przeorać) całość i znów pryskasz. Po kolejnych 2 tygodniach można siać trawę. Z tego co pamiętam, to siarczan amonu zwiększa skuteczność randapu, nigdy nie próbowałem. Pamiętaj o maskach i odzieży! Jeszcze jedno, sprawdź odczyn gleby - u nas z tyłu domu muszę sypnąć wapnem przed zaoraniem, ziemia jest za kwaśna i nawet mech widać :)

Bo poza pryskaniem to trzeba jeszcze wydłubać korzenie, zwłaszcza perzu - bo one są bardzo żywotne. Myślę, że jak się popsika wiosną, przed kwitnieniem to jednoroczne nie zdążą się rozsiać i będzie ich znacznie mniej...Kiedyś chyba Mirek pisał, że w ziemi jest zapas nasion na 10 lat...

Aniamar – przyjdzie ten czas i to szybciej niż myślisz. :wiggle:

Rysko – dzięki za wypowiedź suspensera – zanotowałam. :)

Tatarak – nie damy już rady kopać, mam tak zorane łokcie, że nie podnoszę bez bólu szklanki herbaty, a Michał wciąż ważniejsze rzeczy musi zrobić, dlatego albo teraz randap, albo do przyszłego roku musi wszystko poczekać. :bash:

TMK – dzięki za linka , ostatnio byliśmy u znajomych i czymś pryskali, żeby zlikwidować mech. :cool:

Sure – jakieś drobne chwaściki, to mi nie przeszkadzają, ale wyrosły takie osty i badyle, że coś jednak musimy zrobić.

Aniahubi – aleś mnie z tymi 10 latami pocieszyła :bash: